Odstranenie diakritiky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odstranenie diakritiky – C / C++ – Fórum – Programujte.comOdstranenie diakritiky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

HowIDied0
Duch
24. 10. 2008   #1
-
0
-

Dobry den,

potreboval by som v jazyku C nahradit pismena s diakritikou za pismena z dolnej polovice ASCII... ale neviem ako na to bohuzial. Na vstupe nacitavam po znakoch, ktore by som chcel hned spracuvat. Pretosa chcem ipytat, ci je na to nejaka funkcia, ale keby som si vypisal dve polia, jedno s diakritickymi znakmi a druhe s normalnymi znakmi a ako potom nahradzat jeden znak za dalsi?

dakujem.
s pozdravom,
HowIDied

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
o-lox0
Super člen
24. 10. 2008   #2
-
0
-

Ja za sebe zel o takove bezne funkci nevim (leda nejaka "nadsenecka" sk-knihovna)
s tema polema to je 5,6 minut:

char *polecz,*pole; //zaplneni ="á..\0" ="a..\0";

char* znaky="ádfv..\0";int i;
for(j=0;j<strlen(znaky);j++)
{for(i=0;(i<strlen(pole))&&(polecz[i]!=znaky[j]);i++);
if (i<strlen(pole)) znaky[j]=pole[i];}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
bukaj0
Věrný člen
24. 10. 2008   #3
-
0
-

HowIDied
V PHP se často používá iconv[1], kdy se převede z daného kódování do us-ascii//TRANSLIT, čímž se člověk diakritiky zbaví. A jelikož libiconv je Céčkovská knihovna, určitě to půjde nějak ušít, aby se to takto dalo udělat i v C.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
o-lox0
Super člen
24. 10. 2008   #4
-
0
-

Tak pokud se podivame do APIn Microsoft nabizi treba:
IMultiLanguage2 Interface kde ma uzitecnou: ConvertString
Coz by snad mohla byt konecne lepsi verze WideChartoMultibyte (ale nemam zkusenosti)
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa740779(VS.85).aspx
EDIT: narazil jsem i na ten iconv() u libc,glib (g_iconv) knihoven

http://www.gnu.org/manual/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Odstránenie diakritiky — založil muhahaha

Odstránenie diakritiky — založil Hudacik

Odstránenie obrázku — založil Zavada

Odstranenie suboru — založil Tayson

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý