Velkost pola – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Velkost pola – C / C++ – Fórum – Programujte.comVelkost pola – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
amd640
Duch
23. 7. 2009   #1
-
0
-

caute, potrebujem pomoc, chcem zistit velkost pola, cize pamat alokovanu tomuto poli, viem ze sa to da takto:
sizeof(pole) a vrati mi pocet bajtov. tu je kod:

# include<stdio.h>



void cisti(void);
void najdi_zmaz(char *s, char *s1, int u);

int main(void)
{
FILE *f;
char str[255],*s1,*p_d;
int x=0,y,z,u,pom=0,pocet=0,lol;

if ((f=fopen("E:\\pismena.txt","r")) == NULL ) {
printf("Nepodarilo sa otvorit");
getchar();
return 1; }

s1=malloc(255);

while (fgets(str,255,f) != NULL) {
pocet++;
printf("Riadok cislo : %d \n",pocet);
y=strlen(str);
/*printf("Dlzka retazca %d\n",y);*/
while (1) {

if (strchr(str, ' ') == NULL)
break;

p_d=strchr(str,' ');
u=p_d-str;

najdi_zmaz(str,s1,u);
pom++;
printf("%s\n",str);
lol=sizeof(str);
printf("Velkost pola %d\n",lol);
}

/*if (pom ==0) */
/*printf("%shj",str);*/
pom=0;
/*printf("%s",str);*/
}

getchar();
return 0;
}


void cisti(void)
{
int c;

while ((c=getchar()) != '\n');
}


void najdi_zmaz(char *s, char *s1, int u)
{
char s2[225];
int x,y,z,m=0,pom;


for (x=0; x<u; x++)
{
s1[x]=s[x];
}
s1[x]='\0';

z=sizeof(s);
printf("Velkost pole z funkcie %d\n",z);
for (y=x; y<z; y++) {
s2[m]=s[y];
m++; }
s2[m]='\0';

for (x=0; x<z; x++)
s[x]='\0';

for (pom=0; pom<m; pom++)
s[pom]= s2[pom];

s[pom]='\0';
printf("Volane z funkcie %s\n",s1);
printf("Volane z funkcie %s\n",s);

}


zatial to mam iba rozpracovane, cize plno chyb, ale vo funkcii najdi _zmaz mam tento prikaz:
z=sizeof(s); a vzdy mi vrati hodnotu 4, a v hlavnom programe mam teiz toto a tam mi vrati vzdy 255 co je spravne, cize nechapem preco mi to vo funkcii vracia nieco ine

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.137.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 7. 2009   #2
-
0
-

Vrátí to 4, protože to vrátí velikost ukazatele (v tomto případě ukazatele na char). Pokud je to pole pokaždé jinak dlouhé, tak je potřeba si předat ještě další parametr, ve kterém je délka. sizeof se totiž vyhodnocuje už během překladu a za běhu programu už je tam jenom číslo "natvrdo" vygenerované překladačem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
ondra.holub
~ Anonymní uživatel
253 příspěvků
23. 7. 2009   #3
-
0
-

Offtopic: Je zajímavé, že při psaní předešlé odpovědi jsem byl přihlášený. Za tu cca 1 minutu mně to snad neodhlásilo. A výsledek? Vložil to anonym. Nyní nejsem přihlášený, tak uvidíme, jestli to zase vloží anonym.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
amd640
Duch
23. 7. 2009   #4
-
0
-

To Anonymní uživatel :

takze ako by mal ten prikaz vyzerat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.137.–
ondra.holub
~ Anonymní uživatel
253 příspěvků
23. 7. 2009   #5
-
0
-

Jo, vložil to anonym. Ale jaktože přihlášený uživatel musí odpovídat na ty dotazy pod příspěvkem (že nespamuje apod.), ale nepřihlášený nemusí? Něco tady hrubě nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
ondra.holub
~ Anonymní uživatel
253 příspěvků
23. 7. 2009   #6
-
0
-

Buď víš, že se jedná o text ukončený znakem nula - typické C-řetězce a zpracovávat to až po ten ukončovací znak. Nebo si přidat tu délku:

void najdi_zmaz(char *s, size_t delka, char *s1, int u)

{
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
amd640
Duch
23. 7. 2009   #7
-
0
-

To ondra.holub :

lenze ja chcem v tej funkcii zistit velkost toho pola

sry, ja som este len zaciatocnik :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.137.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 7. 2009   #8
-
0
-

To nezjistíš. Musíš si to předat v dalším parametru. Nebo jak jsem psal výše, můžeš mít to pole ukončené speciálním znakem a pak můžeš délku lehce zjistit dohledáním toho znaku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
amd640
Duch
23. 7. 2009   #9
-
0
-

To Anonymní uživatel :

tak uz som ten priklad vyriesil, uz som to pochopil, tu je kod:

# include<stdio.h>

# include<string.h>


void cisti(void);
void najdi_zmaz(char *s, char *s1, int u, int y);
char str[255];

int main(void)
{
FILE *f;
char *s1,*p_d;
int y,u,pocet=0;

if ((f=fopen("E:\\pismena.txt","r")) == NULL ) {
printf("Nepodarilo sa otvorit");
getchar();
return 1; }

s1=malloc(255);

while (fgets(str,255,f) != NULL) {

pocet++;
printf("Riadok cislo : %d \n",pocet);
y=strlen(str);

while(1) {

if (strchr(str, ' ') == NULL)
break;
else {
p_d=strchr(str,' ');
u=p_d-str;

najdi_zmaz(str,s1,u,y);
printf("%s\n",s1);
}
}

printf("%s",str);
}

getchar();
return 0;
}


void cisti(void)
{
int c;

while ((c=getchar()) != '\n');
}


void najdi_zmaz(char *s, char *s1, int u, int y)
{
char s2[225];
int x,t,z,m=0,pom;

for (x=0; x<u; x++)
s1[x]=s[x];

s1[x]='\0';

for (t=x+1; t<y; t++) {
s2[m]=s[t];
m++;
}
s2[m]='\0';

for (x=0; x<y; x++)
s[x]='\0';

for (pom=0; pom<m; pom++)
s[pom]= s2[pom];

s[pom]='\0';

}



Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.137.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 106 hostů

Podobná vlákna

Velkost pola — založil Martin

Veľkosť súboru... — založil Péťa

Rovnaka velkost — založil Rudo

Nekonecna velkost — založil Tayson

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý