Třída, konstruktory – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Třída, konstruktory – Java – Fórum – Programujte.comTřída, konstruktory – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
2. 12. 2008   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit s tímhle prográmkem: Napište a otestujte třídu reprezentující trojúhelník, konstruktor s jedním parametrem vytvoří rovnostranný trojúhelník, se dvěma parametry rovnoramenný trojúhelník, se třemi parametry trojúhelník o zadaných stranách.

Mám zatím tohle, ale myslím si, že to je absolutně špatně.

public class Main {


/**
* @param args the command line arguments
*/
public static void main(String[] args) {
// TODO code application logic here
Trojuhelnik abc = new Trojuhelnik (1,2,4);

System.out.println("Obvod je " + abc.obvod());


}
}
class Trojuhelnik {
int a,b,c;



public Trojuhelnik (int a){

this.a = a;
this.b = a;
this.c = a;

System.out.println("Vytvarim \"rovnostranny\" trojuhelnik s delkou strany ." + a );



}
public Trojuhelnik (int a, int b, int c){
this.a = a;
this.b = b;
this.c = c;
if (this.jeTrojuhelnik()==false){
System.out.println("Ze zadanych hodnot nelze vytvorit trojuhelnik.");

}else{
System.out.println("Vytvarim trojuhelnik s parametry." + a + b +c );
}


}
public int obvod(){

return (this.a+this.b+this.c);
}
public boolean jeTrojuhelnik(){
if ( ((this.a+this.b)>this.c )
&& ( (this.a+c)>this.b )
&& ( (this.c+this.b)>this.a ) )
return true;
else
return false;


}
public boolean equals(){
???
}

}



Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.48.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 12. 2008   #2
-
0
-

To JakeBuchar : nejak tam postrádám konstruktor pro rovnoramenný trojúhelník ( ten se dvěma parametry )

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Pavel
~ Anonymní uživatel
265 příspěvků
8. 2. 2009   #3
-
0
-

Nemůžeš spojovat String a int. Musí to být ve stylu

System.out.println("Strana a:" + String.valueOf(a));

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.73.–
Mihulik0
Návštěvník
8. 2. 2009   #4
-
0
-

To Pavel :
Ale může. Zápis:

final int a = 1;

System.out.println("Nějakej řetězec " + a);


Je naprosto v pořádku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Dědění java konstruktory — založil elix

Univerzální třída — založil BDS

Virtuální třída — založil Damian

Třída ve třídě, C++ — založil Luu

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý