Loader pre form C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Loader pre form C# – .NET – Fórum – Programujte.comLoader pre form C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zonda0
Stálý člen
23. 12. 2008   #1
-
0
-

Neviete ako urobiť loader k Formu ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Reklama
Reklama
23. 12. 2008   #2
-
0
-

To zonda : Pokus se lépe popsat svůj problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
rudolf_franek0
Stálý člen
23. 12. 2008   #3
-
0
-

djanosik napsal:
To zonda : Pokus se lépe popsat svůj problém.


Pripojuji se. Co je to takovy 'loader' ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
zonda0
Stálý člen
23. 12. 2008   #4
-
0
-

Ako chcem aby ten program bežal bez zastavenia .
Chcem aby sa načítal celý program a potom by bežal bez sekania .Neviete ako to dosiahnuť ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
23. 12. 2008   #5
-
0
-

Nevím, pořád tě (alespoň já) absolutně nechápu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Quiark0
Věrný člen
23. 12. 2008   #6
-
0
-

Hm, zajímavé, tak třeba dynamické loadování dalších assembly, ve kterých ty formy budou (i s kódem)? Ale mám dojem, že .NET neumí uvolnit kód, který jednou načetl, takže by ti furt rostla spotřeba paměti. (toto jsem četl u kompilovaných regulárních výrazů)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
23. 12. 2008   #7
-
0
-

To zonda : Stále ti tak docela nerozumím. Příčinou toho "sekání" (vlastně ne sekání, jen pomalejšího vykonávání kódu) může být JIT, to jest "kompilace právě v čas". To zanemená, že se IL kód nekompiluje najednou, ale až podle potřeby (např. když voláš nějakou metodu). Tomu se lze vyhnout vygenerováním nativního obrazu (ngen.exe) na cílovém PC (např. při instalaci).

Další příčinou "sekání" je GC. Při úklidu paměti se pozastaví běh vlákna/vláken aplikace. Ale to je prakticky nepostřehnutelné a těžko s tím něco uděláš.

Nebo snad potřebuješ něco jiného?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
rudolf_franek0
Stálý člen
23. 12. 2008   #8
-
0
-

Nejsem jsem z toho zcela moudry ale doporucil bych si zaexperimentovat s komponentou BackgroundWorker. To by mozna mohl byt takovy "loader na pozadi"...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
w3q0
Věrný člen
24. 12. 2008   #9
-
0
-

Ak som ho správne pochopil, chce aby sa mu celý program so všetkých čo sa bude používať načítal už pri spustení, a potom fungoval bez seknutia. Čiže skôr hra a nie program, aspon podla toho čo si myslím, nevidel som veľa sekajúcich programov :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
rudolf_franek0
Stálý člen
24. 12. 2008   #10
-
0
-

w3q napsal:
... nevidel som veľa sekajúcich programov :D

a jeje - to ja jich videl :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
zonda0
Stálý člen
24. 12. 2008   #11
-
0
-

tak neviem ja som videl dosť veľa sekajúcich programov !!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
24. 12. 2008   #12
-
0
-

zonda: mohol si lepsie vyuzit ten prispevok, ze by si nam ostatnym nevzdelanym, neurodzenym vysvetlil "wo co go"..…

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.114.–
zonda0
Stálý člen
24. 12. 2008   #13
-
0
-

a ved to je jasné nie ???

Preloader k programu .

Niečo takéto ale v C#:

http://flash.jakpsatweb.cz/index.php?page=preloader



Ale ako čítam tak to sa v C# asi nedá :( .

Aj ked stým BackgroundWorker by to asi šlo ale neviem ako to mám urobiť hľadal som niečo na
googli ale nič .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
24. 12. 2008   #14
-
0
-

To zonda : Ne, nic takového, co je zmíněno na odkazované stránce není v samotném C# potřeba. Bohužel jsi nám stále nepopsal s čím konkrétně máš vlastně problém. Chceš po nás jakejsi loader a my stále nevíme, co to má vlastně dělat (hádám, že s modemovou linkou problém nebude).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
24. 12. 2008   #15
-
0
-

No hl. problém spočíva v tom že každý pc má neakú ram pamäte .No a ja chcem ten program mať na pc ktoré máju max. ram pamät 512MB .No a chcem že či by mi loadre nepomohol aby mi to nešlo tak pomaly v tom programe .

Ak sa mýlim a loader mi v tom nepomohol tak napíšte čo hej ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
24. 12. 2008   #16
-
0
-

To zonda : No to asi těžko. Paměti určitě neulehčíš tím, že si něco načteš dopředu (když to ještě není potřeba). Co je to za program? Zkus to lépe zoptimalizovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
KIIV+42
God of flame
25. 12. 2008   #17
-
0
-

neboj windowsy to po minute neaktivity zoptimalizujou nahratim na disk... do "virtualni pameti"... pak kazdej MB v ram a prace s diskem znamena neuveritelne pomale obnoveni programu...
treba takovej firefox... kdyz to 100MB nacucne na disk a pak ho obnovis tak je to uz hodne znat.... klidne i nejaka ta sekunda
a pokud k tomu jeste neco kopirujes nebo mas treba ftp na kterym je vic lidi tak je to na minutu nez se to nahraje

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
25. 12. 2008   #18
-
0
-

To KIIV : No řekněme, že na XP to tak určitě fungovalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
KIIV+42
God of flame
25. 12. 2008   #19
-
0
-

To djanosik : vistam se vyhejbam jak cert krizi :D
ale treba na linuxu sem mel rad ze dokud je volna ram tak na swap ani nesahnou... obzvlate roztomily to bylo prave u xp kde sem mel 2GB RAM, zaplej strankovaci soubor, obsazeno 400MB a stejne se vse cpali furt do nej jakmile sem to na minutu minimalizoval :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
rudolf_franek0
Stálý člen
25. 12. 2008   #20
-
0
-

Stran loaderu: jestli to chapu tak, ze potrebujes donacist data pres sit (z Databaze ?) Pak by nejjednodussi bylo. Nastartovat form bez nacitani dat, ale jako prvni znemoznit vstup uzivatele a nechat form "sedivy" a spustit prave ten BackgroundWorker, ktery by mel za ukol nacist data. Az by byla data nactena, tak by se mohlo umoznit uzivateli pracovat bez "sekani". Napada me hned nekolik dalsich zpusobu, ale tenhle je podle me nejjednodussi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
zonda0
Stálý člen
25. 12. 2008   #21
-
0
-

rudolf_franek : ee nemám tam žiadnu veľkú databázu :) Ale dík aj za to možno to niekedy viužijem .

djanosik : No je to program ktorý slúži na písanie maturitnej témy na našel škole :) . Vytvára to dosť rýchlo a efektívne
technologický postup k neakej súčiatke .Pomôže to maturantom ktorý budú mať viac času na to aby si to skontrolovali.
No a v čom je môj problém ,ktorý súvisí aj stím že to ide pomaly.
Ten program má taký dosť vážny problém a to každy technologický postup obsahuje niekoľko strán asi 15 a viac .
No a ja som chcel každú stranu oddeliť od seba .A dal som ich do jednotlivých hárkov . No a tie hárky my robia
mega problém . Najpr som to chcel dať do nástroja (tabcontrol) ,ale zistil som že ten neumožnuje poučiť vlastnosť
visable na jednolivé strany . Tak som si vytvoril vlastný tabconrol zložený z splitContainerov a toolStripov.
A ďalší problém bol ako urobiť to že ak slačíš tlačítko nová strana žeby ti to vytvorilo novú stranu. Vyriešil som že
som každú stranu vytvoril a dal som ju skryť .A preto je to také veľké .
Podľa mňa by sa to dalo zjednodušiť ale neviem ako . Každá strana je taká istá iba sa odlišujú názvami textboxou
a tlačidiel . Preto som založil vlákno :Dátový typ žeby sa to menilo samo a postupne .Ale to sa nedá ako som zistil.
NO a program tak bude obsahovať okolo 1000 textboxou veľa čo :) . A preto potrebujem to načítanie :) .Ako ja
mám 2 GB ram a ide to normálne ale v škole máme 512Mb ram . Tak neviem ako to bude tam .

Ešte ten program nemám dokončený som asi v polovici . Tak ak máte neaké dobré nápady tak napíšte možno
niečo z toho použijem .

Ak chcete vidieť ako vyzerá tak tu ju :

http://uloz.to/1088311/Test.exe

Ale niektoré funkcie nefungujú .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
25. 12. 2008   #22
-
0
-

nemysli on obycajny progress bar? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.114.–
Quiark0
Věrný člen
26. 12. 2008   #23
-
0
-

Tak jsem to zkusil, udělal jsem screenshot, ať to ostatní nemusí stahovat - viz příloha. No pokud jsem to dobře pochopil, tak tam bude těch stran nahoře hodně? Tudíž by tam potom bylo hafo moc těch textboxů? Potom by to šlo vyřešit tak, že by sis ta všechna data pamatoval v nějakém poli, odděleně od GUI (což je obecně dobrý nápad oddělovat data od GUI) a všechny textboxy by tam byly jen jednou. Když by uživatel kliknul na Strana 34, data by se přečetla z toho pole a vyplnila do textboxů. Když by kliknul na jinou stranu, zase by se tam vyplnila jiná data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
rudolf_franek0
Stálý člen
26. 12. 2008   #24
-
0
-

Quiark napsal:
... Potom by to šlo vyřešit tak, že by sis ta všechna data pamatoval v nějakém poli, odděleně od GUI (což je obecně dobrý nápad oddělovat data od GUI) a všechny textboxy by tam byly jen jednou. Když by uživatel kliknul na Strana 34, data by se přečetla z toho pole a vyplnila do textboxů. Když by kliknul na jinou stranu, zase by se tam vyplnila jiná data.

Souhlasim !

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
zonda0
Stálý člen
26. 12. 2008   #25
-
0
-

HHAAAA to to som hľadal . Dííík fest lebo to by ma nenapadlo :P .

Dííík ušetril si my veľa veľa práce :D.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

JS player + loader — založil R3sidento

Form help — založil Borisek

2 x form , 2 x submit — založil hbo83

HTTPS form — založil stanke

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý