Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku RAD Studio a Windows Store

RAD Studio a Windows Store

RAD Studio je první vývojové prostředí se zabudovanou podporou balení aplikací typu Win32 a Win64 pro jejich umístění a šíření prostřednictvím Windows 10 Store.

Obrázek ke článku Testujte na 2 400+ Android a iOS zařízení

Testujte na 2 400+ Android a iOS zařízení

V dnešní době, kdy většina softwaru pro mobilní aplikace je tvořena a distribuována průběžně, mnohdy do celého světa je třeba zajistit také průběžnou automatizaci testování mobilního softwaru. V případě mobilních aplikací pro Android a iOS začíná být problém, jak testovat na obrovském množství kombinací HW variant, rozměrů, edic operačních systémů různých výrobců v různých částech světa na reálných zařízení. Simulátory a emulátory nejsou většinou to pravé. Pokud již testuji, jak si udělat vlastní beta distribuci opravdovým reálným testerům napříč platformami?

Obrázek ke článku Funkcie main vo Windows API

Funkcie main vo Windows API

V tretej časti seriálu o Windows API budeme hovoriť o funkčných prototypoch main. Funkčný prototyp je tvorený názvom funkcie a typom signatúry, pričom sa vynecháva telo funkcie. 

Obrázek ke článku Rok 2016 v Seznam.cz Vyhledávání: hokej, hry, volby a náhlá úmrtí

Rok 2016 v Seznam.cz Vyhledávání: hokej, hry, volby a náhlá úmrtí

Život na internetu ubíhá neskutečnou rychlostí, a co rezonovalo společností včera, na to už dnes lidé zapomněli. Seznam.cz proto i letos vydává Seznam skokanů českého internetu a také necenzurovaný žebříček nejhledanějších slov za rok 2016. Zatímco skokani ukazují na enormní zájem lidí o hokej, politiku domácí a světovou, ale i celebrity, tak seznam nehledanějších slov i letos potvrzuje, jak velkou roli v našich životech hrají sociální sítě nebo videa.

Obrázek ke článku Odhalit kybernetické vyděrače je opět těžší. Přicházejí s pokročilejší formou maskování

Odhalit kybernetické vyděrače je opět těžší. Přicházejí s pokročilejší formou maskování

Bezpečnostní tým Talos společnosti Cisco varuje před novou kampaní počítačových vyděračů. Kampaň, která začala pravděpodobně 24. listopadu, využívá nevyžádanou poštu k šíření vyděračského softwaru Cerber 5.0.1. Provedení útoku je poměrně jednoduché – v nevyžádané poště obdrží oběť jednoduchý odkaz, který využívá přesměrování Google a anonymizační služby Tor.

Obrázek ke článku Firmy podceňují zabezpečení svých počítačových sítí. Podívejte se na nejčastější chyby

Firmy podceňují zabezpečení svých počítačových sítí. Podívejte se na nejčastější chyby

Podle odborníků mají až dvě třetiny malých a středních firem špatně zabezpečenou firemní síť. Firmám chybí zejména dobrá ochrana proti kybernetickým útokům, výjimkou ale nejsou ani zdánlivé banality, jako je volně přístupný a neoznačený důležitý server či nezamčená serverovna. Výpadky počítačových sítí přitom mohou firmám způsobit statisícové škody. Podívejte se na nejčastější chyby v zabezpečení firemních počítačů.

Obrázek ke článku JIC STARCUBE Show okouzlil brněnský virtuální kouč pro skateboardisty. Získal cenu poroty i diváků.

JIC STARCUBE Show okouzlil brněnský virtuální kouč pro skateboardisty. Získal cenu poroty i diváků.

Zlepšovák pro skateboardy jménem Fosh vybrali diváci, média i mezinárodní porota jako nejlepší startup, který se 7. prosince prezentoval na JIC STARCUBE Show 2016. Vítězové vyvíjejí zařízení, které monitoruje, jaké triky na svém prkně provádějí skateboardisté, díky čemuž můžou sledovat své pokroky. Druhý skončil startup Smart Toybox ze Srbska a třetí pražský startup smart capsa.

Obrázek ke článku NEWTON Media prohledá 200  milionů mediálních zpráv během sekund díky Cisco UCS

NEWTON Media prohledá 200 milionů mediálních zpráv během sekund díky Cisco UCS

Česká společnost NEWTON Media provozuje největší archiv mediálních zpráv ve střední a východní Evropě. Mezi její zákazníky patří například ministerstva, evropské instituce nebo komerční firmy z nejrůznějších oborů. NEWTON Media rozesílá svým zákazníkům každý den monitoring médií podle nastavených klíčových slov a nabízí online službu, kde lze vyhledat mediální výstupy v plném znění od roku 1996.

Obrázek ke článku Delphi 10.1.2 (Berlin Update 2) – na co se můžeme těšit

Delphi 10.1.2 (Berlin Update 2) – na co se můžeme těšit

Touto roční dobou, kdy je zem pokrytá barevným listím a prsty křehnou v mrazivých ránech, se obvykle těšíme na zbrusu novou verzi RAD Studia. Letos si však ale budeme muset počkat na Godzillu a Linux až do jara. Vezměme tedy za vděk alespoň updatem 2 a jelikož dle vyjádření pánů z Embarcadero se budou nové věci objevovat průběžně, pojďme se na to tedy podívat.

Obrázek ke článku Konference: Moderní datová centra pro byznys dneška se koná už 24. 11.

Konference: Moderní datová centra pro byznys dneška se koná už 24. 11.

Stále rostoucí zájem o cloudové služby i maximální důraz na pružnost, spolehlivost a bezpečnost IT vedou k výrazným inovacím v datových centrech. V infrastruktuře datových center hraje stále významnější roli software a stále častěji se lze setkat s hybridními přístupy k jejich budování i provozu.

Celý článekGoogle10. listopadu 2016
Obrázek ke článku Konference: Mobilní technologie mají velký potenciál pro byznys

Konference: Mobilní technologie mají velký potenciál pro byznys

Firmy by se podle analytiků společnosti Gartner měly  rychle přizpůsobit skutečnosti, že mobilní technologie už zdaleka nejsou horkou novinkou, ale standardní součástí byznysu. I přesto - nebo možná právě proto - tu nabízejí velký potenciál. Kde tedy jsou ty největší příležitosti? I tomu se bude věnovat již čtvrtý ročník úspěšné konference Mobilní řešení pro business.

Obrázek ke článku Hackerský kongres přiveze v září do Prahy špičky světové kryptoanarchie

Hackerský kongres přiveze v září do Prahy špičky světové kryptoanarchie

Hackerský kongres HCPP16 pořádá od 30. září do 2. října nezisková organizace Paralelní Polis již potřetí, a to ve stejnojmenném bitcoinovém prostoru v pražských Holešovicích. Letos přiveze na třídenní konferenci přes 40 většinou zahraničních speakerů – lídrů z oblastí technologií, decentralizované ekonomiky, politických umění a aktivismu. Náměty jejich přednášek budou také hacking, kryptoměny, věda, svoboda nebo kryptoanarchie.

Obrázek ke článku ICT PRO školení zaměřené nejenom na ICT

ICT PRO školení zaměřené nejenom na ICT

Dovolte, abychom se představili. Jsme zaměstnanci společnosti ICT Pro, profesionálové v oblasti poskytování komplexních ICT služeb. Neboli služeb spojených s informačními a komunikačními technologiemi, které dnes - ve 21. století - tvoří  nedílnou součást běžného provozu všech moderních firem.

Obrázek ke článku Funkcie, makrá a dátové typy vo Windows API

Funkcie, makrá a dátové typy vo Windows API

V druhej časti seriálu o Windows API si povieme niečo o funkciách, makrách a dátových typoch. Spomenieme tiež dôležitý pojem handleru. Pri štúdiu Windows API funkcií je treba mať na pamäti fakt, že pre Microsoft bola spätná kompatibilita jednou z dôležitých priorít.

Obrázek ke článku Instalace nejnovější verze Apache 2.4, PHP 5.6, MySQL 5.6, PHPUnit, XDebug a Memcached na Windows 10

Instalace nejnovější verze Apache 2.4, PHP 5.6, MySQL 5.6, PHPUnit, XDebug a Memcached na Windows 10

Buďte při vývoji efektivní! Pomocí tohoto návodu během chvíle vytvoříte ze svého počítače lokální webový server. Vyzbrojíte jej vším, co budete při práci potřebovat: Apache 2.4, PHP 5.6, MySQL 5.6, PHPUnit, XDebug a Memcached. Je to plná polní pro webové vývojáře s Windows Vista, 7, 8 a 10. Navíc poradíme, jak mít na localhostu více projektů pomocí VirtualHost.

Obrázek ke článku Analýza a optimalizace – Software 3

Analýza a optimalizace – Software 3

V dnešním článku se podíváme na další metody analýzy a optimalizace procesů. Popíšeme nové vlastnosti systému Opthan, jehož upgradovaná demo verze je nyní k dispozici, a ukážeme si použití jeho nových funkcí na jednoduchých příkladech.

Obrázek ke článku Úvod do aplikačného programového rozhrania Windows API

Úvod do aplikačného programového rozhrania Windows API

Tento článok je úvodom k sérii o aplikačnom programovom rozhraní Windows API. V ňom si predstavíme Windows API a integrované vývojové prostredie Pelles C, v ktorom budeme vytvárať svoje aplikácie. V tomto seriáli budeme predpokladať, že čitateľ ovláda aspoň základy programovacieho jazyka C.

Obrázek ke článku Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Mezi korporátním a IT vedením firem panuje velký nesoulad, co se týče investic do kybernetické bezpečnosti, priorit v oblasti kybernetické ochrany a očekávaných útoků. Vyplývá to z globálního průzkumu realizovaného The Economist Intelligence Unit (EIU) a sponzorovaného společností VMware. Podle něj v příštích 90 dnech očekává úspěšný kybernetický útok více než 30 % manažerů pro oblast IT bezpečnosti v porovnání s pouhými 12 % zástupců vedení firem.

Výsledky 181-210 z celkem 3 030 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý