Doctype v php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Doctype v php – PHP – Fórum – Programujte.comDoctype v php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
10. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
mohli byste mi tu někdo zkopírovat celou hlavičku, jak se dělá v php doctype aby fungovalo a taky kódování stránky na UTF-8...

díky moc hodně mi to pomůže čau Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
10. 9. 2008   #2
-
0
-

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="cz" xml:lang="cz">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />


tak nejak to mivam ja

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
10. 9. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : jo diky ale nevypisuje se to v php nejak pomoci echo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
KIIV+42
God of flame
10. 9. 2008   #4
-
0
-

na co?
to co das mimo <?php ... ?> se vypise samo

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
10. 9. 2008   #5
-
0
-

To KIIV : tak jsem to tam presne vlozil jak jsi rikal a misto znaků s háčkem a čárkou to ukáže nejaký speciální znak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
10. 9. 2008   #6
-
0
-

To Petr : aaaa uz to funguje ja to ukladal ten soubor jako ANSII a ne UTF dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
Tocimanko0
Grafoman
10. 9. 2008   #7
-
0
-

To Petr: Zaujímavý odkaz (možno o ňom nevieš): http://www.google.sk Supr, co? :))

Záleží na tom, akú normu si zvolíš... XHTML Strict, HTML 4.01 Transitional....... A kódovanie moc v DocType neurčuješ ;) Robíš to pomocou meta a musíš i v nejakom 'lepšom' editore zvoliť kódovanie samotného súboru.

jak se dělá v php


A načo? Aký je problém to vypísať s echo() ? Len potom odporúčam dať to do jednoduchých apostrofických úvodzoviek (myslím výstupný text v echo), lebo... No, to zistíš sám :) Aby si nemusel pridávať escape sekvencie...

To len tak na doplnenie, kdyby něco aj keď je problém vyriešený.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.81.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 164 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý