Propojení formulářů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Propojení formulářů – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPropojení formulářů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
7. 7. 2009   #1
-
0
-

zdravím,
jsem začátečník a programuji ve VB 2008.
Potřebuji poradit jak načtené hodnoty třeba z textboxu v jednom formuláři dostat do druhého formuláře.

předem děkuji za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.231.–
Reklama
Reklama
P!R4T0
Duch
7. 7. 2009   #2
-
0
-

snad to pomuze (nebo nahodi na tu spravnou vlnu) spis pracuju s VB6

prvni okno:
1 textbox


Public Class Form1

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Form2.Visible = True
End Sub
End Class

druhe okno :
1 budik a 1textbox

-staci zadat odkud se to ma nacitat(rekneme-li zobrazovat) form1.(co chci) = kam to chci

Public Class Form2

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
Form1.TextBox1.Text = TextBox1.Text

End Sub

Private Sub Form2_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
On Error Resume Next
Timer1.Enabled = True
Timer1.Interval = 1

End Sub
End Class


a jestli chces aby se ti to objevilo souvisle na tom druhem tak ja sem to vyresil budikem jinak se to hodi do toho Load

PS: kdyby jste spis potreboval neco jinyho konkretnejsiho tak dopiste skusim pomoct(hecnout se) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.185.50.–
DragonBehemont0
Super člen
8. 7. 2009   #3
-
0
-

To razzo7335 : Jednoduchší máte, když druhý formulář vyvoláte jako dialogové okno. Tím páde budete mít dostupné všechny jeho prvky bez problému. Pokud by měli běžet tyto dva formuláře separátně a být na sobě "nezávislé", tak budete potřebovat metodu invoke. Nebo můžete využít nastavení aplikace a vždy se dotazovat na aktuální nastavení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Propojení formulářů — založil Anonymní uživatel

C# a jmena formularu — založil Tomáš

OVladání formulářů? — založil DjHard

Z formularu na stranku — založil Michal

Data z formulářů (C#) — založil khubajsn

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý