Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Hackathon Paralelní Polis odkryl nedostatky u projektu eObčanka

Hackathon Paralelní Polis odkryl nedostatky u projektu eObčanka

Paralelní Polis, nezisková organizace postavená na idejích svobody, nezávislosti a inovativního rozvoje společnosti, zorganizovala Hackathon s názvem eObčanka, jehož cílem bylo ověřit bezpečnost státního projektu elektronických průkazů a otevřít jej pro veřejnost. eObčanka je občanský průkaz s kontaktním elektronickým čipem, který umožňuje online prokazování totožnosti a uložení kvalifikovaných a autentizačních certifikátů. 

Obrázek ke článku Digitální nomád – nonstop na cestách a práce odkudkoliv

Digitální nomád – nonstop na cestách a práce odkudkoliv

Jak skloubit pracovní a osobní život je tématem, které řeší stále více lidí. Mladí více než kdy předtím kladou důraz na svůj osobní čas a nechtějí sedět od brzkého rána do pozdního večera v práci. Stále více lidí hledá způsob, jak si vydělat potřebné peníze a zároveň se bavit a trávit svůj čas smysluplně. 

Obrázek ke článku Studenti Gymnázia Jana Keplera v rámci Hodiny kódu vyvíjeli s odborníky z JetBrains webovou aplikaci

Studenti Gymnázia Jana Keplera v rámci Hodiny kódu vyvíjeli s odborníky z JetBrains webovou aplikaci

Celosvětová aktivita Hodina kódu má za úkol přiblížit programování i laikům a ukázat, že každý se je může naučit. Studenti kvinty pražského Gymnázia Jana Keplera v pondělí 10. prosince využili příležitost k seznámení se s jazykem JavaScript, který se používá k programování webových aplikací. Do jeho základů je uvedli vývojáři ze společnosti JetBrains, která patří k předním tvůrcům softwarových nástrojů pro profesionální vývojáře.

Obrázek ke článku Influenceři? Značce mohou pomoci, ale také ji poškodit

Influenceři? Značce mohou pomoci, ale také ji poškodit

Influenceři hýbou současným marketingem. Firmy do nich investují nemalé peníze v očekávání návratnosti. Správně nastavená spolupráce s influencerem může značce opravdu velmi pomoci, ale také naopak. Podmínkou je k tomu přistupovat s citem. Podle odborníků je stále diskutovaným tématem také přiznání spolupráce

Obrázek ke článku GoPay uvede automatické čtení údajů z dokladů, použije řešení studenta, který s ním uspěl v IT SPY

GoPay uvede automatické čtení údajů z dokladů, použije řešení studenta, který s ním uspěl v IT SPY

Vymyslet aplikaci, která pohodlně vyčte data z identifikačních dokladů, aby je jejich držitel nemusel složitě přepisovat. To byl jeden z prvních úkolů Miroslava Bartyzala, když nastoupil jako juniorský Java programátor do GoPay. Bartyzal nakonec projektu, který mu zabral více než 2200 hodin, věnoval svou diplomovou práci na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity.

Obrázek ke článku Studium MBA zvýší manažerům v IT hodnotu na trhu práce

Studium MBA zvýší manažerům v IT hodnotu na trhu práce

Investice do kvalitního vzdělání se vyplatí, a to jak v osobní, tak v profesionální rovině. Prestižní titul MBA otevře absolventům vysokoškolského studia cestu k mnoha atraktivním pracovním pozicím a potažmo i vyšším příjmům. Zvlášť, pokud dovedou nastudovanou teorii převést přímo do praxe a využít ji při komunikaci i řešení problémů.

Obrázek ke článku Co nám přinese technologický rok 2019? Podle Cisco bude směr určovat těchto 6 trendů

Co nám přinese technologický rok 2019? Podle Cisco bude směr určovat těchto 6 trendů

Kam se bude ubírat technologický vývoj? Společnost Cisco představila 6 trendů, které budou v příštím roce měnit svět a podobu moderních firem. Ty se v roce 2018 podle očekávání zaměřily na lepší využití dat, kterých dnes shromažďují velké objemy. Pro mnohé byla prioritou optimalizace a správa multicloudových prostředí, stejně jako snaha integrovat zabezpečení již na základní úrovni infrastruktury. Žádný z těchto trendů v příštím roce nejspíš nepomine. Přibudou ale další.

Obrázek ke článku DoDo sklízí celoevropský úspěch. Logistickému startupu pomůže v rozletu innogy a Telefónica

DoDo sklízí celoevropský úspěch. Logistickému startupu pomůže v rozletu innogy a Telefónica

Startup DoDo, který poskytuje flexibilní kurýrní a osobní asistenční služby, dosáhl mimořádného úspěchu na evropské startupové scéně. Stal se totiž prvním českým projektem, který byl vybrán do renomovaného programu ScaleUp, který zaštiťuje Innovation Hub od innogy, startupový startovač Catapult a rovněž světoznámá Wayra, startupový inkubátor spadající pod Telefónicu.

Obrázek ke článku Jak správně sedět u notebooku, aby nebolela záda

Jak správně sedět u notebooku, aby nebolela záda

Lidé často ke své práci nebo ve volném čase používají notebooky. Aby si při práci s nimi nezničili záda, je důležité se naučit správně sedět. MUDr. Michaela Tomanová primářka Infinity Clinic a Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí radí, jak na to.

Obrázek ke článku Blockchain a tokenizace mají potenciál i ve světě tradičních investic.

Blockchain a tokenizace mají potenciál i ve světě tradičních investic.

Fenomén tokenizace, který učaroval světu kryptoměn, má potenciál prorazit i v investicích klasického střihu. Jde jen o to, jak překonat riziko podvodů fungujících v kryptosvětě, kdy až 93 % projektů končí fiaskem. Experti v tomto směru však vidí budoucnost. Hovoří se dokonce o zrodu nového ekonomického řádu.

Obrázek ke článku Datafesťak 2018 bude o datech, byznyse a ženách v IT

Datafesťak 2018 bude o datech, byznyse a ženách v IT

Na Univerzitě v Hradci Králové se 23. a 24. listopadu potkají všichni, které zajímá práce s daty. 

Reálné zkušenosti se zpracováním dat budou v prostorách univerzity prezentovat zástupci obchodních i výrobních firem. Potkat tak bude možné představitelé například z Kiwi.com, Crocodille, Dáme Jídlo nebo společnosti Adler. 

Obrázek ke článku 4 tipy, jak financovat rozvoj start-upu

4 tipy, jak financovat rozvoj start-upu

Možná jste právě jedním ze zakladatelů či manažerů nadějného start-upu 
a aktuálně řešíte, kde sehnat finanční prostředky pro další rozvoj. Zde pro vás máme čtyři tipy.

Obrázek ke článku Virtuální zrcadla změní způsob nakupování v e-shopech

Virtuální zrcadla změní způsob nakupování v e-shopech

Díky pluginu Virtooal.com získávají zákazníci e-shopů možnost si vyzkoušet produkty ve virtuálním světě. E-shopy, které si plugin nainstalují, výrazně snižují množství vráceného zboží, dělají nákupy zábavnějšími, a tím budují lepší vztahy se svými zákazníky. V současnosti lze Virtooal.com využít zejména pro kosmetiku, brýle a šperky, do budoucna půjde také o módu.

Obrázek ke článku Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT

Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT

Působíte jako specialista v oblasti IT a aspirujete na povýšení, příp. řídící pozici? Pak se jistě potýkáte nejen s vysokými nároky (potenciálních) zaměstnavatelů, ale i se silnou konkurencí ze strany ostatních uchazečů. Pokud chcete zvýšit své šance na kariérní posun a lepší plat, měli byste vedle technických dovedností ovládat i ty manažerské. Pomoci vám v tomto ohledu může studium MBA se specializací na management IT.

Obrázek ke článku Tisková konference Hackers Congress Paralelni Polis 2018

Tisková konference Hackers Congress Paralelni Polis 2018

Již pátý ročník akce globálního významu Hackers Congress Paralelni Polis 2018 se letos odehraje 5. – 7. října, a to znovu v prostorech Paralelní Polis a přilehlého divadla La Fabrika na Praze 7. Na kongres se opět sjedou světoví odborníci, kteří svým zaměřením kopírují čtyři základní pilíře akce. Jsou jimi Svoboda a kryptoanarchie, Decentralizovaná ekonomika a kryptoměny, Politické umění a hacking a také Věda a technologie

Obrázek ke článku Češi sledují internetovou televizi i na dovolené. Na Kuki se dívalo nejvíce diváků na Slovensku

Češi sledují internetovou televizi i na dovolené. Na Kuki se dívalo nejvíce diváků na Slovensku

V dubnu letošního roku skončilo omezení sledování internetového vysílání rozhlasových a televizních stanic za hranicemi České republiky. Sledovat IPTV platformy lze nejenom na dovolené, ale i služební cestě a to kdekoliv v rámci Evropské unie. Uživatelé televize Kuki tuto novinku během léta hojně využívali. Dovolenou si užili i se svými oblíbenými pořady a filmy. 

Obrázek ke článku Využijte plně potenciál mobilních technologií pro svou firmu

Využijte plně potenciál mobilních technologií pro svou firmu

Analytici společnosti IDC upozorňují, že v době nástupu nových mobilních technologií, jež podporují třeba umělou inteligenci, rozšířenou realitu nebo 5G sítě, bude pro úspěch firem ještě zásadnější zvolit ta správná řešení.  Kudy tedy vede cesta k efektivnímu využití mobilních technologií ve firmách? Na to se zaměří již šestý ročník úspěšné konference Mobilní řešení pro business, která se koná 20.9.2018 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí.

Obrázek ke článku Elektronická faktura není totéž, co faktura v e-mailu. Firmy e-fakturaci zatím příliš nevyužívají

Elektronická faktura není totéž, co faktura v e-mailu. Firmy e-fakturaci zatím příliš nevyužívají

Daňový doklad může mít listinnou nebo elektronickou podobu. Díky moderním účetním systémům je tak možné faktury posílat i přijímat s využitím elektronické výměny dat. Tuto vymoženost ale využívají pouhé jednotky procent firem. Mnohem větší nárůst obliby má paradoxně obdobný systém u živnostníků a malých firem, kteří si mohou doklad automaticky naimportovat do své fakturační aplikace ze zaslaného odkazu.

Obrázek ke článku Většina zákazníků rychlý internet nevyužije. Přesto za něj platí

Většina zákazníků rychlý internet nevyužije. Přesto za něj platí

Operátory nabízená rychlost internetu přesahuje požadavky uživatelů. Většině zákazníků přitom stačí průměrná rychlost nabízených připojení. Podle českého poskytovatele internetu AIM je zákazníkům mnohdy vnucováno zbytečně rychlé a o to dražší připojení, které ani nevyužijí. Základní otázkou tak při pořizování internetu není rychlost připojení, ale k čemu internet zákazník využívá. 

Obrázek ke článku České Radiokomunikace nabízejí službu CRA Virtual Firewall

České Radiokomunikace nabízejí službu CRA Virtual Firewall

Společnost České Radiokomunikace (CRA), poskytovatel cloudových a telekomunikačních služeb firmám, představuje novou podobu služby CRA Virtual Firewall, která nabízí profesionální ochranu zákaznické infrastruktury a reaguje na aktuální bezpečnostní trendy a hrozby, počínaje rostoucím počtem i druhy zařízení, přes nárůst kybernetických útoků až po legislativní požadavky a normy (např. GDPR). 

Obrázek ke článku Kanál NASA Ultra HD u Kuki nabízí záběry z vesmíru v křišťálově čistém obrazu

Kanál NASA Ultra HD u Kuki nabízí záběry z vesmíru v křišťálově čistém obrazu

Česká IP televize Kuki začala testovat první kanál v rozlišení Ultra HD. Kanál NASA TV UHD, který byl dosud šířen pouze přes satelit, běží na Kuki na promo pozici a je celý srpen k dispozici jako ochutnávka pro předplatitele zdarma. Zákazníci tak mohou sledovat záběry z amerického vesmírného programu, pohledy na Zemi z vesmíru nebo dokumenty o výzkumu NASA.

Obrázek ke článku Idera kupuje společnost Whole Tomato;  akvizice pomůže zvýšit produktivitu vývojářů v jazyce C++.

Idera kupuje společnost Whole Tomato; akvizice pomůže zvýšit produktivitu vývojářů v jazyce C++.

Idera, Inc., mateřská společnost několika globálních značek z oblasti produktivity software, oznámila akvizici společnosti Whole Tomato. Tato organizace dodává nástroj Visual Assist, jenž zvyšuje produktivitu vývojářů v jazyce C++ používajících nástroj MS Visual Studio. Whole Tomato se stane součástí obchodní skupiny vývojových nástrojů, kam patří i Embarcadero a Sencha.

Výsledky 61-90 z celkem 3 030 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý