Formulář s option – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Formulář s option – PHP – Fórum – Programujte.comFormulář s option – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TomasUL0
Newbie
10. 5. 2009   #1
-
0
-

Hi all, chtěl bych poprosit o radu. Mám stránku, na ní mám formulář s prvkem select. Do toho SELECTu dávám data načtená z databáze. A teď bych potřeboval, že když vyberu třeba Pepa, tak z toho SELECTu výtáhnu Pepovo id a zpracuji ho na stejném formuláři. Musím to udělat tak, že odešlu ten form na stránku a odchytnu si z něj to ID, nebo se to dá udělat i jinak? Dík všem za radu a snad to neníé tak imbecilní dotaz :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.108.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2009   #2
-
0
-

ja bych dal <option value="id" > pepa </option>

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TomasUL0
Newbie
10. 5. 2009   #3
-
0
-

To KIIV : Tak ja to mám udělané

$dotaz_uziv = MySQL_Query("SELECT * FROM uzivatele ORDER BY uzivatel");

echo "Vyber uživatele:   <select>";
while($zaznam_uziv = MySQL_Fetch_Array($dotaz_uziv)) {
echo "<option value=$zaznam_uziv[ID_uzivatele]>$zaznam_uziv[uzivatel]</option>";
}
echo "</select>";


ale když vyberu toho pepu, tak potřebuji dostat to id do dalšího dotazu a to asi nepůjde udělat <option value="id" > pepa </option>. Pokud jsem tě teda správně pochopil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.108.–
marioff0
Expert
10. 5. 2009   #4
-
0
-

javascript, ev. ajax

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2009   #5
-
0
-

co sem sledoval nektery PEAR balicky tak QuickForm2 ma i vicerozmerny selekctboxy.. vcetne JS a tak.. ale musel bys to nahrat vse rovnou uz predem .. zadny dalsi dotazy navic... stacilo tomu ale predat jen pole nejaky struktury

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
11. 5. 2009   #6
-
0
-

To KIIV : urcite by sa dalo pouzit aj to.. ale neodovzdava sa pritom cela cast db s ktorou chces pracovat do prehliadaca? lebo to sa mi nezda moc dobre...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV+42
God of flame
11. 5. 2009   #7
-
0
-

To marioff : to sou jen potencialni alternativy... zhodnotit jaka je pro nej nejlepsi, je uz ciste na nem.. on by se to mel naucit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý