Spuštění jiného programu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spuštění jiného programu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comSpuštění jiného programu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Milan.009
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 10. 2008   #1
-
0
-

Ahoj. Momentálně řeším takový malý problém, dělám na programu, který není důležitý, a chtěl bych udělat, že po stisknutí tlačítka se vypne a spustí jiný program. Zaboha ale nevím, jakej příkaz mám dát na spuštění jiného programu. Měl jsem takovou naivní představu že půjde

Private Sub Command1_Click()

Start "C:\program files\program.exe"
Unload Form1
End Sub

Neví někdo jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.47.–
Reklama
Reklama
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
26. 10. 2008   #2
-
0
-

Ve visual basicu sice nedelam, ale v C# staci napsat na spusteni noveho procesu tohle :

System.Diagnostics.Process.Start("test.exe");

a ukonceni tveho programu pak uz by problem byt nemel...

Ve VB.NET pocitam, ze kod bude obdobny, jen s VB syntaxi

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.173.–
tonez+1
Návštěvník
26. 10. 2008   #3
-
0
-

zkus něco takovýho

Private Sub Command1_Click() 

shell "C:\program files\program.exe"
Unload Form1
End Sub


Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
Milan.009
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
26. 10. 2008   #4
-
0
-

Děkuji moc, kód od toneze funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.47.–
Milan.009
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
26. 10. 2008   #5
-
0
-

Ještě jedna maličkost, nechcui zakládat nový toppic. Mám dvě proměnné string, např. cesta1 a cesta2.

Dim cesta1 as string

Dim cesta2 as string
______________________________________________________
Private Sub Command1_Click()
Cesta1 = Text1.Text
Cesta2 = Cesta1 - "Ahoj"
Text2.Text = Cesta2
End Sub


Prostě bych potřeboval, aby cesta2 byla stejná jako cesta1 s bez slova "Ahoj".

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.47.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 10. 2008   #6
-
0
-

Milan.009 napsal:
Ještě jedna maličkost, nechcui zakládat nový toppic. Mám dvě proměnné string, např. cesta1 a cesta2.

Dim cesta1 as string
Dim cesta2 as string
______________________________________________________
Private Sub Command1_Click()
Cesta1 = Text1.Text
Cesta2 = Cesta1 - "Ahoj"
Text2.Text = Cesta2
End Sub


Prostě bych potřeboval, aby cesta2 byla stejná jako cesta1 s bez slova "Ahoj".



Pohrej si se SubStringy, napr. cesta1.SubString(prvni pozice, pocet znaku ktere ma vratit), v tomto pripade cesta2 = cesta1.SubString(4,cesta1.Length-4)

Je to sice v C# napsany, ale ve VB to bude bud uplne stejne, nebo jen jina syntaxe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.3.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý