Java - trojuhelnik – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java - trojuhelnik – Java – Fórum – Programujte.comJava - trojuhelnik – Java – Fórum – Programujte.com

 

keet0
Newbie
16. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravim, potřeboval bych poradit, mám metodu "zamenCislaBezPomocnePromenne" ale nepodařilo se mi ji zatim vyřešit. Potřebuju zaměnit čísla stranaA za stranaB a naopak. Díky za rady



public class Trojuhelnik {
double stranaA;
double stranaB;
double stranaC;

boolean jdeSestrojit() {
if ( ( stranaA + stranaB > stranaC) && (stranaA + stranaC > stranaB) && (stranaB + stranaC > stranaA) ) {
return true;
} else {
return false;
}
}

double obvodTrojuhelniku() {
return stranaA + stranaB + stranaC;
}

double obsahTrojuhelniku() {
double s;
s=(stranaA+stranaB+stranaC)/2;
{
return Math.sqrt(s*(s-stranaA)*(s-stranaB)*(s-stranaC));
}
}

/*
* Prohození dvou stran
* bez pomocné proměnné
*/

double zamenCislaBezPomocnePromenne(double stranaA) {
return novastranaA = this.stranaA;
}


public static void main(String[] args) {
Trojuhelnik abc = new Trojuhelnik();
abc.stranaA = 3;
abc.stranaB = 4;
abc.stranaC = 5;

abc.zamenCislaBezPomocnePromenne(abc.stranaA);
if ( abc.jdeSestrojit() ) {

System.out.println("Obvod trojuhelniku je: " + abc.obvodTrojuhelniku());
System.out.println("Obsah trojuhelniku je: " + abc.obsahTrojuhelniku());
System.out.println("Prohozena strana, strana A: " + novastranaA);
//System.out.println("Prohozena strana, strana B: " + abc.stranaB);
} else {
System.out.println("Trojuhelnik nelze sestrojit");
}

}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
16. 3. 2009   #2
-
0
-

To keet : proč je nutně potřebuješ zaměnit bez pomocné proměnné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
keet0
Newbie
16. 3. 2009   #3
-
0
-

To crAzY^ : protože to máme za úkol, ale o to mi moc nejde, já jsem je zkoušel prohazovat a nevím jak to mám dostat do té metody a z ní pak dostat prohozené hodnoty. Ještě mě napadlo, jestli by nešlo udělat něco jako setStranaA a pak použít getStranaA, a takhle všechny hodnoty, ale to by přeci mělo nějak takto také jít ne?
Zkoušel jsem je zadat i jako abc.stranaA = abc.stranaB... a takto je prehazovat, ale nešlo mi to, takže pokud by někdo poradil, budu rád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
16. 3. 2009   #4
-
0
-

Jestli ti jde o samotny princip prohozeni tak zkousej scitat a odcitat, je to hned a staci myslim 3 kroky. A pokud se joo nudis tak XOR je fakt cool.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
keet0
Newbie
16. 3. 2009   #5
-
0
-

To Krychlik : jo, to sčítání a odčítání jsem měl, ale ne pomoci metody, ale v main. A chci to dostat do metody a zkoušel jsem různé způsoby jak to zapsat, ale ty hodnoty které jsem pak vypisoval, tak se nebraly z té metody, ale z toho jak tam mám abc.stranaA = 3;...... My se teď javu učíme, nemůžete mi někdo napsat, jak to má být v té metodě? Třeba jsem měl někde chybu v zápisu, ale prostě jsem to nerozchodil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
keet0
Newbie
18. 3. 2009   #6
-
0
-

už jsem na to přišel. To píšu jen kdyby mi náhodou někdo chtěl přeci jen pomoc, tak aby se zbytečně nebabral s kódem.
Jinak děkuju těm co mi napsali.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Trojuhelnik — založil Malirka

Sierpinski trojúhelník — založil Siggi

Trojúhelník z hvězdiček — založil LeArnie

Pascaluv trojuhelnik — založil karel

Rovnoramenny trojuhelnik — založil Jakub

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý