Online Status – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Online Status – PHP – Fórum – Programujte.comOnline Status – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Milan0
Stálý člen
19. 8. 2006   #1
-
0
-

Vytvoril som si tabulku s atribumi: id uzivatela, status s hodnota a - prihlasen? alebo n - neprihlaseny atd... Ked sa uzivatel pripoji tak sa hodnota stat-u aktualizuje na a. Stat sa zmeni na n ak uzivatel prejde na logout kedy sa zrusi session. Ale neviem ako spravit aby sa to aktualizoval stat na offline ak uzivatel zrusi stranku bez logoutu... fakt mi pomozete...dik

tu je pre istotu skript logout.php
?



<?
include("stat.php");
$datum=date("d.m.Y");
$cas=date("H:i:s");
mysql_query("UPDATE onlinestat set stat='n' where id='$idusr'");
echo MySQL_error();
mysql_query("UPDATE onlinestat set last_date='$datum' where id='$idusr'");
echo MySQL_error();
mysql_query("UPDATE onlinestat set last_time='$cas' where id='$idusr'");
echo MySQL_error();
if($pohl=="muz")
{
session_start();
session_unregister("db_administration_login");
session_unregister("db_administration_password");
Header("Location: ./index.php?chyba=".URLEncode("Bol si odhl?sen?"));
}
else
{
session_start();
session_unregister("db_administration_login");
session_unregister("db_administration_password");
Header("Location: ./index.php?chyba=".URLEncode("Bola si odhl?sen?"));
}
?>
?

a aspon mi poviete ci to tak vobec moze byt:) v php som len zelenac:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Reklama
Reklama
Jakub0
Super člen
19. 8. 2006   #2
-
0
-

Nejlepší pravděpodobně bude někde skladovat poslední aktivitu uživatele(načtené stránky), tu kontrolovat, a když by byl uživatel třeba půl hodiny neaktivní, automaticky ho odhlásit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
19. 8. 2006   #3
-
0
-

Na to tady nekde ve skriptarne nebo v PHP serialu bylo reseni, porozhledni se tu :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Milan0
Stálý člen
20. 8. 2006   #4
-
0
-

no hladal som ale nikde som to nenasiel...a tu aktivitu neviem ktorymi funkciami by som mohol kontrolovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
21. 8. 2006   #5
-
0
-

je nejaka funkcia ktora zisti ze bol zavrety prehliadac?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
21. 8. 2006   #6
-
0
-

No, nejblize tve predstave je asi javascriptova udalost Onunload, ale to neni stoprocentni

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Milan0
Stálý člen
21. 8. 2006   #7
-
0
-

no ved prave to som skusal ale neslape to ako by som chcel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Michal Vrábel0
Návštěvník
22. 8. 2006   #8
-
0
-

A ?o tak pri registr?cii sa otvor? druh? niejak? mal? okno bez v?etk?lo len s v?zvou pre u?ivate?a aby ho nezatv?ral(ke? ho zatvor? tak s pomocou onunload ho odhl?si) ale pointa je t? ?e okno by kontrolovalo nie?o ?o bude len na str?nke prihl?sen?ho u?ivate?a (napr. niejak? text ktor? nieje vidie? ja som uva?oval nad niejak?m dlh?m m?lo preavdepodobn?m re?azcom. A pomocov interText ?i ako to je by sa kontroloval) Ke? by sa v str?nke nana?la potrebn? inform?cia alebo popr?pade str?nka (u?ivate? by ju zavrel) bol by odhl?sen?. Aj keby str?nka nebola kontrolovan? a ostalo by to okno ktor? by u?iva?e? zavrel aj tak by sa bol n?ten? odhl?si? :mno:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sunmay píše : Při čtení tohoto příspěvku povstaňte. Ja hovorím : Pri čítaní tohoto príspevku si radšej sadnite.
22. 8. 2006   #9
-
0
-

Vazne by se ti libilo, kdyby se vedle kazde stranky, kterou navstivis, otevrelo okno s vyzvou aby jsi ho nezaviral?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Milan0
Stálý člen
22. 8. 2006   #10
-
0
-

no to prave ne... chcem najst nejaky normalny sposob na to...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Michal Vrábel0
Návštěvník
23. 8. 2006   #11
-
0
-

CommanderZ napsal:

Vazne by se ti libilo, kdyby se vedle kazde stranky, kterou navstivis, otevrelo okno s vyzvou aby jsi ho nezaviral?


Máš pravdu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sunmay píše : Při čtení tohoto příspěvku povstaňte. Ja hovorím : Pri čítaní tohoto príspevku si radšej sadnite.
Milan0
Stálý člen
23. 8. 2006   #12
-
0
-

no asi by som to teda vyriesil cez ten timeout ale kedze php nerobim dlho neviem ako sa to presne pouziva... :error: :helpme: :ehh:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Michal Vrábel0
Návštěvník
23. 8. 2006   #13
-
0
-

[color=red]Asi[/color] som pri?iel aj na norm?lnej?? sp?sob (Te?ria).
Bol by niejak? r?m, alebo vnoren? r?m ktor? by sa ka?d? sekundu alebo podobne obnovoval na url v zmysle onlinecontrol.php[i]?time=<?php echo(Time()."&user=xzy")?>[/i] ?as by sa ulo?il do db k u?ivate?om online ku doty?n?mu u?ivate?ovi. Urobil by sa kontroln? script?k ktor? by kontroloval u?ivate?ov a ?asy - ke? by bol ?as rozdielny s ?asom servera odchy?ka 5 sek?nd (keby bol server pre?a?en?) u?ivate? je odhl?sen?. Tento script?k by sa vkladal ku v?pisu u?ivate?ov online ktor? by sa tie? podobne obnovoval a ku tej jednoduchej st?le sa obnovuj?cej str?nke.
[color=red]Bezpe?nos? som tu nerie?il[/color]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sunmay píše : Při čtení tohoto příspěvku povstaňte. Ja hovorím : Pri čítaní tohoto príspevku si radšej sadnite.
Jakub0
Super člen
23. 8. 2006   #14
-
0
-

mORb napsal:

no asi by som to teda vyriesil cez ten timeout ale kedze php nerobim dlho neviem ako sa to presne pouziva... :error: :helpme: :ehh:


Jestli dobře rozumím, tak by řešení vypadalo následovně:


//Nekde, treba v config.php si nadefinovat kolik vlastne sekund bude do automatickeho odhlaseni
define('LIFETIME', 60*60);
//Jestli pouzivate session, tak by mozna stacilo
session_set_cookie_params(LIFETIME);
session_start();
//A doufat, ze to prohlizec po vyprseni limitu smazne
//Nebo si timestamp posledni aktivity ulozit nekam do databaze, nebo souboru a pri kazdem nacteni stranky data aktualizovat
//vytvoreni tabulky
myslq_query("create table tbl_name (id_uzivatele/session INT UNSIGNED NOT NULL, timestamp INT(11) UNSIGNED NOT NULL)");
//smazani starych hodnot
mysql_query("delete from tbl_name where timestamp<".time());
//otestovani platnosti
$plati = mysql_num_rows(mysql_query("select id from tbl_name where id=".$id));
if($plati) {
//aktualizace dat, po nacteni stranky
mysql_query("update tbl_name set timestamp = ".time()+LIFETIME." where id=".$id);
}

Nejsem si jistý, že jsem tam nenasekal chyby, ale snad pro inspiraci by to stačilo.:sport:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
23. 8. 2006   #15
-
0
-

no jasne stacilo :D hned to vyskusam..dikeeeeeeees:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
dalaman0
Věrný člen
23. 8. 2006   #16
-
0
-

A co tak do stranky vlozit maly iframe.
Iframe by obsahoval cistu stranku z jednym 10 sekundovym refresom a php castou.
V nej by sa vzdy ukladal do databaze alebo suboru aktualny cas. V normalnej stranke by si uz len overil ci cas neni starsi ako 10 sekund .
To ma napadlo len teraz , tak sorry ak je to stupidnost :) :) :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
24. 8. 2006   #17
-
0
-

Heh, za soucast ktera se na webu obnovuje kazdych deset fterin by se melo strilet. Takhle jsem jednou nechal pusteny komp s jednou pritroublou strankou a odjel na vikend. V nedeli vecer tam bylo 1,5 giga prenesenych dat :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
24. 8. 2006   #18
-
0
-

A platil si za prenesene data alebo za cas? :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
24. 8. 2006   #19
-
0
-

No abych se priznal, tak mi to bylo celkem ukradeny, protoze mame wifi, ale tata zuril, protoze mam povoleno jen sto mega na den :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Michal Vr?bel0
Návštěvník
24. 8. 2006   #20
-
0
-

100 MB na den katastrofa :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sunmay píše : Při čtení tohoto příspěvku povstaňte. Ja hovorím : Pri čítaní tohoto príspevku si radšej sadnite.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Status bar — založil RG-Bot

Status serveru — založil murle

"Messenger" - status — založil Rat

Server status — založil lolik

Status generator — založil gledy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý