Práce s řetězcem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce s řetězcem – PHP – Fórum – Programujte.comPráce s řetězcem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

killermax0
Newbie
25. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mám problém s tím jak vymazat mezery jen v určité sekci řetězce. Příklad:

$text="nejaky text [a]http://progra mujte.com[/a] nejaky text";
Konkrétně v sekci [a][/a]. Mohli byste mi poradit jak na to? Jaké funkce by na to byly dobrý?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.86.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
26. 9. 2008   #2
-
0
-

tak kdyz by slo jen ciste o to [a]
tak bych to asi udelal pomoci

$x = split('\[',$ret);

foreach ( $x as $idx => $ln ) {
if ( ereg('^a\]',$ln)) {
$x[$idx] = strtr($ln,array(' '=>'')); // pripadne jakykoliv jiny zpusob nahrazeni
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
26. 9. 2008   #3
-
0
-

To killermax : neco ve stylu: netestováno
preg_replace('#(?<=\[a\])( )(?=\[/a\])#i', '', $var);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý