C++ komunikace s Excelem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ komunikace s Excelem – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ komunikace s Excelem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Luboš
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
7. 6. 2009   #1
-
0
-

Dobry den,
mám vytvořený program v C++Builder 6.Tento program načte nějake informace a pak je přepíše do Excelu. Vše mě funguje :) Ale jak mile chci vytvořit spustitelný exe soubor i na jinem PC bez Bulderu, tak mě program skolabuje na zapisu do excelu, jinač funguje, jen jak zmačknu tlačítko export Excel tak to hodí chybu. Tato chyba se objeví hned po prekompilování toho exe souboru i na tom samém počítači!! Nevíte někdo jak tuto chybu opravit nebo obejít??
Předem děkuji za snahu :)

Hlášená chyba je:
HRCHECK:
(this->get_Item(Index, (LPDISPATCH*)&RHS)) Error: C0000005(-1073^7 41819)@ c:\program file\borland\cbulder6\include\vcl\Excel_2k.h/9908 Press[Y]es to terminate, [N]o to continue and [C]ancel to Debug


Kod programu pod tlačítkem Exkoprt Excel je:

int i,str=1;

OpenDialog1->Filter = "Excel files (*.xls)|*.XLS";

if(OpenDialog1->Execute())
{
//--
Form1->ExcelApplication1->set_Visible(0, true);
//--
try {
ExcelApplication1->Connect();
}
catch(Exception &e){

ShowMessage("Chyba Connection");
}

try{
ExcelWorkbook1->ConnectTo(ExcelApplication1->Workbooks->Open(StringToOleStr(OpenDialog1->FileName),
EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam,EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam, LCID(LOCALE_USER_DEFAULT)));
}
catch(Exception &e){
ShowMessage("Chyba Open Workbooks");
}

try{
ExcelApplication1->set_DisplayAlerts(0, false);
}
catch(Exception &e){
ShowMessage("Chyba Display Alerts");
}
//------------------------------
for(i=0;i<ukZMkat130;i++)
{
ukazatel=ZMkat130[i];
try{
ExcelWorksheet1->ConnectTo(ExcelWorkbook1->Sheets->get_Item(TVariant(str)));
ExcelWorksheet1->Cells->set_Item(Variant(i+1), Variant(1),Variant(WideString((*ukazatel).Jmeno)));
ExcelWorksheet1->Cells->set_Item(Variant(i+1), Variant(2),Variant(WideString((*ukazatel).Skola)));
}
catch(Exception &e){
ShowMessage("Chyba Connect Sheets get Item");
}
}

//-----------------------------------------------------------
//-----------------------------------------------------------

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
7. 6. 2009   #2
-
0
-

Chyba kód C0000005 je access violation, neboli přístup do paměti na špatné místo. Zkontroloval bych, jestli na tom řádku (a vůbec v celém programu) jsou správné ukazatele (např. abys nevolal NULL->get_Item). Může se třeba stát, že některá metoda se provede chybně, vrátí NULL a ty pak na něm něco voláš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Luboš
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
7. 6. 2009   #3
-
0
-

To Quiark :
JJ to máš asi pravdu že přistupuju na špatne misto ale nechápu pravě proč. Jen když si vemeš techto 5 řádku, který zase plně fungujou do té doby než chci udělat spustitelny exe soubor bez Bulderu...Prave to na to m nechápu že to přestane fungovat až po překladu a i na tom samém pc kde Bulder mam... Jestli mě tam chybí ještě nějak spojit Woekbooks se Sheet.. nebo nějaka jina funkce to pravě nevím :(

ExcelApplication1->Connect();
ExcelApplication1->set_Visible(0, true);
ExcelWorkbook1->ConnectTo(ExcelApplication1->Workbooks->Add());
ExcelWorksheet1->ConnectTo(ExcelWorkbook1->Sheets->get_Item(TVariant(1)));
ExcelWorksheet1->Cells->set_Item(Variant(2), Variant(3),Variant(WideString("text")));

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Luboš
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
7. 6. 2009   #4
-
0
-

Tady ještě posílam postup jak vytvarím ten spustitelny exe soubor, jen jestli je dobře...:
---

Exe spustitelne i bez Builderu:

V menu: Project, pak Options, pak:

Na záložce Packages je dole zaškrtnuté políčko Build with runtime packages - to zrušit.

Na záložce Compiler je dole vlevo tlačítko Release se zeleným panáčkem - to zmáčknout, změní se tím všelijaká nastavení.

Na záložce Linker v levé polovině celkem nahoře je zaškrtnuté Use dynamic RTL - zrušit.

Projekt pak uložte a znovu vytvořte exe.

---

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Quiark0
Věrný člen
7. 6. 2009   #5
-
0
-

Nevim... budeš muset experimentovat - zjistit, za jakých podmínek je co NULL (nebo špatná adresa), zkus z toho nastavení zapnout třeba jen polovinu, druhou vypnout a tak. Mno, ideální příležitost naučit se, co vlastně ta nastavení znamenají ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Podobná vlákna

Komunikace — založil Zelenáč

Com komunikace v C — založil Bedla

Bluetooth komunikace — založil rybar73

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý