Hdd usage – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hdd usage – OS - Windows – Fórum – Programujte.comHdd usage – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
3. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj

ako zistiť ktorý proces najviac využíva HDD? Niečo ako rýchlosť čitanie/zápis v kB/s.
Našiel som síce v správcovi úloh celkový počet prečítaných/zapísaných bajtov tie však nepodávajú dosť dobrý prehľad o momentálnom vyťažení.

Dík moc za odpoveď

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.21.–
Reklama
Reklama
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
6. 9. 2008   #2
-
0
-

any help?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.119.–
dannyk0
Věrný člen
6. 9. 2008   #3
-
0
-

Tohle je za hranicemi tvych moznosti asi.Musel by sis udelat driver,ktery by odchytaval IRQ zpravy.Zadna prima funkce ve win pro to myslim neni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
6. 9. 2008   #4
-
0
-

no jo akurát že ja to nechcem naprogramovať, ale hĺadám program ktorý by mi povedal ktorý proces mi vyťažuje HDD. Totižto vo Win XP mi raz za pár sekúnd nejaký proces vytazuje HDD na 100 percent co sposobuje problemy napr. pri napalovani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.119.–
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #5
-
0
-

ja myslim ze na todle staci zobrazovat u procesu zapsany a precteny B... kdyz nejakej proces pribejva nejak brutalne tak je hned jasny kde to je... spis to budes mit jen zavirovany nebo nejaky blbosti spusteny

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
6. 9. 2008   #6
-
0
-

no prave na to som sa pozeral ale v tom množstve procesov je velmi tažke najsť ktorý je navine

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.119.–
tom*p0
Stálý člen
6. 9. 2008   #7
-
0
-

Zkus Samurize.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #8
-
0
-

To asdf : kolik tam mas sakra procesu... jestli vic jak 20 tak je navine naivni instalace vseho co se objevi na netu a kdo vi kde jeste

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #9
-
0
-

byt tebou radsi bych se podival jestli nemam treba vypalovacku na stejnym kabelu jako disk, potom nechapu co je mysleno 100% HDD jako kapacita nebo co:?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
6. 9. 2008   #10
-
0
-

zaplnenie diskovej fronty

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.119.–
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #11
-
0
-

co zkusit vypnout virtualni pamet.. wokna rady furt neco nekam presouvaj?
krom toho na tom vypisu prectenych a zapsanych B poznas od oka kterej proces nejrychleji pribyva

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
6. 9. 2008   #12
-
0
-

Vypinat virtualni pamet bych nedoporucoval,protoze pak to pojede jako snek,pokud nemas hodne ramky :) Ta virtualni pamet ma svuj ucel :)

Zkus treba odstrelovat postupne procesy a uvidis,po kterem to prestane.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #13
-
0
-

To dannyk : jedinej ucel virtualni pameti ve win je zpomalovat vse... kdyz sem mel zaplou jak vp a k tomu jeli dva lidi z ftp tak minimalizovanej firefox nabihal asi 2minuty... ikdyz bylo 600MB RAM volny ... stejne to ty po**** wokna cpou na disk tj do ty virtualni pameti... nevim sice kde si vzal ze to bude rychlejsi ale ram je prozatim porad mnohonasobne rychlejsi nez disk....

jediny co se ti bez virtualni pameti muze stat ze presvihnes maximalni velikost ram a zhrouti se ti programy ktery se zrovna pokousej alokovat pamet... ale u 1GB ram se v klidu da vypnout... ikdyz treba hry na www.hry.cz maj tendenci zabrat za hodinu pul giga ram...

takze abych to shrnul ... virtualni ram ma za ucel vytvorit virtualne vetsi ram nez doopravdy je... by klidne mohla byt zapnuta... treba v linuxu se nepouzije dokud neni plna ram... ale ve win je to presne naopak... neustale se tam cpou programy ktery si akotar minimalizoval a pak to trva hodinu nez to zase nazenou do ram... neni to nejak moc videt dokud nezacnete neco s diskem delat... treba kopirovani par MB/s pres ftp nebo vubec jakakoliv dalsi diskova operace ktera jen neskutecne zpomali nahravani minimalizovany aplikace nazpet...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
6. 9. 2008   #14
-
0
-

Jo,mas pravdu,ale nechce se mi verit,ze by winy mely tak spatnou spravu VP jak rikas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #15
-
0
-

To dannyk : proste jak mi nekdo na koleji kopiroval pres ftp (tak dva lidi kazdej po MB/s) tak minimalizovat firefox a po par minutach ho chtit zapnout znamenalo priblizne minutu na nej cekat nez se objevil... a to nebyl zadnej srot a 600MB RAM volno... jak jinak se to da vysvetlit nez ze to nacpaly do VP ? mimochodem kdyz mam VP vyplou tak muzu kopirovat na jinej komp klidne 20MB/s a proste slape

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
6. 9. 2008   #16
-
0
-

JJ akurát tiež pozerám, že to je nejaké zvláštne (na 80 percent pouzivam linux). napríklad teraz mám otvorený len total commander firefox, správcu úloh a zopár menších blbostí v tray (večšie ako skype som vypol) snad este NORTON ANTIVIRUS stoji za zmienku a tu je štatistika:
Fyz. ram:
Used 1GB
Free 3GB
Stránkovací súbor:
1,1GB

Tak to je fakt retardovaný OS, viac než som si myslel. Pri minimalizácii total commanderu zakaždým prebehne zápis na HDD a pri otvorení čítanie (ale vyzerá to tak že záleží aj od času ako dlho je minimalizovaný, keď ho minimalizujem a obnovím okamžite tak nabehne rýchlejšie ako keď ho nechám minimalizovaný dlhšie). Stále sa mi však nechce veriť, že sa to chová takto stupídne.

Ten problém z HDD má navine Norton Antivírus.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.119.–
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #17
-
0
-

To asdf : o tom sem presne mluvil... vse co minimalizujes na vic jak kratkou dobu tak se okamzite nacpe do swapu... a nedej boze kdyz delas neco s diskem pak to obnoveni bude teprve luxusne dlouhy...
ja proste zasadne vypinam virtualni pamet pokud mam aspon GB ram

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bukaj0
Věrný člen
6. 9. 2008   #18
-
0
-

KIIV, dannyk
Virtuální paměť != stránkovací soubor/swap ;o) Prosím, nezaměňujte tyhle pojmy. Virtuální paměť jako taková vypnout nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #19
-
0
-

To bukaj :

Virtuální paměť nebo také virtualizace paměti je způsob správy operační paměti počítače. Umožňuje operačnímu systému využívat vnitřní paměť, která je významně větší, než je skutečná fyzická velikost paměti. Děje se to tím, že se v danou chvíli nevyužívaná data z paměti odkládají na pevný disk (nebo na jiný odkládací prostor) a v případě potřeby se opět zavádějí do vnitřní paměti.

rekni mi co si na tom pletu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #20
-
0
-

v nastaveni winu je to tam i jako nastaveni virtualni pameti nadepsano...
akorat se tam jeste pouziva pojem strankovaci soubor ... v linuxu znamy jako swap

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bukaj0
Věrný člen
6. 9. 2008   #21
-
0
-

KIIV
Virtuální paměť neznamená jenom to, že pokud je potřeba více operační paměti než v počítači fyzicky je, že se odkládá na disk. Virtuální paměť je jeden ze záklaních částí dnešních OS, který v praxi umožňuje vůbec to, aby na počítačí mohlo bezpečně běžeti více procesů najednou. Kernel (jádro systému) má neomezený přístup do celé paměti, kterou rozděluje na stránky.

Když se dá příkaz ke spuštění programu, zavede jádro jeho funkční kód a další data uložená v binárce do jedné, či více stránek v paměti. Takhle vznikne proces, což je jedna instance programu. Proces vidí, jako by pro sebe měl celou paměť (4GB na 32bitech) – tohle je virtuální, lépe řečeno logická* paměť. Ta je stejně jako fyzická rozdělena na bloky, na bloky stejné délky jako ty ve fyzické. A tyhle bloky se mohou nacházet kdekoli ve fyzické operační paměti, nebo klidně i na tom disku.

Principem virtuální paměti není to, že se odkládá na disk, ale to, že procesy mohou adresovat jenom svojí logickou paměť, která se fyzicky může nacházet kdekoli. A taky to, že procesy mohou využívat pouze adresy v této logické/virtuální paměti – fyzicky adresovat nemohou, to může jenom kernel.

Ta tvá definice je neúplná. Z Wikipedie, či nápovědy Windows? Odhaduji správně?

v nastaveni winu je to tam i jako nastaveni virtualni pameti nadepsano
Myslíš tento dialog, či jiný? Protože v tomhle se nikde nepíše o vypnutí virtuální paměti, ale pouze o nepoužívání stránkovacího souboru.



* Kvůli tomu, že virtuální paměť tu již používám jako označení její správy v kernelu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #22
-
0
-

ja zminuju virtualni pamet proto ze na win swap neni ... beru jako virtualni to co neni v ram

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bukaj0
Věrný člen
6. 9. 2008   #23
-
0
-

KIIV
ja zminuju virtualni pamet proto ze na win swap neni
Swapu by na Windows odpovídal stránkovací soubor, nikoli celý mechanismus virtuální paměti. Pojem virtuální paměť, jak jsem psal, shrnuje mnohem více věci, než je pouhé odkládání na disk ;o)

beru jako virtualni to co neni v ram
Dobře, mně je to jedno – používej si co chceš. Pouze mi šlo o to, až si tohle někdo někdy, kdo o virtuální paměti neslyšel, přečte, aby nenabyl dojmu, že je pojem „virtuální paměť“ správné používat jen v tom úzkém významu, v jakém to chápeš ty.

Ale tohle je už dost OT…

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #24
-
0
-

proste takovej vagni preklad slova virtualni... jako zdanliva, ... tim padem mi do toho samo nezapada ta skutecna pamet...
to ze se ted bere jako virtualni veskera pamet vcetne te realne,... to uz je holt trochu od pojmu...
ale furt mi to pripada jako "pochopitelnejsi" oznaceni nez "strankovaci soubor" ... precijen musi clovek znat podrobneji to ze se pamet deli na stranky, ma to urcite vychytavky jako kdyz neni pozadovana stranka v ram tak se vyvola vypadek stranky... to jak se vybiraj stranky ktere se presunou do strankovaciho souboru a tak dale...
no proste mas samozrejme v tom pouziti zameny vp a swap pravdu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
7. 9. 2008   #25
-
0
-

2 bukaj: Jeste si zapomnel na jednu malou,ale dost podstatnou vec,ktera z tvych prispevku uplne nevyplynula.

System VP vytvori ze zminovanych stranek,ktere sou rozmisteny po cele pameti jednu souvislou pamet,ktera ma jednotne adresovani a nemusi se provadet relokace vsech absolutnich adres v programu.To byl jeden z hlavnich duvodu pro vytvoreni VP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
8. 9. 2008   #26
-
0
-

Plz niečo mi stále nenormálne vyťažuje disk, proste ledka najskvor zacne blikat potom svietit nonstop pricom ani spravcu uloh poriadne nespustim, vecsinou musim potom restartnut PC natvrdo. V spravcov uloh nevidim nic podozrive vyuzitie pamete je OK a v case ked este nieje vyuzitie hdd take enormne proste nestihnem z udajov ktore poskytuje zistit kto je navine.

Prosim nejaky program ktory by mi vedel zoradit procesy podla aktualneho vyuzitia disku pretoze toto nieje normalne uz chytam infarkt pri pc

PS virus nemam kotroloval som to viac antivirmi aj z ineho OS

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.128.–
KIIV+42
God of flame
8. 9. 2008   #27
-
0
-

To asdf : ja bych testl vypnout uplne strankovaci soubory.... pokud teda mas dostatek pameti ram

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
8. 9. 2008   #28
-
0
-

vaskusal som a mam vypnutu uplne mam 4GB ram (toto ale musi robit nejaky program/sluzba)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.128.–
dannyk0
Věrný člen
9. 9. 2008   #29
-
0
-

Jeste me napadla jedna vecicka.Zkus FileMon



http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896642.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
9. 9. 2008   #30
-
0
-

perfektne fakt dik uz viem kto je navine (ten program je perfektny hned obsdzuje popredne miesto medzi mojim servisnym softom)

Takže navine je explorer.exe a jeho divné správanie. Už odkedy som preinštaloval windows mi nejdú z plochy vymazať žiadne exe súbory, riešil som to pomocou utility unlocker, ktorá vždy tvrdí, že súbor má otvorený proces explorer.exe (dokonca niekoľkokrát). Ten zápis na disk má s tym podľa fielmonu súvislosť. Filemon v čase kedy sa to deje ukazuje kopec prístupov na HDD procesom explorer.exe ktorý akoby skenoval všetky súbory v adresári plocha a podadresároch čo však trvá nejako zvláštne dlho (nemám na ploche nejaké extrémne množstvo súborov)

Otázka je čo s tým. Existuje nejaká utilita ktorá dokáže poškodený explorer.exe opraviť? Podotýkam že windows XP mám legálny a updatovaný (okrem SP3) toto mi robilo už od začiatku (t.j. vírus, alebo app to nemohla spôsobiť)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.57.–
dannyk0
Věrný člen
9. 9. 2008   #31
-
0
-

Mozna zkusit nahodit tu SP3,kdo vi,mozna by to pomohlo.Jinak asi reinstalace winu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

HDD — založil Decide

Špatný HDD — založil mates

Problem s HDD — založil hd

Zmena ID HDD — založil ada.acs

2 HDD - problem — založil JMM

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý