<b>Předem vybraný select pomocí db</b> – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

<b>Předem vybraný select pomocí db</b> – PHP – Fórum – Programujte.com<b>Předem vybraný select pomocí db</b> – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pidgin0
Návštěvník
26. 8. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mám



echo '<td><select size="1" type="" name="druh[]" value="' . $pole[1] . '">';
echo '<option value="Novinky">Novinky</option>';
echo '<option value="Da">Da</option>';
echo '<option value="Další">Další </option>';
echo '<option value="K">K</option></select></td>';


co bych měl doplnit do tagu select a nebo kam aby automaticky po načtení byla hned na začátku vybraná položka $pole[1] která je načetlá z db, přes id řádku na minulé stránce metodou post?
mám ten formulář samozřejmě obsáhlejší, tohle je jen výřez ale dejme tomu že $pole[1] = "Další", jak mám ( pro upřesnění ) zařídit, aby automaticky po načtení stránky bylo v selectu vybráno Další a pokud nebude chtít uživatel nic měnit tak rovnou odešle a nebude muset rolovat. Položek je tam totiž požehnaně. U text stačí napsat value="proměná", ale select to nějak nebere.
Patrně se jedná o nějakou maličkost, ale já na ní nějak nemůžu přijít a budu moc vděčný zapomoc.
všem předem Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.83.–
Reklama
Reklama
kezalb0
Newbie
26. 8. 2008   #2
-
0
-

protoze tady musis zapsat



echo '<option value="Novinky" selected>Novinky</option>';


to selected ti urci ktera polozka bude vybrana

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
pidgin0
Návštěvník
26. 8. 2008   #3
-
0
-

No to samozřejmě ví že selected označuje která položka je předem vybraná, ale jak jsem psal, já předem nebudu vědět jaká bude vybraná, takže bych to potřeboval řešit pomocí php proměnné. Samozřejmě že bych mohl napsat nějakou složitou fi v php if elseif nebo cache ale to mi připadá moc překomplikované není nějaká jiná možnost?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.83.–
DraXík0
Newbie
26. 8. 2008   #4
-
0
-

Klasika něco na způsob:

<select>

<?php
$prava = 5; // Libovolné číslo
$i = 0;
while($i < 11) {
print "<option value=\"Novinky\" s";
if($i == $prava) {
print " selected";
}
print ">Nějaký text</option>";
$i++;
}
?>
</select>
Nic jednoduššího snad není :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý