Zobrazení infomací z MySQL – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zobrazení infomací z MySQL – .NET – Fórum – Programujte.comZobrazení infomací z MySQL – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
aTTix0
Návštěvník
1. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
tak tu mám zase problém s VB.net a MySQL, přidávání informací do MySQL mi jde bez problemů, ale když je chci vydolovat tak už je to horší.. Četl jsem pár tutorialů a většině se použivá DataTable. Když ale přidám Data (Dim dt As DataTable) a následně ji použiju přes MySQLDataAdapter ( dataadapter.Fill(dt) ), tak mi program vyhodí chybu, že DataTable nesmí být NULL. Mám takový dojem, že ji musím zase přidat do formuláře jako komponentu, ale když ji zkouším najít tak jí v ToolBoxu nemam a ani když ji hledám v .NET komponentech tak není ani tam.
Nevíte někdo kde bych mohl sehnat tuto komponentu nebo vyndat data jiným způsobem než pres DataTable ? Děkuji za odpověd(i)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
1. 3. 2009   #2
-
0
-

Předem se omlouvám za C#, ale myslím, že to dokážeš bez problémů přečíst. Když jsem já pracoval s .NET Connectorem pro MySQL, data jsem načítal takhle:

string NacteniKontaktu = "SELECT * FROM contact";

MySqlCommand cmd = new MySqlCommand(NacteniKontaktu, "connection string");
using(MySqlDataReader nacteno = cmd.ExecuteReader())
{
while (nacteno.Read())
{
Seznam.Items.Add(nacteno.GetString(1));
}
}

Vypisuje to do nějakého ListBoxu data z druhého sloupce tabulky (proto to číslo 1 jako parametr metody GetString). Data si místo toho samozřejmě můžeš kopírovat do těch různých DataTablů a pak s tou tabulkou pracovat offline. Na závěr dodávám, že je to už starý kód, dneska by snad šel už použít i LINQ a celé to nějak zlepšit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
aTTix0
Návštěvník
1. 3. 2009   #3
-
0
-

To Chrasty : Díky moc, tohle mi moc pomohlo ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý