ASP.NET - C#: Tvorba Dynamyckého ImageButtonu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ASP.NET - C#: Tvorba Dynamyckého ImageButtonu – .NET – Fórum – Programujte.comASP.NET - C#: Tvorba Dynamyckého ImageButtonu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj

Dělám si fotogalerii v ASP.NET - C# a vyskitl se problém. Chci, abych nahrál obrázky do složky Photos/ a aplikace sama vytvoří seznam těchto souborů a každý soubor se vytvoří jako ImageButton a když se na něj klikne tak se prvede kód:

this.PictureView.ImageUrl = "název fotky + formát";

Ale opravdu netuším jak to udělat. Hledal jsem na Seznam.cz a na Google.com, ale nic moc.... Neumím totiž anglicky ( což vím, že je chyba ) a žádám vás o radu jak to udělat.

Díky moc ....


Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
mephi0
Expert
15. 9. 2008   #2
-
0
-

Pre každy subor jpg v root/galeria vytvor image button, priraď skript a umiestni ho na stránku.



foreach (string fileName in Directory.GetFiles(Server.MapPath("~/galeria")))
{
if (fileName.Remove(0, fileName.Length - 3) == "jpg")
{
ImageButton ib = new ImageButton();
ib.OnClientClick="nejaky klientsky skript";
Form1.Controls.Add(ib);
}
}


do toho skriptu musiš napisať napr. toto:
window.open ("http://www.javascript-coder.com","mywindow");

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #3
-
0
-

Moc díky ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #4
-
0
-

Mohl bych požádat ještě o trochu vysvětlení, co přesně každý řádek děla???

Zhruba asi vím, ale zichr je zichr

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #5
-
0
-



Form1.Controls.Add(ib);


Počítám, že Form1 je id <form> a Add(ib) přidá do něj onen ImageButton.

Ale teť asi hloupá otázka... Přidá to tam jeden obrázek nebo všechny, které budou umístěny v galerie/ ..., a pokud všechny, nebudou se ty id těch ImageButtonů mezi sebou hádat???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
plasmo0
Věrný člen
15. 9. 2008   #6
-
0
-



foreach (string fileName in Directory.GetFiles(Server.MapPath("~/galeria"))) //cykl foreach, do proměnné fileName uložím každou položku pole, pole == soubory v té složce a ty načteě pomocí Directory.GetFiles
{
if (fileName.Remove(0, fileName.Length - 3) == "jpg") //názvu vytáhnu příponu, pokud je soubor jpg pokračuji
{
ImageButton ib = new ImageButton(); //vytvoření instace třídy ImageButton
ib.OnClientClick="nejaky klientsky skript"; //ořiřazení eventu tlačítku
Form1.Controls.Add(ib); //tlačítko přidám do stránky
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #7
-
0
-

Moc díky... a ten klientský skript ( JavaScript nebo C# )... potřeboval bych C#: this.PictureView.ImageUrl = "název fotky + formát";

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #8
-
0
-

Ale pokud to nejde, nebo tak, tak by šel i JavaScript.

P.S. = Že je to JavaScript soudím, dle toho " klientský skript " a deklarace toho scriptu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #9
-
0
-

Trochu sem jej upravil:



foreach (string fileName in Directory.GetFiles(Server.MapPath("~/Photos")))
{
if (fileName.Remove(0, fileName.Length - 3) == "png")
{
ImageButton PhotoButton = new ImageButton();
PhotoButton.OnClientClick="skript";
Form1.Controls.Add(PhotoButton);
}
}

A chtěl jsem se zeptat, co znemená fileName.Length - 3)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
mephi0
Expert
15. 9. 2008   #10
-
0
-

To SDV : to som ti tam dal ako bonus :-) v tej podmienke sa kantroluje či sa string fileName konči na "png". Keďže robiš fotogaleriu tak tam môžeš dať hocičo, napr. ak veľkosť súboru presahuje 2MB zobraziť alternatívu atp ...

ten skript je javaskript, ImageButton je stavany tak, že "funguje" na klientskej strane. Nechapem čo kod ktory si napisal ma robiť, skus to opísať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #11
-
0
-

Díky za vysvětlení...

Ten kód má dělat:

Mám <asp:Image> a v něm se zobrazuje náhled té fotky v plné velikosti 640x480. A pod ním mám ony imagebuttony. A ten nese zmenšeninu fotografie. Pokud se na něj klikne, tak se provede onen kód. Tj.: u mého <asp:Image> se změní ImageUrl="odkaz na obrázek"

A právě to potřebuju. Aby se zindexoval obsah složky, a poté se vytvořily ImageButtony právě s funkcí:

this.PictureView.ImageUrl = "název fotky + formát";

( Zatím to je dělané provizorně tak, že: mám ručně přidaný ImageButton a v něm miniaturu a procedutu OnClick. A ta procedura, provede výše zminovaný kód. A já potřebuju, abych už nic nemusel přidávat. Akorát nahrál soubory do složky a dál už se o to postaral asp.net a C# )

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #12
-
0
-

Jinak fakt díky za odpovědi :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
15. 9. 2008   #13
-
0
-

A ještě potřebuji, aby vygenerovaný ImageButton měl cssclass="PhotoBtn" a AlternateText=""

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
SDV
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
16. 9. 2008   #14
-
0
-

A jak mám udělat to, aby se ty ImageButtony vytvořily do kódu... potřebuju, aby se to vytvořilo do:

kod
<div id="Panel1">ony ImageButtony</div>
další kód ...

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.228.–
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #15
-
0
-

Musis si vytvorit komponentu <asp:Panel></asp:Panel>, je to to same jako div.A pak pouzijes Panel.Controls.Add();

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.65.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
SVD
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 9. 2008   #16
-
0
-

Frčí to... Ale je tam jeden problém. Ono to sice vytvoří ImageButton, ale v něm chybí obrázek. Obrázkem musí být ten obrázek, který přísluší ImageButtonu...

Jak na to pls...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #17
-
0
-

Tak to jsem taky vyřešil....
Ale jedno stále opět přetrvává:

Po kliknutí na onen ImageButton potřebuju, aby se změnila ImageUrl u prvku Image (id="PhotoView") na obrázek, který je v ImageButtonu ...

to znamená, že dříve, když sem si fotky přidával do fotogalerie ručně, měl jsem událost onClick u každého buttonu, a tam byl kód: this.PhotoView.ImageUrl="název fotky.png";

Pls... zápasím s tím už od včerejška a stále žádný výsledek

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #18
-
0
-

Lépe řešeno, potřebuji každému ImageButtonu přiřadit jinou funkci

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #19
-
0
-

Tak prirazuj event OnClick na jednu a tu samou funkci pri jejich generovani.Pak si v te funkci,co ovlada OnClick kontroluj,jaky objekt to poslal a nastav prislusnou hodnotu u toho PhotoView.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.65.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #20
-
0
-

nerozumím????? Kam mám přiřadit OnClick??? Pokud dám:



foreach (string fileName in Directory.GetFiles(Server.MapPath("~/Photos")))
{
if (fileName.Remove(0, fileName.Length - 3) == "png")
{
ImageButton PhotoButton = new ImageButton();
PhotoButton.OnClientClick="skript";
PhotoButton.OnClick="";
Form1.Controls.Add(PhotoButton);
}
}

tak mi to onClick podtrhne jako error

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #21
-
0
-

Tak už jsem to zrobil :--))))) Díky

P.S.: A jak mám poznat, na co se kliklo???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #22
-
0
-



protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
this.Page.Title = Page.Title + " - Fotogalerie";
foreach (string fileName in Directory.GetFiles(Server.MapPath("~/Photos")))
{
if (fileName.Remove(0, fileName.Length - 3) == "png")
{
ImageButton PhotoButton = new ImageButton();
PhotoButton.AlternateText = "";
PhotoButton.CssClass = "PhotoBtn";
PhotoButton.Click += PhotoButton_Click;
Panel002_003.Controls.Add(PhotoButton);
}
}
}
private void PhotoButton_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
// kód, který zjistí na co se kliklo, a podle toho změní ImageUrl ... ( nevím co, nevím jak ... help
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #23
-
0
-

1, nejak se mi nezda to prirazeni eventu.Mam dojem,ze tomu neco chybi,ale nejsem si jisty.Pokud ti to reaguje,tak je to stejne jedno.

Jinak takhle nejak by melo vypadat rozpoznavani.



private void PhotoButton_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
PhotoView.ImageUrl = ((ImageButton)sender).URL_PROPERTY;
}


Takhle nejak by to melo bejt,snad sem to uzavorkoval spravne.To URL_PROPERTY je property,ve ktere mas ulozene url pro obrazek na danem ImageButtonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #24
-
0
-

To URL_PROPETRY mám něčím nahradit??? Takhle to neběží...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #25
-
0
-

Píše to tohle: Typ System.Web.UI.WebControls.ImageButton nelze implicitně převést na typ string.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #26
-
0
-

Vzdyt sem to tam napsal.Nevim property toho imagebuttonu,ktera ma v sobe ulozenou tu adresu toho obrazku.

EDIT: Mela by to byt property ImageUrl.Takze:



PhotoView.ImageUrl = ((ImageButton)sender).ImageUrl;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #27
-
0
-

Já jsem totiž začátečník, a jediné co z toho vím, je že property znamená vlastnosti :-))

Takže jaké zhruba vlastnosti url ???

Já potřebuju, aby mi to tu url zjistilo samo. Ta funkce platí pro včechny ImageButtony.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #28
-
0
-

Viz muj predchozi prispevek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #29
-
0
-

Ono to funguje......

Vše je teť ok.

Dííííííííky MOC všem za rady :-)))) [ jste super ]

Mějte se

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #30
-
0
-

Neříkej hop, dokud nepřeskočíš...
Ještě jeden:-)

Kddyž to nahraju na server ( aspone.cz ) tak se mi tam ImageButtony vykreslí, ale miniatura ne. je tam:

<input type="image" src="D:\Websites\73096f2383\www\Photos\Photo003.png" ...

ale mělo by tam být pouze:

<input type="image" src="Photos/Photo003.png" ...

takže se obrázky nezobearí ani v tlačitku ani v tom asp:Image ( PhotoView )

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #31
-
0
-

Takže bych potřeboval z té url odebrat: D:\Websites\73096f2383\www\ a nehcat pouze Photos/Photo003.png ...

Ale opět... nevím jak. Tak vás žádám teda ještě jednou o radu :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #32
-
0
-

Zkus pro ziskani listu pouzit DirectoryInfo.Vraci to tridu FileInfo a tam uz muzes ziskat samotny nazev souboru.

Tady je ukazka:



http://www.csharpfriends.com/Articles/getArticle.aspx?articleID=356


Snad to pomuze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #33
-
0
-

Mě nejde o získání seznamu položek, ale o zkrácení té url ... viz. předchozí příspěvek

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #34
-
0
-

Kompletní kód:



foreach (string fileName in Directory.GetFiles(Server.MapPath("~/Photos")))
{
if (fileName.Remove(0, fileName.Length - 3) == "png")
{
ImageButton PhotoButton = new ImageButton();
PhotoButton.AlternateText = "";
PhotoButton.CssClass = "PhotoBtn";
PhotoButton.ImageUrl = fileName;
PhotoButton.Click += PhotoButton_Click;
Panel002_003.Controls.Add(PhotoButton);
}
}
}
private void PhotoButton_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
this.PhotoView.ImageUrl = ((ImageButton)sender).ImageUrl;
}

ale rendruje to: <input type="image" src="D:\Websites\73096f2383\www\Photos\Photo003.png" ...
a potřebuju to co je podtržené odstranit :-)

Help me...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
17. 9. 2008   #35
-
0
-

Pisu to z hlavy a rucne,takze nezarucuju 100% funkcnost:



foreach (FileInfo fileName in new DirectoryInfo(Server.MapPath("~/Photos")).GetFiles())
{
if (fileName.Extension == "png")
{
ImageButton PhotoButton = new ImageButton();
PhotoButton.AlternateText = "";
PhotoButton.CssClass = "PhotoBtn";
PhotoButton.ImageUrl = Server.MapPath("~/Photos") + "/" + fileName.Name + "." + fileName.Extension;
PhotoButton.Click += PhotoButton_Click;
Panel002_003.Controls.Add(PhotoButton);
}
}


Psal sem to z hlavy,ale mohlo by to fungovat.Princip je v tom,ze proste pouzijes tridu FileInfo,ktera v sobe ma property Name a Extension. Ty pak pouzijes s namapovanou cestou ke slozce s fotkama.

Pak je mozne,ze by slo jeste upravit web.config,aby vracenou cestu predelaval na serverovou,ale s tim si nejsem jisty.Kod vyse by to mel obejit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 9. 2008   #36
-
0
-

Furt nic, rendruje to:

<input type="image" name="ctl02" class="PhotoBtn" src="C:\Documents%20and%20Settings\Windows%20XP\Dokumenty\Obr%c3%a1zky\Photo/Photo001.png" style="border-width:0px;" />

ale obrázky se nezobrazí

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 9. 2008   #37
-
0
-

A když místo ~/Photos zadám celou adresu ke složce na serveru, tak mi to píše:


System.Web.HttpException: http://neco.aspone.cz/Photos není platná virtuální cesta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 9. 2008   #38
-
0
-

Tak jsem to rozběhal, ale pouze na locathostu:



protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
foreach (FileInfo fileName in new DirectoryInfo("Photo/").GetFiles())
{
{
ImageButton PhotoButton = new ImageButton();
PhotoButton.AlternateText = "";
PhotoButton.CssClass = "PhotoBtn";
PhotoButton.ImageUrl = ("Photo/") + "" + fileName.Name;
PhotoButton.Click += PhotoButton_Click;
Panel.Controls.Add(PhotoButton);
}
}
}
private void PhotoButton_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
this.PhotoView.ImageUrl = ((ImageButton)sender).ImageUrl;
}

Když dám View in Browser, tak je vše OK, funkční.
Když to ale nahraju na server, tak:

Could not find a part of the path 'c:\windows\system32\inetsrv\Photo'
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.
Exception Details: System.IO.DirectoryNotFoundException: Could not find a part of the path 'c:\windows\system32\inetsrv\Photo'.

Na tom localhostu mi to renderuje:
<input type="image" name="ctl02" class="PhotoBtn" src="Photo/Photo001.png" style="border-width:0px;" />

Help me

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
17. 9. 2008   #39
-
0
-

Tu uz jsou jen 3 moznosti:

1, Kdyby se upravil web.config,tak by to melo fungovat,ale nejsem si jisty a ani nevim jak.
2, Udelas si funkci,ktera bude nadbytecnou cestu orezavat a upravovat.
3, Najdi si tridu a property,ktera ti vraci adresu serveru a tu doplnis jiz primo do imageurl v imagebutton (melo by to bejt Request.ServerVariables[]),nazev property si musis najit v dokumentaci).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 9. 2008   #40
-
0
-

No, tak nejlepší by to bylo asi způsoby 2a3. Ale nevím jak udělat fci která by upravovala cestu ani jak najít třídu na zjištění cesty k serveru
---
Pokud někdo víte, poradte psl

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
17. 9. 2008   #41
-
0
-

No mel by ses snazit nad tim trochu premyslet.Takhle bych mohl zkusit napsat primo reseni,ale musis se taky sam aktivne pridat.S tou funkci to treba chapu,ta muze bejt trochu tezsi na napsani,i kdyz ne moc.Staci si uvedomit kroky,co to ma delat.

A jakto,ze nevis,kaj najit tu tridu?Dal sem ti nazev tridy a dokonce i funkci,pod kterou hledat (Request.ServerVariables).Tak pak bud strejda google nebo primo MSDN od microsoftu.

Musis trochu uvazovat jako programator.Co takhle do googlu zadat "Request ServerVariables" a hned v prvnim odkazu zjistis seznam properties, a tam najdes property "SERVER_NAME".Pak uz mas to co potrebujes a muzes pouzit neco takoveho:



PhotoButton.ImageUrl = Request.ServerVariables["SERVER_NAME"] + ("Photo/") + "" + fileName.Name;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 9. 2008   #42
-
0
-

Furt nic. Doma mi to šlape, ale jak to dám na aspone.cz tak nééé.
Stále stejná chyba

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 9. 2008   #43
-
0
-

Zkoušel jsem několikrát s tím čachrovat, ale nic...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
17. 9. 2008   #44
-
0
-

Tak tedka uz nedokazu jinak poradit,tohle uz musi fungovat.Proste to tvori natvrdo cestu k tomu obrazku.Mozna mas spatne nastaveny prava na cteni ze slozky nebo ja nevim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
18. 9. 2008   #45
-
0
-

Takže myslíš že je to na straně hostingu ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
18. 9. 2008   #46
-
0
-

Nevim,je to mozne.Free ucty tam maji docela vselijak orezany,ale zas na tohle asi ne.Spis sem zkus postnout adresu url,kterou to generuje na tom webu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
18. 9. 2008   #47
-
0
-

Když to dám na ten web, a spustím, tak to napíše že cesta: C:/WINDOWS/System32/ind24/Photo neexistuje ( cesta je smišlěná, už si to nepamatuju, ale bylo to velmi podobné ...

Zkoušel jsem toto:



PhotoButton.ImageUrl = Request.ServerVariables["localhost"] + ("Photo/") + "" + fileName.Name;



PhotoButton.ImageUrl = Request.ServerVariables["http://neco.aspone.cz/"] + ("Photo/") + "" + fileName.Name;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
18. 9. 2008   #48
-
0
-

Tady mas odkaz na ty property



http://neural.cs.nthu.edu.tw/jang/sandbox/asp/examples/request5.asp


Zkus si to projit a pozkouset.Jak ti tohle uz nepujde,tak nevim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 9. 2008   #49
-
0
-

a v tom novém kódu nelze použít if (fileName.Remove(0, fileName.Length - 3) == "jpg")
???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 9. 2008   #50
-
0
-

Pls, jak to udělat, aby se zobrazovaly pouse soubory png???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
20. 9. 2008   #51
-
0
-

Ne,nejde to pouzit.A na co bys to taky pouzival?Mas prece tridu FileInfo,ktera ma v sobe property Extension,a ta ma v sobe ulozenou priponu.A tu zkontrolujes uz klasickym porovnanim (fileName.Extension == "png").

Zacni se ucit s msdnkou.Musis se v ni naucit orientovat a hledat to,co potrebujes:



http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.io.fileinfo_members.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
20. 9. 2008   #52
-
0
-

Díky, vše uš je ok, vše šlape :-)) Díky za pomoc !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Esfo
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
24. 6. 2009   #53
-
0
-

Čau, hledám nadšence ASP.NET (klidně začátečníka), který by mi pomohl s mým webovým projektem. Hledám někoho, kdo bude rád, že má na čem dělat a na čem se učit a odměna (která bude) pro něj bude nejdříve až na druhém místě. Najde se tu takový?
Moje icq 293334455

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.145.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý