Incorrect string value: '\xF4\x80\x80\xB9Bu...' – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Incorrect string value: '\xF4\x80\x80\xB9Bu...' – MySQL – Fórum – Programujte.comIncorrect string value: '\xF4\x80\x80\xB9Bu...' – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
28. 11. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,
už se tady ta chyba probírala ale stále mi to nějak nefunguje...
při vkládání do mysql (text je např: ěščřžýáíéůú) my myql zahlásí chybu "Incorrect string value: '\xF4\x80\x80\xB9Bu...'"
všechny stránky zůčastněné při vkládání do db jsou v latin2 stejně tak jako mysql ... tak nechápu tu hybu .. když to vkládam přímo přes příkazovej řádek mysql tak je vše ok ale když to vkláídam přes php tak mi to hlásí tuhle chybu. nevíte někdo co s tim ?


PS: nefunguje mi přihlášení na muj puvodní profil don_Dominique, děje se snad něco ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.148.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
28. 11. 2008   #2
-
0
-

To cpt.Pickard : spis hod jak vypada dotaz..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
28. 11. 2008   #3
-
0
-

To KIIV :

 $u="INSERT INTO news(datum, nadpis, obsah) VALUES ('$date', '$nadpis', '$text')";

v $date je např 2008-11-28 v $nadpis a $text je např "ěščřžýáíéůú" , pokud tento dtaz provesdu přímo v mysql tak je vš ok ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.148.–
KIIV+42
God of flame
28. 11. 2008   #4
-
0
-

To cpt.Pickard : a davas u vsech tech promennejch jeste mysql_escape_string() ci mysql_real_escape?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
28. 11. 2008   #5
-
0
-

To KIIV : To sem zkoušel a ani jedno nefunguje :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.148.–
KIIV+42
God of flame
28. 11. 2008   #6
-
0
-

tak leda jeste hodit dotazy set names latin2; set character set latin2;
jinak fakt nevim proc by to nemohlo sezrat

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
cpt.Pickard
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
3. 12. 2008   #7
-
0
-

To KIIV : Tak sem to nakonec vyřešil tak že všechny znaky před vložením do db transformuju na &#xxx; a potom ještě tento řetězec proženu funkcí mysql_real_escape_string a pak to de ... neni to asi nejlepší řešení ale funguje to :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.112.37.–
3. 12. 2008   #8
-
0
-

musis databazi nastavit kodovani pomoci SET NAMES

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
cpt.Pickard
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
8. 12. 2008   #9
-
0
-

To CommanderZ : To sem dělal ale stejně to nefunguje :-( takže to dělam tim jak sem psal předtim a fungujeto dobře ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.148.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý