Načtení PCX v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načtení PCX v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comNačtení PCX v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
1. 7. 2009   #1
-
0
-

AHoj měl bych dotaz,
jde pomocí PHP načíst formát obrázku PCX a jeho následná úprava?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.151.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 7. 2009   #2
-
0
-

To Petr : Nelze, GD knihovna zvládá pouze GIF, JPEG, GD, PNG, WBMP

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 7. 2009   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 7. 2009   #4
-
0
-

mozna imagick... pripadne nejaky externi program na koncerzi a pak prace s image v php pomoci toho gd/imagick

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Overtonesinger
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 7. 2014   #5
-
0
-

You stille can process the 256-color PCX image file format manually in PHP, because it is an extremely simple format - we used to learn C++ on this! I still remember the basics.

Here is how You extract HEADER in PHP:

link  stackoverflow.com/questions/9362954/php-convert-single-byte-to-integer-pcx-graphic-format

And from the Wiki, you know that if the picture is the most common 256-color PCX with palette, than processing the data is extremely simple:

1. Palette: last 768 bytes of the file in plain simple format: 3 bytes for  R G B  for colors with number 0 to 255 , like this: first triplet of bytes are RGB values for color zero, second for color 1  etc... , at positions simply as we read it.. in the order RGB : byte number 3*colour_num (Red) , byte num. 3*colour_num + 1 (Green)  , byte num. 3*color_num+2 (Blue).

2. Data :)  ... in order, as we read it from left to right, simply, there are only TWO possibilities:

a) IF the byte is from 0 to 191 included - it means single pixel of this colour - hence 0 to 191... the byte value IS the colour.

b) ELSE: the byte has value 192 to 255 - means: the NEXT byte is the colour of a pixel (on this line, in normal order, hence left-to-right...),  which repeats itself (the same colour)  THIS MANY TIMES:  byteValue - 192   ;  for example, byte pair of:  194 255  means:(194 - 192) = 2 times repeats pixel of COLOUR number 255

That's all.  Actually really easy to implement in PHP (or in any language). :)  .... the pallette-conversion-PHP-code into RGB truecolor image for the GD library will be also this simple! You have all those values here in the pallette at the end [last 768 bytes] of the PCX!   Just use them to set R G B bytes of truecolor pixel in the image :)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý