vysledok -1.#IND??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

 vysledok -1.#IND??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com vysledok -1.#IND??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Eversmann0
Návštěvník
27. 10. 2008   #1
-
0
-

Mam program, ktory mi pri vypocte niekedy vrati vyraz -1.#IND, pre urcite hodnoty funguje v pohode ale pre ine zase nie. V com to je?? Dik za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
27. 10. 2008   #2
-
0
-

tak si to podle toho kodu, s tema hodnotama pro ktere to nefunguje, vypocitej... hned se uvidi co se tomu asi tak nelibi

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Eversmann0
Návštěvník
27. 10. 2008   #3
-
0
-

To KIIV :
Uz som prisiel na problem, len neviem ako ho vyriesit. Jedna funkcia mi vracia odmocninu argumentu pomocou sqrt, ktory tam posielam a problem vznikne vtedy, ked chcem spravit odmocninu z nuly, co s tym??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
Wizard0
Stálý člen
27. 10. 2008   #4
-
0
-

To Eversmann : tak to osetri podmienkov ktora bude hovorit, ze ked je dane cislo mensie alebo rovne nule tak sa odmocnovat nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
yaqwsx+9
Posthunter
27. 10. 2008   #5
-
0
-

Google:

Debugging 1.#IND, 1.#INF, nan, and inf

If your operation would generate a larger positive number than could be stored in a double, the operation will return 1.#INF on Windows or inf on Linux. Similarly your code will return 11.#INF or -inf if the result would be a negative number too large to store in a double. Dividing a positive number by zero produces a positive infinity and dividing a negative number by zero produces a negative infinity. Example code at the end of this page will demonstrate some operations that produce infinities.



http://www.johndcook.com/IEEE_exceptions_in_cpp.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.84.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Eversmann0
Návštěvník
27. 10. 2008   #6
-
0
-

To Wizard : To Wizard :
nakoniec som to tedy vyriesil podmienkou, diky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
KIIV+42
God of flame
27. 10. 2008   #7
-
0
-

mam pocit ze odmocnina z nuly jde...
druha odmocnina ze zaporneho cisla nejde...
je mozny ze ti tam vyjde "skoro" nula... lehce tihnouci k zapornemu cislu a tim to pak nejde odmocnit

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 10. 2008   #8
-
0
-

KIIV napsal:
mam pocit ze odmocnina z nuly jde...
druha odmocnina ze zaporneho cisla nejde...
je mozny ze ti tam vyjde "skoro" nula... lehce tihnouci k zapornemu cislu a tim to pak nejde odmocnit



Odmocnina z nuly v realnych cislech nejde na to pozor :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.3.–
KIIV+42
God of flame
28. 10. 2008   #9
-
0
-

To Anonymní uživatel : vyzkousime to tedy 0^2 = 0 tim by mela jit i odmocnina avsak dejme tomu (-2)^2 = 4 tudiz at bych se snazil jakkoliv nemohl bych odmocnenim -4 dostat nic protoze zaporne na druhou by dalo kladne

EDIT: opraven preklep z -1 na -2 :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 10. 2008   #10
-
0
-

To Anonymní uživatel : odmocnina z nuly v realnych cislech na 100% jde... sqrt(0) = 0 .....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Bald3rr0
Super člen
28. 10. 2008   #11
-
0
-

To KIIV : Chvilku jsem koukal na (-1)^2 = 4, pak mi asi došlo, že tam asi mělo být (-2)^2 = 4 :smile1:. Nicméně, posuneme-li se na množinu čísel komplexních. -4 lze odmocnit, jako sqrt(4j^2). Výsledek by tedy byl 2j. Ale to jen spíš na doplnění :smile14:.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
KIIV+42
God of flame
28. 10. 2008   #12
-
0
-

To Bald3rr : jiste .. jsem se pohyboval v mnozine realnejch cisel... komplexni by byly z hlediska implementace lehce narocnejsi.. ikdyz to zabere jen par desitek minut

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 156 hostů

Podobná vlákna

Nezobrazí výsledok — založil Thomash

Sql vysledok do premennej — založil deadripple

Funkcia vypisať vysledok — založil Zelenac14

1.#QNAN a -1.#IND — založil Deskjet

Vystup -1.#IND - dotaz — založil Milan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý