Kontrola pole ve formulari - s podminkou ...? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontrola pole ve formulari - s podminkou ...? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comKontrola pole ve formulari - s podminkou ...? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Poooool
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 1. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
chtel jsem dat na stranky jednoduchy objednavaci system - kdyz nekdo chce zaslat informace, musi mit povinne zadana pole jmeno, prijmeni, telefon a email (abych mel kam tomu cloveku ty informace zaslat).....
...a pokud chce zaslat informacni DVD, musi povinna pole byt take ulice, mesto a psc. ....jinak to nemuzu prede poslat postou, ze.

Programovat js moc neumim, drzel jsem se zatim u zdi podle nekterych tutorialu, ale dokud jsem nechtel tuhle podminku, vsechno fungovalo ok. (v ramci moznosti). ted si ale s tou podminkou nevim rady --- posilam kod...


Diky moc za jakoukoli pomoc....i kdyz asi kazdymu zkusenymu programatorovi asi vstavaji vlasy hruzou na hlave ...ale uz jsem zkusil tolik ruznych syntaxi, nakonec sem skoncil u tehle uplne nejtupejsi verze, ktera stejne nefunguje.
Dik Poooool


<script type="text/javascript">
function kontrola_formulare()
{
if(document.getElementById("jmeno").value.length==0) {
alert("Zadejte jmeno, je to povinný údaj.");
document.getElementById("jmeno").focus();
return false;
}

if(document.getElementById("prijmeni").value.length==0) {
alert("Zadejte prijmeni, je to povinný údaj.");
document.getElementById("prijmeni").focus();
return false;
}

if(document.getElementById("email").value.length==0) {
alert("Zadejte email, je to povinný údaj.");
document.getElementById("email").focus();
return false;
}

if(document.getElementById("telefon").value.length==0) {
alert("Zadejte telefon, je to povinný údaj.");
document.getElementById("telefon").focus();
return false;
}

if((document.getElementById("InfoDVD").value==111)&&(document.getElementById("ulice").value.length==0)) {
alert("Zadejte ulice, je to povinný údaj.");
document.getElementById("ulice").focus();
return false;
}

if((document.getElementById("InfoDVD").value==111)&&(document.getElementById("mesto").value.length==0)) {
alert("Zadejte mesto, je to povinný údaj.");
document.getElementById("mesto").focus();
return false;
}

if((document.getElementById("InfoDVD").value==111)&&(document.getElementById("psc").value.length==0)) {
alert("Zadejte PSC, je to povinný údaj.");
document.getElementById("psc").focus();
return false;
}

return true;
}
</script>


[hr]a formular

<form onSubmit="return kontrola_formulare()" action="send.php" method="post">
<table width="" border="0">
<tr>
<td width="33">Jméno*:</td>
<td width="40"><input name="jmeno" id="jmeno" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td width="33">Příjmení*:</td>
<td width="40"><input name="prijmeni" id="prijmeni" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td width="33">Email*:</td>
<td width="40"><input name="email" id="email" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td width="33">Telefon*:</td>
<td width="40"><input name="telefon" id="telefon" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td width="33">Zpráva:</td>
<td colspan="4" class="input">
<textarea rows="2" name="zprava" id="zprava" cols="40" class="text" ></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" align="center">
Přejete si objednat informační DVD? <input name="InfoDVD" type="checkbox" value="111" id="InfoDVD" />
Ano

</td>
</tr>
<td colspan="2" >
Pokud budete objednávat informační DVD, je třeba zadat doručovací adresu

</td>
<tr>

<td width="33">Ulice</td>
<td width="40"><input name="ulice" id="ulice" type="text"></td>
</tr>
<tr>

<td width="33">Město</td>
<td width="40"><input name="mesto" id="mesto" type="text"></td>
</tr>
<tr>

<td width="33">PSČ</td>
<td width="40"><input name="psc" id="psc" type="text"></td>
</tr>

<td colspan="2" align="center">

<input type="submit" class="" value="Odeslat">
<input type="reset" class="button" value="Vymazat"></td>
</tr>
<tr>
<td width="33"></td>
<td width="80"><font size="0.75em">* povinny udaj</font></td>
</tr>

</table>

</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.48.–
kaktus0
Newbie
4. 1. 2009   #2
-
0
-

Toto



document.getElementById("InfoDVD").value==111

nahraď tímto


document.getElementById("InfoDVD").checked

Tento kód vrátí logickou hodnotu, zda je checkbox zatržen.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.44.–
Poooool
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 1. 2009   #3
-
0
-

Diky moc. funguje to.

dalsim krokem bude zjistovani, zda telefon je opravdu cislo, nebo zda email je opravdu obsahuje spravny format s @ atp, ale na to snad zase nekde sezenu dobry tutorialy na webu. kdyby jste meli nejaky dobry odkaz, budu vdecen jeste vic :)

Poooool

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.48.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
4. 1. 2009   #4
-
0
-

To Poooool : Ten email bych ještě kontroloval, jestli je platný => zaslání aktivačního emailu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
kaktus0
Newbie
4. 1. 2009   #5
-
0
-

Do tagu textového pole pro telefoní číslo vlož tento skript:

onKeyPress="if(event.keyCode<48 || event.keyCode>57){event.returnValue=false}"


Do tohoto pole se nebudou vkladat jine znaky nez císla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.44.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Kontrola pole — založil Paja2

Problém s podminkou — založil Coal_Asasin

Potíže s podmínkou — založil almashi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý