ATMEL AT89C2051 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ATMEL AT89C2051 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comATMEL AT89C2051 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

stepaivo0
Duch
3. 1. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,

je možné nahrát do tohoto mikrořadiče tento program v C ?

#include <regx51.h>
#define ATLED P0

void main()
{
P0 = 0x00;
while(1);

}

Problem je ten, ze po definovani stavu portu jiz prekracuji programovou pamet 2048 B. Je vubec mozne u tohoto typu
programovat v C nebo lze jen pouzit assembler ?

Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.50.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 1. 2009   #2
-
0
-

a jakej kompilator pouzivas?
ja sem s velikosti nemel problemy ... aspon ne v SDCC a to sem nezapinal zadny optimalizace... pritom to byl kod na 200radku

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stepaivo0
Duch
3. 1. 2009   #3
-
0
-

Pouzivam Keil uVision3 ... je mozne, ze se tam neco urcite nekde musi nastavit, ale zatim tapu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.50.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 1. 2009   #4
-
0
-

no u winAVR se da nastavit myslim pomoci -Os -optimalizace na velikost.. u SDCC je spis toto sdcc --opt-code-size kod.c
ale je mozne ze se s timdle parametrem pocita implicitne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stepaivo0
Duch
3. 1. 2009   #5
-
0
-

no ja totiz prenasim soubor .BIN, ten je tak velky. HEX soubor ma asi jen 92 B, ale po prevodu na .BIN 2065 B.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.50.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 1. 2009   #6
-
0
-

no ja mam soubor .ihx pres 4kB ale kdyz sem to nahral do programatoru tak sem koncil na adrese 513H

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 1. 2009   #7
-
0
-

To stepaivo : krom toho bin muze byt presnej obraz veskery pameti .. maximum je 2048 + fuses .. tak treba to tolik da :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stepaivo0
Duch
3. 1. 2009   #8
-
0
-

Porad mi tedy, co pouzivas za soft pro prenos souboru. Jaky je to soubor a v cem ho vytvaris. Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.50.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 1. 2009   #9
-
0
-

no ja pouzival 89S51/52 seriove programovatelny .. pouzival sem driv 4vodicovej ISP programator pres usb a pak sem si koupil Asix presto (usb) .. to je taky na ISP takze to ti asi tolik nepomuze... ty paralelni 89C2051 tim urcite nenaprogramuju :)



EDIT: ha, uz sem nasel ten co se valel ve skole v kabinete: http://www.volny.cz/d72/pa3cz.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stepaivo0
Duch
4. 1. 2009   #10
-
0
-

Tak ja uz nevim...proste ten muj programator podporuje jen .BIN. A vetsina kódu se mi zapíše na adresu 0x0800, tedy vic nez 2048 B.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.50.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 1. 2009   #11
-
0
-


Něco v Keil je špatně nastaveno.
V "Options for Target" - Target zatrhněte volbu Use On-chip ROM.
Tamtéž okénka Off-chip memory musí být prázdná.
Zkoušel jsem s Keil2, nevím jestli to u vás bude stejné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 1. 2009   #12
-
0
-

Programs start at offset 0x0800. Programs generated with the evaluation software may not be programmed into single-chip devices with less than 2 Kbytes of on-chip ROM.



Hmm, tak to mate smulu, tohle je vlastnost Evolution verze viz http://www.keil.com/demo/limits.asp ..
Snad jen, vytasit kreditku a objednat vyssi verzi :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.200.–
stepaivo0
Duch
4. 1. 2009   #13
-
0
-

Dekuju za info, tenhle jednoduchy duvod me nenapadl. Kazdopadne to ale vyresi koupe 4051, ktera ma 4 kB ROM.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.50.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2009   #14
-
0
-

kup si tu s podporou seriovyho programovani.. :D
Ease51 na nahrati.. programator 5 dratku z LPT ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stepaivo0
Duch
4. 1. 2009   #15
-
0
-

Programator uz mam a bastlil jsem ho pekne dlouho.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.50.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2009   #16
-
0
-

To stepaivo : a neni k tomu jina verze programu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stepaivo0
Duch
4. 1. 2009   #17
-
0
-

Tak uz dobry. Pomohl jsem si sice nelegalnim zpusobem, ale potrebuju fakt na tom pracovat. Dekuji vsem za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.50.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Problém s AT89C2051 — založil Hohy

AT89c2051 a PRESTO — založil mvlach

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý