GUI v Javě – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

GUI v Javě – Java – Fórum – Programujte.comGUI v Javě – Java – Fórum – Programujte.com

 

Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
13. 6. 2009   #1
-
0
-

Jsem v Javě úplný začátečník a rád bych věděl, co mi doporučíte pro tvorbu GUI v NetBeans. Četl jsem, že AWT je zastaralé, prvky Swing se mně vzhledově hnusí. Mám z C++ zkušenosti s QT, ale nikde jsem nenašel návod, jak integrovat QT(Jambi) do NetBeans. Díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.119.–
Zerog0
Newbie
13. 6. 2009   #2
-
0
-

Trošku OT: Jak se ti může swing hnusit, když výsledná aplikace vypadá uplně stějně jak každé jiné okno v OS kde aplikace jede? (podle nastavení LookAndFeed).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.5.–
Quiark0
Věrný člen
13. 6. 2009   #3
-
0
-

No výchozí styl Metal je fakt hnus. A z nějakého mě neznámého důvodu i ten windowsový styl vypadá a chová se nějak divně - jako by si Swing ty GUI prvky implementoval sám, místo toho, aby použil nativní.

Naštěstí existují pro swing styly, které vypadají poměrně k světu. A další možnost je použít SWT http://www.eclipse.org/swt/, které používá třeba Eclipse a díky tomu vypadá a používá se hezky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Zerog0
Newbie
13. 6. 2009   #4
-
0
-

No je divný, že já mam vychozí SystemLookAndFeel. Nevím proč a vůbec mě to teda nevadí :). Každopádně když se používá SystemLookAndFeel, tak JVM používa nativní.

CrossPlatformLookAndFeel (Metal) si implementuje java asi sama, a je fakt hnusny :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.5.–
Quiark0
Věrný člen
13. 6. 2009   #5
-
0
-

No právě že až tak úplně nativní nejsou. Tuhle se mi podařilo pustit na windows styl Mac OS X, fungovalo to sice jen napůl, ale je vidět, že to prostě částečně implementuje znova. A i ten windows styl je prostě takovej divnej, viz třeba menu, dialog na otevření souboru, fonty (ale z javy 5 na 6 se to zlepšilo).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
14. 6. 2009   #6
-
0
-

Díky všem, už se (zatím marně) snažím změnit vzhled Swingu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

O Jave — založil echo112

E-OBCHOD v Javě — založil Jan Daliba

Singleton v jave — založil sleepy

Pomoc v Javě — založil Já

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý