Prosím o nápad na vytvoření lehkého projektu v c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prosím o nápad na vytvoření lehkého projektu v c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comProsím o nápad na vytvoření lehkého projektu v c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hrubas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 3. 2009   #1
-
0
-

Ahoj lidi

Prosím vás, studuju tento jazyk od září, ale je to pro mě španělská vesnice.Dostali jsme za úkol udělat projekt jedno jaký, ale já se spíše věnuji grafice a todle mi vůbec nejde. Napadlo mě třeba udělat program na převody čísel mezi soustavami ( binární,hexa atd...) a nebo něco s lehkými výpočty ale vůbec nevím kde začít a jak. Prosím kdyby někdo něco takového věděl tak třeba tady napsat nějaký nápad a kdyby byl poté ochoten mi s tím pomoct. Já vím že zadarmo ani kuře nehrabe ale třeba se nějaká dobrá duše najde...na oplátku bych mohl v budoucnu někomu pomoct s grafikou co se týče tvorbou loga,reklamy ( v rámci mých schopností, jsem totiž student ) děkuji za vaše příspěvky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 3. 2009   #2
-
0
-

Pokud chceš udělat převod mezi soustavami, tak základem je umět to sám :) Zapsat to jako program je už poměrně jednoduché, vždyť je to jen dělení, násobení atp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Hrubas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 3. 2009   #3
-
0
-

To Chrasty : no jako na papír to umím...prostě převody samotné nejsou těžké ... ale my to děláme v programu c++ builder a já vůbec nevím jaké na to použít komponenty a v jaké komponentě co napsat víš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 3. 2009   #4
-
0
-

Komponenty tě trápit nemusí, budeš operovat jen s proměnnými uvnitř programu a výsledek pak někam vypíšeš (do konzole, do Labelu, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Hrubas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 3. 2009   #5
-
0
-

To Chrasty : no já jsem úplný začátečník víš...mám prostě založený nový projekt a je to jen prázdná plocha...představuju si to jako jednu komponentu TEdit ( do které bych napsal číslo např 10 ) pak jednu TButton ( na které by bylo napsáno "převeď" ) a po kliknutí na převeď by se v třetí komponentě Tlabel zobrazilo číslo např ve dvojkové soustavě....samozřejmě že by tam byly ještě někde nějaké volby z jaké soustavy do jaké to chci převádět. Omlouvám se že píšu pro tebe primitivní věci, ale jsem v tom opravdu lajk a nevím si s tím rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Quiark0
Věrný člen
15. 3. 2009   #6
-
0
-

Anebo převod mezi RGB -> HSB -> CMYK a tak podobně. Když už děláš tu grafiku.

Jinak to, co budeš mít na formuláři už jsi napsal sám, zbývá už jenom naprogramovat ten vlastní výpočet no :) Pro ty barevné systémy by to mohlo být i jednodušší, protože se tam myslím jen sčítá, odčítá a tak (a dá se to vyguglit).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Hrubas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 3. 2009   #7
-
0
-

To Quiark : no dívej :) já dělám grafiku jen pro zábavu....dělám plakáty na koncerty občas,dělám loga,úpravy fotek a tak...ale co se týče převodů cos napsal ty tak vůbec nevím ani jak si to mám představit víš...ale byl bys hodný kdybys to vysvětlil.jinak co se týče toho převodu mezi soustavami, tak už mám udělaný ten program vzhledové to je hračka....vím jak by to mělo fungovat přesně ale nevím co mám do jaké komponenty napsat víš...pokud by bylo RGB -> HSB -> CMYK jednodušší tak se rád toho chytnu pokud bys byl ochotný mi pomoct při mé neschopnosti.fakt se omlouvám.mám na to týden a půl ale nechci to nechat na poslední chvíli...vím jak na tom jv c++ jsem a vím že stíhat nebudu, ale rád se přiučím a jsem snaživý takže budu rád za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 3. 2009   #8
-
0
-

To Hrubas : Už jsem ti to naznačil, nic do žádné komponenty dávat nebudeš. Prostě jenom načteš vstup uživatele a pak zase jinam vypíšeš výsledek, to je jediné setkání s komponentami v tomto případě. Všechno ostatní už jsou jenom různé operace mezi proměnnými. Na papír to spočítáš umíš, tak by neměl být problém zapsat tvoje myšlenkové pochody do programu, je to to samé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Hrubas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 3. 2009   #9
-
0
-

To Chrasty : no ale tak kam mám psát ty vzorce pro převody?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Hrubas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 3. 2009   #10
-
0
-

dejme tomu že chci převést číslo 120 do binární soustavy. 120:2=60 zbytek 0 , 60:2=30 zbytek 0, 30:2=15 zbytek 0, 15:2=7 zbytek 1, 7:2=3 zbytek 1, 3:2=1 zbytek 1, 1:2=0 zbytek 1.....číslo je tedy 1111000b ....ale vůbec netuším jak to napsat v tom programu...jak třeba udělat to s těmi zbytky...jak udělat to aby se nakonec číslo napsalo odzadu aby to nenapsalo že je to 0001111

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
bukaj_0010
Věrný člen
15. 3. 2009   #11
-
0
-

Hrubas
ale vůbec netuším jak to napsat v tom programu...jak třeba udělat to s těmi zbytky
Tak[1] prostě[2] někde[3] začni[4]. Doporučuji hned první odkaz – tam jsem se základy Céčka naučil kupříkladu já. Hrej si, zkoušej. Zatím se vyprdni na nějaké GUI komponenty a podobné 3,14čoviny.

[1] http://www.linuxsoft.cz/article_list.php?id_kategory=186
[2] http://programujte.com/index.php?rubrika=26-programovani&sekce=84-c-c%20%20&kategorie=3-kurz-c++
[3] http://programujte.com/index.php?rubrika=26-programovani&sekce=84-c-c%20%20&kategorie=180-kurz-c++-ii
[4] http://programujte.com/index.php?rubrika=26-programovani&sekce=84-c-c%20%20&kategorie=182-serial-c

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Quiark0
Věrný člen
15. 3. 2009   #12
-
0
-

No a uměl bys udělat program, kde teda budeš mít ty TEdity a TButton a po jeho stisknutí by se číslo v prvním TEditu vynásobilo 2ma a napsalo do druhého?

Tady http://en.wikipedia.org/wiki/HSL_color_space jsou informace o barevných prostorech HSB a RGB, včetně vzorečků na převod. Tady http://delphi.about.com/od/adptips2006/qt/RgbToHsb.htm je dokonce úplně konkrétní funkce v Delphi, která ten převod provádí. Asi bys to teda ale neměl zkopčit a pak rovnou odevzdat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
jouda
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
17. 3. 2009   #13
-
0
-

To Hrubas :

V builderu si zaloz novy projekt - konsolovou aplikaci (console wizard), vyberes jestli C nebo C++, vyplnis nazvy projektu atd...
Builder ti vygeneruje jeden soubor main, do kteryho budes psat kod, dalsi soubory asi u takhle velkeho "projektu" nema smysl vytvaret... Nevim na jaky urovni c++ ovladas, nebo bys mel umet ovladat, ale pokud mas byt zacatecnik, tak se mi nezda, ze by to muselo byt v GUI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Hrubas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
17. 3. 2009   #14
-
0
-

no já si vytvořím nový projekt VCL a teď tam hodím 4 TEdity. ve škole jsem se dozvěděl že pomocí jedné funkce jde udělat aby při psaní do jednoho editu se zobrazovaly ve zbylých třech ty převedené hodnoty (ty čísla v těch zbylých třech sosutavách) otázkou ale je...co mám napsat do jednotlivých editů,aby se mi to převádělo do těch dalších.Jinak učím se c++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Quiark0
Věrný člen
17. 3. 2009   #15
-
0
-

A už víš jak udělat program, kterej bude násobit číslo v prvním editu a psát výsledek do druhýho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Nápad na projekt — založil Martyn

Nápad na portál — založil Mickey

Nápad na šifrování — založil Matěj Andrle

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý