Php stranka tahana z mysql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php stranka tahana z mysql – PHP – Fórum – Programujte.comPhp stranka tahana z mysql – PHP – Fórum – Programujte.com

 

janik3660
Návštěvník
1. 3. 2009   #1
-
0
-

cafte, mam kod:

na zacatku v komentari je SQL pro vytvoreni tabulky...



<?php
/*
CREATE TABLE stranky (
id int NOT NULL AUTO_INCREMENT,
titulek varchar(100) NOT NULL,
url varchar(100),
stranka longtext NOT NULL,
UNIQUE (url),
PRIMARY KEY (id)
);
INSERT INTO stranky (poradi, titulek, url) VALUES (0, 'Stránka nenalezena', NULL);
INSERT INTO stranky (poradi, titulek, url) VALUES (1, 'Titulní stránka', '');
*/

$connect = mysql_connect("localhost", "root", "0000");
$db = mysql_select_db("php");

$row = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM stranky WHERE url = '$_GET[url]'"));
if (!$row) {
header("HTTP/1.1 404 Not Found");
$row = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM stranky WHERE url IS NULL"));
if (!$row) {
$row = array("titulek" => "Stránka nenalezena", "stranka" => "Omlouváme se, požadovaná stránka nebyla nalezena");
}
}
echo $row["titulek"];
echo $row["stranka"];
?>


V pripade ze napisem url http://localhost/stranky/url.php?url=str2 , dostanu vysledek Stránka nenalezena pls help :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.61.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 3. 2009   #2
-
0
-

V mysql vyhledáváš stránky pomocí záznamu v sloupci url, ale u prvního záznamu tam máš NULL a u druhého prázdný řetězec. Proto to nic nenajde. IMHO by to bylo podstatně lepší vyhledávat podle id (primární klíč v tabulce).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
janik3660
Návštěvník
1. 3. 2009   #3
-
0
-

tak trochu jsem si ten kod upravil a zredukoval

problem je v tom ze kdyz zadam http://localhost/stranky/url.php?url=str1 porad se nic nenajde a vypise se mi stranka nenalezena :(

btw ty dva radky v tabulce jsem si smazal...

takze kod:

<?php


$connect = mysql_connect("localhost", "root", "0000");
$db = mysql_select_db("php");

$row = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM stranky WHERE url = '$_GET[url]'"));
if (!$row) {
header("HTTP/1.1 404 Not Found");
echo "Stranka nenalezena";
}
?>



jako jsem uz psal, porad vypise stranka nenalezena... i bez tych vymazanych radkov v tabulce :(((

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.61.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 3. 2009   #4
-
0
-

A máš v té tabulce záznam, který tu podmínku splňuje?

Zkus si třeba do PMA zadat dotaz

SELECT * FROM stranky WHERE url = 'str1'

a pokud to nic nenajde, tak bude jasné, proč to nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
janik3660
Návštěvník
1. 3. 2009   #5
-
0
-

jaj ja jsem lama :-D zapomel jsem pridat data do DB :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.61.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Kompletní PHP stránka — založil Sobm

MySQL a PHP... — založil Anonymní uživatel

Php+mysql — založil bernie

MySQL + PHP — založil Václav Žitek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý