Goto – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Goto – PHP – Fórum – Programujte.comGoto – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johnny
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
13. 8. 2008   #1
-
0
-

Nevíte někdo, jak bych nahradil příkaz goto z Visual Basicu v php něčím podobným? Vytvořil jsem strukturu If Else a potřeboval bych, aby po vykonání podmínky se záúporným výsledkem skočil kód na mnou zvolenej řádek nebo aby se php kód alespoň ukončil. Die nepomáhá, protože se neukončí jenom php, ale i celý načítání zbytku stránky v HTML.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.40.–
Reklama
Reklama
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
13. 8. 2008   #2
-
0
-

To Johnny : goto je celkem "prasarna" a co vim, goto v php neni. Resit se to da spravnym rozvrzenim a strukturizovanim kodu do funkci apod.

Priste prosim vyplnit radne titulek topicu. :) Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
13. 8. 2008   #3
-
0
-

V PHP 6 maji gota AFAIK byt. Testovaci verzi hostuji na php5.cz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
13. 8. 2008   #4
-
0
-

To CommanderZ : ja vedel ze jsem o tom nekde cetl, ale v duchu jsem doufal, ze to bylo "v minulosti", ne "v budoucnosti" :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
H4wk.cz
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
14. 8. 2008   #5
-
0
-

Na goto neni nic spatneho. Sice jsem ho v zivote nepouzil, ale on ten predpoklad, ze goto je automaticky spatne je mylny. Asi bych to udelal tak, ze kod, ze ktereho chci vyskocit bych zaobalil do funkce a pak misto goto zavolal return.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.138.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
14. 8. 2008   #6
-
0
-

To H4wk.cz : goto je takova bordelarska pomucka.... parkrat to pouziju, a najednou to budu mit vsude, a uz nebudu muset nic vic resit... no ne? :) jeste to muzou nahradit výjimky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tocimanko0
Grafoman
14. 8. 2008   #7
-
0
-

Goto tak či tak sťažuje orientáciu. Vo VB som to kedysi tiež používal, ale z môjho kódu sa stal bordel a chaos.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Prog.0
Věrný člen
14. 8. 2008   #8
-
0
-

goto patrí do štrukturovaného programovania, napríklad do kalkulačiek. V php nemá čo hľadať.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Skok_(informatika)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
marioff0
Expert
14. 8. 2008   #9
-
0
-

To Prog. : suhlasim, vsak mame cykly :smile7:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 8. 2008   #10
-
0
-

ještě se dá v případě nouze udělat něco takového (vychází to z C++)



<?
$end = false;
if (1==1)
$end = true;

if (!$end) {
echo "text2 :(( <br>";
}
?>
text :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.141.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Prog.0
Věrný člen
14. 8. 2008   #11
-
0
-

To survik1 :
zjednoduš to: if (1==1) === if(true) // === v cečku if (1)

Ale aj tak mi asi nejako ušla podstata...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
14. 8. 2008   #12
-
0
-

A proc jen v cecku. V PHP ti vsechny tyhle podminky uspeji

if(1)
if(15)
if("ABCD")
if($promennaobsahujiciobjekt)
if(0==0)
if(0 == "false")

:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Prog.0
Věrný člen
14. 8. 2008   #13
-
0
-

To CommanderZ :
V php hej, no v cečku nie...
Najprv som chcel len povedať že v php if (true) bude teoreticky rychlejsie (nemusí sa vyhodnocovať) & pači sa mi viac.
V cečku však if(true) (štandardne) nepôjde, preto if(1)

btw, ...napadá niekoho význam if(true) { ... } ..? Mňa ani nie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
14. 8. 2008   #14
-
0
-

Survik tam tu podminku pouzil imo jenom jako placeholder, pro dodani nejake jine podminky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

Goto... — založil Zelenáč

Problém s gotoAndStop(); — založil klaveska

Gotoxy problém — založil jancijen

Gotoxy — založil Fugii

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý