Zátěž MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zátěž MySQL – PHP – Fórum – Programujte.comZátěž MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
plasmo0
Věrný člen
19. 6. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, pracuju na systému, kde se mi obsah webu načte dle domény. Všechny weby mají společné PHP scripty, ale řeším co bude méně náročné, mít data všech webů v jedné mysql, nebo pro každý web samostatnou databázi. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
19. 6. 2009   #2
-
0
-

IMHO je lepší pro každý web separátní db. Bude např. jednodušší záloha, na výkon by to vliv mít nemělo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
marioff0
Expert
19. 6. 2009   #3
-
0
-

z_moravec napsal:
IMHO je lepší pro každý web separátní db. Bude např. jednodušší záloha, na výkon by to vliv mít nemělo.



zalezi aj od toho kolko dat bude pre kazdu domenu, a kolko dat to bude spolu tvorit... pri zalohovani vacsinou zalohujes kompletne celu db... jednoduchsie riesenie vidim v jednej spolocnej db

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
19. 6. 2009   #4
-
0
-

To marioff : To záleží, někdy je užitečné zálohovat každý projekt zvlášť, navíc u různých projektů může být různá frekvence záloha, atd. Určitě je jednodušší zálohovat víc db než vybírat jednotlivé tabulky z db, která má třeba 5000 tabulek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
marioff0
Expert
19. 6. 2009   #5
-
0
-

To z_moravec : jj... niekedy je to uzitocne.. ak bude vykonavatelom aplikacie v podstate jeden kod pre vsetky domeny, tak si myslim ze vsetky budu mat rovnake frekvencie vsetkeho, teda aj zalohovania :).....

teda predpokladam vacsi vykon s jednou db...

ale predpokladam ze nebude mat 5000 tabuliek v jednej db... :D to by bol samokill :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
20. 6. 2009   #6
-
0
-

já jsem pro každý projekt = vlastní db.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
marioff0
Expert
20. 6. 2009   #7
-
0
-

v pripade ze dane "projekty" bude nutne spravovat dalsim kodom (napr. automaticky import, export, zalohovanie a pod..) pomocou dajme tomu crona, a vsetko bude rozdelene vo vacsom mnozstve po db s napr. 5000 polozkami..., tak dakujem pekne ...(+ potom nechcem ani vediet kde bude ukladat k nim hesla), a nedajboze to robit niekolko razy cez den...

+
cca pred mesiacom som presne tento pripad testoval na P3 800Mhz, 256 RAM, 5400-ot disk a soft. Debian, Apache2,PHP5,Mysql5.. v prvom pripade 1 db - 20 tab - 1000 zaznamov v kazdej, druhy pripad 5 db - 4 tab - 1000 v kazdej.. podarilo sa mi ho uhnat 5 pocitacmi z generovanim "uzivatelov" (kazdy chcel ine data) .. vysledok bol taky ze v prvom pripade som mal odpovede o nieco skor spracovane v priemere... ale nie o moc.. skor by sa to prejavilo na silnejsom stroji s vacsim mnozstvom poziadaviek... skoda ze nemam presne data momentalne.. :(

(uvedomujem si ze to nebolo moc spravne vyriesene, skor malo byt v prvom pripade 1 db - 4 tab - 5000 zaznamov... ale zatial nemam moznost opakovat test)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

(MySQL) — založil Santas

VB a MYSQL — založil Adolf01

C++ a MySql — založil ondra

Mysql.h — založil Zelenáč

C a mysql — založil manor

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý