System pre zadavanie, vypisovanie vysledkov a vypisanie poradia timov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

System pre zadavanie, vypisovanie vysledkov a vypisanie poradia timov – PHP – Fórum – Programujte.comSystem pre zadavanie, vypisovanie vysledkov a vypisanie poradia timov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
janik3660
Návštěvník
23. 3. 2009   #1
-
0
-

cafte, mam takyto system, ide mi o to ze neviem ako dorobit to ze ked je skore timu a vacsie ako b tak sa A prirataju dvabody ak je vacsie b tak b ak su rovnake tak po jednom, PROSIM POMOZTE MI

<?php

class MyDB{
public $connect;
private $databaza;

function __construct(){
$this->connect = mysql_connect("localhost", "root", "");
$this->databaza = mysql_select_db("vysledky");
}
}
?>


<?php

class Vystup{
private $sql1;
private $sql2;
private $vystup1;
private $vystup2;
function Vystup_X_vs_Y(){
$this->sql1 = mysql_query("SELECT * FROM zapasy WHERE kolo='$_GET[kolo]' ORDER BY id DESC");
while($this->vystup1 = mysql_fetch_array($this->sql1)){
echo htmlspecialchars($this->vystup1['tim_a']);
echo " : ";
echo htmlspecialchars($this->vystup1['tim_b']);
echo " ";
echo htmlspecialchars($this->vystup1['skore_tim_a']);
echo " : ";
echo htmlspecialchars($this->vystup1['skore_tim_b']);
echo "<br><br>";
}
}

function Tabulka_vystup_bodovanie(){
$this->sql2 = mysql_query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY body DESC");
while($this->vystup2 = mysql_fetch_array($this->sql2)){
echo " " . htmlspecialchars($this->vystup2['tim']);
echo " " . htmlspecialchars($this->vystup2['body']);
echo "<br>";
}
}
}
?>


<?php

include('MyDB.class.php');
include('Vystup.class.php');

$MyDB = new MyDB();
$Vystup = new Vystup();
$Vystup -> Vystup_X_vs_Y();

?>

<a href="vysledky.php?kolo=1">1. KOLO</a>
<a href="vysledky.php?kolo=2">2. KOLO</a>
<a href="vysledky.php?kolo=3">3. KOLO</a>
<a href="tabulka.php">


<?php

include('MyDB.class.php');
include('Vystup.class.php');
$MyDB = new MyDB();
$tabulka = new Vystup();
$tabulka->Tabulka_vystup_bodovanie();
?>


TU!!!
<?php


include('MyDB.class.php');

$MyDB = new MyDB();

$tim_a = $_POST['tim_a'];
$tim_b = $_POST['tim_b'];
$body_a = $_POST['body_a'];
$body_b = $_POST['body_b'];
$kolo = $_POST['kolo'];

$tim_a_trim = trim($tim_a);
$tim_b_trim = trim($tim_b);

if(!empty($tim_a_trim) and $tim_b_trim){
$insert= mysql_query("INSERT INTO zapasy(tim_a, tim_b, skore_tim_a, skore_tim_b, kolo) VALUES('".addslashes($tim_a)."',
'".addslashes($tim_b)."',
'$body_a',
'$body_b',
'$kolo')");

echo htmlspecialchars("INSERT INTO vysledky(tim_a, tim_b, skore_tim_a, skore_tim_b) VALUES('".addslashes($tim_a)."',
'".addslashes($tim_b)."',
'$body_a',
'$body_b')");

if($insert){echo "OK";
/*
if($body_a < $body_b){
$select = mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE tim='$tim'");
while($upni = mysql_fetch_array($select)){
$b=$upni['body'] + 2;
mysql_query("UPDATE tabulka SET body='$b' WHERE tim='$upni[tim]'");

echo htmlspecialchars("UPDATE tabulka SET body='$b' WHERE tim='$upni[tim]'");}*/
}

}

}



?>

<form method="POST">
Tim A:<input type="text" name="tim_a">
Tim B:<input type="text" name="tim_b">
Body timu A:<input type="text" name="body_a">
Body timu B:<input type="text" name="body_b">
Cislo KOLA: <input type="text" name="kolo">
<input type="submit">
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.65.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 3. 2009   #2
-
0
-

if($tim_a_skore > $tim_b_skore)

{
$body_a = 2;
$body_b = 0;
}elseif($tim_a_skore == $tim_b_skore)
{
$body_a = 1;
$body_b = 1;
}else {

$body_a = 0;
$body_b = 2;
}


a vložíš do databáze

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
janik3660
Návštěvník
24. 3. 2009   #3
-
0
-

ale ja potrebujem vybrat terajsi zaznam z DB napriklad 4 body a pripocitat k nim 2 a UPDATE :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.128.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
DragonBehemont0
Super člen
25. 3. 2009   #4
-
0
-

To janik366 :

Nepotřebuješ z databáze nic vybírat, stačí jen zadat tohle:



UPDATE tabulka SET body=body+$b WHERE tim='$tim'
.
.
.
- a tohle si přizpůsobíš každému možnému výsledku, například podle podmínek, které Ti napsal crAzY^

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
25. 3. 2009   #5
-
0
-

To janik366 : A ještě otázka... kde nastavuješ ten $tim ?? Já jen, že jediné, co jsem našel ,tak je

$tim_a = $_POST['tim_a'];
$tim_b = $_POST['tim_b'];



if($tim_a_skore > $tim_b_skore)
{
UPDATE tabulka SET body=body+2 WHERE tim='$tim_a'
}elseif($tim_a_skore == $tim_b_skore)
{
UPDATE tabulka SET body=body+1 WHERE tim='$tim_a'
UPDATE tabulka SET body=body+1 WHERE tim='$tim_b'
}else {
UPDATE tabulka SET body=body+2 WHERE tim='$tim_b'
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
27. 3. 2009   #6
-
0
-

nepouzivej OOP, kdyz to neumis. Tezko vysvetlovat, ale je to cele spatne. Zkus nastudovat, at uz obecne, tak imlementaci v PHP

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Lordest0
Super člen
7. 4. 2009   #7
-
0
-

alebo ak nevies poriadne MySQL, tento problem jednoducho vyriesis tak ze vyberies tie udaje z databazy, v PHP ich spocitas a vysledok zo spocitania pridas do databazy cez UPDATE .. ak som ta spravne pochopil :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
DragonBehemont0
Super člen
8. 4. 2009   #8
-
0
-

A ještě, jak se na to tak dívám, kontrola parametrů před uložením do databáze Ti asi nic neříká, viď? Například hlídat, zda hodnoty, které používáš jsou opravdu integer, atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

Podobná vlákna

Redakčný systém pre burzu — založil Anonym

Zobrazenie vysledkov v JComboBoxe — založil Jurkylius

Zadavanie binarnych cisel — založil olgo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý