Pocetni ukony v SQL – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pocetni ukony v SQL – MySQL – Fórum – Programujte.comPocetni ukony v SQL – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
si-sel
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 3. 2009   #1
-
0
-

zdravim, rad bych poprosil o pomoc se souctem a dalsima pocetnima ukonama v sql

mam dve tabulky a v ni sloupce (vypisuji pouze ty podstatne):

sazky:
vsazeno -cislo
tip - 0,1 nebo 2
zapas - id zapasu ke kteremu se sazka vztahuje
zapasy:
id- unikatni id zapasu
kurz_0 \
kurz_1 - potrebuju vypocitat
kurz_2 /

potreboval bych dopocitat kurzy podle vzorce:
(vsazeno na tip 0 + vsazeno na tip 1 + vsazeno na tip 2) / vsazeno na tip 0 = kurz_0

predem dekuju za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.112.–
Reklama
Reklama
DragonBehemont0
Super člen
11. 3. 2009   #2
-
0
-

Tady máš dvě možnosti, buď to počítat při každém zobrazování, nebo to počítat během vkládání do tabulky sazky. Na tohle by byly nejlepší asi triggery http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/create-trigger.html.

Ale pokud by si to chtěl počítat při každém načítání:



//nejdříve si necháš vypsat zápasy a pak pro každý z nich vypíšeš kurz a současně, ke kterému tipu to patří.

SELECT tip,(SELECT SUM(vsazeno) FROM sazky WHERE zapas=id_zapasu)/SUM(vsazeno) FROM sazky WHERE zapas=id_zapasu GROUP BY tip


Ale lepší by si měl buď ty triggery a nebo to počítat při vložení sázky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
11. 3. 2009   #3
-
0
-

To DragonBehemont : Ještě by si to mohl přiřadit pod nějaký lepší název ;-)



SELECT tip,(SELECT SUM(vsazeno) FROM sazky WHERE zapas=id_zapasu)/SUM(vsazeno) AS kurz FROM sazky WHERE zapas=id_zapasu GROUP BY tip

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 3. 2009   #4
-
0
-

já se v těch trigerech moc nevyznám, tak jestli s tim máte někdy nějaké zkušenosti, tak bych vás poprosil o pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.112.–
kekso
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
12. 4. 2009   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.76.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Automatické úkony — založil Blabalal

Pocetni operace v C — založil Vojta

Js početní chyba — založil webpages

SQL a C++ — založil Peter D.

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý