Post – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Post – PHP – Fórum – Programujte.comPost – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Václav Žitek0
Návštěvník
1. 9. 2006   #1
-
0
-

Potřeboval bych pomocí metody POST poslat data do jineho souboru a nechci pouzit formular. Da se to nejak, nebo musim pouzit GET?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
1. 9. 2006   #2
-
0
-

Googlovi jsem zadal výraz 'post "bez formulare"' a hned první odkaz odpověděl na váš dotaz.
Cituji z blogu dxg.cz/trine "POST je ryze formulářová záležitost. Jak jsem uváděl, data se odesílají mimo URL ? To se ovšem týká jen položek formuláře.". Takže poslat post data bez formuláře asi nepůjde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Václav Žitek0
Návštěvník
1. 9. 2006   #3
-
0
-

dik, ja jsem se dival jen do manualu...:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Zima0
Super člen
2. 9. 2006   #4
-
0
-

Omyl!:PPOSTem lze poslat data skrz PHP kód. Dělal jsem si tak třeba vzdálené přihlášení do systému.



$post_data = array();
$post_data['nazevpromenne'] = "obsah";

$o = "";
foreach ($post_data as $k => $v)
{
$o .= "$k=". utf8_encode($v) ."&";
}
$post_data = substr($o, 0, -1);

$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://url-kam-se-odesilaji-data/");
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $post_data);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 0);
ob_start();
curl_exec($ch);
$obsah = ob_get_contents();
ob_end_clean();
curl_close ($ch);


Je to však s tím "vedlejším efektem", že stále jste v souboru s tímto kódem. Vše, co stránka vrátila je nyní v proměnné $obsah (obsahuje i hlavičky).:ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Jakub0
Super člen
2. 9. 2006   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
dalaman0
Věrný člen
2. 9. 2006   #6
-
0
-

Alebo pouzi sessions, ak ti ide o to aby data nebolo vidiet v URL :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
3. 9. 2006   #7
-
0
-

Posilani souboru pres post z php kodu ma jednu zakladni nevyhodu - posila se to pres fsockopen, ktery na vetsine freehostingu (a spouste placenych) byva zakazan v ramci aktivovaneho safe modu. Jeste se mi nepodarilo najit zpusob, jak to obejit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

C++ - get & post — založil FanatiK

Stylovanie post-ov — založil Postman

Formulare POST — založil sdf

Video post — založil Milkomax

JSON POST — založil Slim

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý