Problém s kompilovaním - rtl100 not found – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s kompilovaním - rtl100 not found – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s kompilovaním - rtl100 not found – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tocimanko0
Grafoman
29. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdravím vás.

Začal som sa trošku učiť programovať v C++ a mám prvý problém. Rád by som skompiloval môj jednoduchý program na výpis ASCII znakov. U mňa sa zdá, že som exečko vytvoril, ale u iných ľudí na XP/Viste to akosi nefičí. Chybová hláška:

...Unable to locate component...
This application has failed to start because rtl100.bpl was not found. Re-installing application may fix this problem.

Prikladám súbor (ručím za to, že neobsahuje škodlivý kód)...

Ako tento problém odstránim? Používam Turbo Explorer C++ a kompiloval som to ako Release Build. Vytvorilo exe, ktoré som priložil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.85.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Reklama
Reklama
Tocimanko0
Grafoman
29. 10. 2008   #2
-
0
-

Ups. Pardon. Ešte ten súbor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.85.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
o-lox0
Super člen
30. 10. 2008   #3
-
0
-

rtl100.bpl, BORLNDMM.DLL, CC3270MT.DLL
jsou runtime knihovny. Příjemci nemají zatím na počítači program, který
je využívá potažmo Borland C++ Explorer.

Stačí proto distribuovat tyto soubory spolu s programem.
Funguje to pak bez problémů(fyi mám to ověřené).

Při prohledávání kde jsou na disku je potřeba se dívat i na místa
kam byl instalován Turbo C++.
Soubory pak stačí příjemci nahrát do [disk]windows\system32\

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
yaqwsx+9
Posthunter
30. 10. 2008   #4
-
0
-

To o-lox : Nemusí do system32, stačí do složky s exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.67.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Tocimanko0
Grafoman
30. 10. 2008   #5
-
0
-

To o-lox : Yahooo, ďakujem za odpoveď. Je to zrejme ono riešenie, ktoré som potreboval počuť.
To yaqwsx : Ano, pri čítaní o-loxovho príspevku ma napadlo to isté a som rád, že si mi to potvrdil. Bolo by totiž obtiažne nútiť užívateľa skopírovať tieto súbory do zložky system32 alebo spúšťať skript na skopírovanie súborov.

Ešte raz vďaka všetkým.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
o-lox0
Super člen
31. 10. 2008   #6
-
0
-

Nechci nikomu nic v žádném případě vnucovat, ale - system32
vyřeší problém jednou provždy, není pak potřeba
duplikovat neustále megabyty dat.

Abych se doplnil V Project-Options-Linker sekce
je možnost odškrtnout dynamické používání RTL
knihoven (má zkušenost praví že to nedává ten očekávaný výsledek,
abych se vyjádřil bez vulgarit :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Tocimanko0
Grafoman
31. 10. 2008   #7
-
0
-

To o-lox : To ano, ale ako donútiš užívateľa, aby tam tie súbory skopíroval alebo aspoň spustil ten skript, ako som povedal? Užívatelia sú leniví čítať nejaký readme.txt, ak tam nejaký je :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
yaqwsx+9
Posthunter
31. 10. 2008   #8
-
0
-

To o-lox : To Tocimanko : Ano system32 problém řeší jednou a navždy, ale pokud program nemá instalačku, tak je daleko rozumnější přidávat k programu.
Ono totiž v ČR by to dovedlo mizivé procento lidí a taky uživatel si může přepsat novější verzi knihovny, instalačka to může zkontrolovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.82.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 97 hostů

Podobná vlákna

JEdit - pomoc s kompilovaním — založil tomolc

G++ not found — založil Melamber777

No C/C++ Compilers Found — založil Kéfas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý