Datagridview s checkboxem pro multiple select – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Datagridview s checkboxem pro multiple select – Visual Basic – Fórum – Programujte.comDatagridview s checkboxem pro multiple select – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cz.Lenny0
Duch
7. 12. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,

mam prosbu o radu s komponentou datagridview pro VB ve .NET 2008 (predpokladam ze starsi verze na tom budou minimalne podobne). Jedna se o potrebu multiple selectu bez mackani CTRL, resp. se zaskrtavacim polickem (checkbox), ktere o(d)znaci cely radek.

Na prilozenem obrazku je priklad toho, o co se snazim, snad to z toho je patrne.

Prvni co me napadlo je, ze to bude mit zabudovanou tuhle funkci primo v sobe, pokud ano tak se mi ji bohuzel nepodarilo najit:(

Dalsi moznosti co me napadla je jedine pridat na prvni sloupec checkbox co by data, na kterej pridat patricne akce pro oznaceni/odznaceni radky, bohuzel co sem googloval tak jsou s tim pry problemy (konkretne pry to pak spatne pocita pocet oznacenych radku):(

Takze se chci zeptat, jestli to jde nejak jednoduseji, a jestli nekdo nemate nejake zkusenosti?

Diky moc za jakekoliv napady...
L.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.102.–
Reklama
Reklama
sunamo0
Newbie
6. 1. 2009   #2
-
0
-

Zkušenosti nemám, ale udělal bych to asi takhle:
-klávesovou zkratkou
-pokud už. zaškrtne třeba 3 chb, nabídnou zašk. všech

-tyto ale neřeší zmin. problém, proto:
-Hledat na internetu dgv, který by měl toto již vyřešené ... zkus třeba codeproject.com
-Implementovat sám, tomu říkám opr. zkušenost

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.86.–
[url]http://sunamo.aspone.cz[/url]
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý