VBscript vice tlacitek v ASP – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

VBscript vice tlacitek v ASP – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVBscript vice tlacitek v ASP – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomas129
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 6. 2009   #1
-
0
-

Zdravim,

delam webovou stranku ve starem ASP, a generuji tam klasickou html tabulku, kde chi, aby u kazdeho radku bylo tlacitko, ale nevim, jak odchytit, to ze se nektere z nich zmacklo ... neumim to napsat v VBScript. Vse bude snad srozumitelnejsi z ukazky kodu.

<td>
<input id="<%= "bttn_edit_" & index%>" type="button" value="Edit" onclick="edit(<%= index %>);" />
</td>
<SCRIPT LANGUAGE="VBScript" >
Sub bttn_edit_<%=index%>_onclick
MsgBox "Please Click OK"
End Sub
</SCRIPT >

Vyse uvedeny kod, mi nejde zkompilovat, protoze neumi napsat, ze to jmeno te metody se take musi vygenerovat (ta jednotliva tlacitka, se totiz vytvareji v cyklu, ktery prochazi nejaka data z databaze)

Nebo nevite nekdo, jak to napsta, aby po stisknuti toho tlacitka se zavolala dana funkce napsana ve VBScriptu a parametrem se mu preda identifikator stisknuteho tlacitka (z toho identifikatoru totiz rozpoznava, ke kteremu se vaze datu)
Nebo mam pouzit jiny postup?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.24.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
20. 6. 2009   #2
-
0
-

Takhle to nemůže nikdy fungovat. ASP stránka leží na serveru a když si o ni uživatel ve svém prohlížeči řekne, webový server vyrobí z ASP stránky HTML stránku a tu pošle klientovi do prohlížeče a ten ji zobrazí. V této chvíli ale ještě hodnota proměnné index není známa!

Tu funkci musíš napsat v JavaScriptu. Ten se volá až v prohlížeči na základě toho, co udělá uživatel v prohlížeči. A na konci té metody zavoláš metodu submit(), která zařídí znovunačtení stránky, jinými slovy, znovuvygenerování nového HTML kódu z ASP stránky, ale hodnota index již bude známa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.29.48.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Skrytí tlačítek — založil infomf

C# Skupiny tlacitek — založil Fooly

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý