Přetypování int na double – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přetypování int na double – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřetypování int na double – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

DooFy930
Stálý člen
2. 7. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, mám tento kód:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
int vek;
vek = 18;
double(vek);
cout << vek;
cin.get();
return 0;
}

Kdyz ho ale zkusím přeložit v Dev C++, vyhodi mi to chybu v radku na pretypovani.
Nevite kde je chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 7. 2009   #2
-
0
-

To DooFy93 : v C ma promenna porad stale stejny typ.. pretypovat ji muzes jedine do jine promenne..
tj. double neco = (double) vek;

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DooFy930
Stálý člen
2. 7. 2009   #3
-
0
-

To KIIV : Aha. díky za pomoc :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Datlik0
Návštěvník
4. 7. 2009   #4
-
0
-



vek = double(vek);

by neslo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 7. 2009   #5
-
0
-

To Datlik : podle mě by tohle byl pořád int...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Vojtěch Havel
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
4. 7. 2009   #6
-
0
-

Datlik napsal:


vek = double(vek);

by neslo?



ne, mluvíme o Céčku, ne o nějakém scriptovacím jazyce. Proměnná vek má v paměti jasně vyhrazenou pamět (4 byty), logicky do tohoto místa nepůjde nacpat vícebajtový double.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.172.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý