Velký projekt (db a script) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Velký projekt (db a script) – PHP – Fórum – Programujte.comVelký projekt (db a script) – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
2. 11. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,

(nechci dělat reklamu, ale k názorné ukázce, musím zmínit web)

na stránce www.travian.cz (pokud někdo zná) existuje mapa, která má souřadnice (-400, 400), takže má obrovskou souřadnicovou mapu, každá souřadnice nese určité informace (že se tam nachází vesnice nebo jiná pole rozlišená různými obrázkami). Můj předpoklad je, že existuje tabulka, která obsahuje mimo jiné dva sloupce např. s názvem X a Y, které tedy určují co na daných souřadnicích je. Vytvořit tabulku s 160 000 položky chvíli trvá. Vytvořením takové tabulky mi PHP přerušilo script, kvůli max_execution_time nastavený na 30 vteřin. (což není problém nastavit na větší) , ale zajímalo by mě, jak se to dělá v praxi. Jestli se to nedělá jinak, pokud ano, tak jak. Nechci žádný kód, jen slovní vysvětlení generování obrovské tabulky s daty. Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.40.–
Reklama
Reklama
pawlik0
Grafoman
2. 11. 2008   #2
-
0
-

To Apik : Osobne bych to udelal tak, že bych do databáze ukládal jen políčka, kde již něco je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 11. 2008   #3
-
0
-

To pawlik : ano, řekl bych že takto se to dělá. nezabírat zbytečně databázi všemi (i neobsazenými políčky)

já bych si udělal tabulku, sloupce x , y , a neco jako obsah a tam bych to ukládal

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
2. 11. 2008   #4
-
0
-

Rozkouskuj to. Vloz nejdriv 10000, pak ten skript zavolej znova a predej mu kde jsi skoncil a pokracuj...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
MZetko0
Stálý člen
2. 11. 2008   #5
-
0
-

pawlik napsal:
To Apik : Osobne bych to udelal tak, že bych do databáze ukládal jen políčka, kde již něco je.


To nejde. Jestli jsi pořádně četl dotaz narazíš na informaci, která znemožňuje použití tvého návrhu:

...má obrovskou souřadnicovou mapu, každá souřadnice nese určité informace (že se tam nachází vesnice nebo jiná pole rozlišená různými obrázkami)...


Neznám tedy tu hru, ale podle zadání každá kombinace souřadnic X a Y obsahuje nějaký objekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
2. 11. 2008   #6
-
0
-

ad 1) Pokud jedeš ala travian, jistě víš, že vesnice se staví, tudíš přidávání do datbáze je až v určitý moment, kdy si to požaduje uživatel, nikoliv vše najednou
ad 2) Můžeš používát defaultní hodnotu - tj. pokud v db nebude záznam, zobrazíš třeba zem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 11. 2008   #7
-
0
-

1) udelani mapy neni denni realtime kod, to proste udelas jednou a pak "by to melo tak byt" a jen pripadne updaty
2) tra* a spol samozrejme bezi na desitkach serveru.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
2. 11. 2008   #8
-
0
-

Ano, jak podal MZetko, každá souřadnice něco musí obsahovat, minimálně nějaký terén, aby mezi objektama nebylo prázdné místo.

CommanderZ
to mě taky napadlo a asi bude nejlepší řešení.

Teda pokud někoho nenapadá ještě něco lepšího:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.40.–
netman920
Super člen
2. 11. 2008   #9
-
0
-

co ides robit za projekt?? ak sa smiem spytat..

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
2. 11. 2008   #10
-
0
-

Popravdě se jen učím. Lepší se učit na nějakém reálném projektu, takže zkouším hru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

Velky problem — založil Tomik

Jak na velký RenderTarget2D? — založil Matěj Andrle

První velký portál — založil DragonBehemont

Příliš velký sql soubor — založil pavel3

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý