Jak ošetřit vyjímku... – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak ošetřit vyjímku... – .NET – Fórum – Programujte.comJak ošetřit vyjímku... – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marpit0
Stálý člen
5. 8. 2009   #1
-
0
-

System.Diagnostics.Process.Start("firefox");

Jak mám ošetřit, když uživatel nebude mít v PC tuto aplikaci? Vím že je to hloupý dotaz, ale s programováním začínám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
Reklama
Reklama
marpit0
Stálý člen
5. 8. 2009   #2
-
0
-

Taky bych uvítal, kdyby mi někdo mohl vysvětlit, jak vytvořit soubor, ve kterém by se uložily hodnoty proměnných a při novém spuštění programu by se zase načetly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 8. 2009   #3
-
0
-

To marpit : Pokud nemůže metoda Process.Start proces z nějakého důvodu spustit, tak vrátí výjimku Win32Exception, takže ji zachytíš takhle:

try

{
System.Diagnostics.Process.Start("firefox");
}
catch(Win32Exception)
{
Console.WriteLine("Aplikace nenalezena");
}

To marpit : Na VBnetu nedávno vyšel hezký článek o práci se souborem App.config, mrkni se na něj http://vbnet.cz/blog-clanek--249-net_tip_26_cteni_z_app_config.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
marpit
~ Anonymní uživatel
200 příspěvků
6. 8. 2009   #4
-
0
-

To Chrasty : díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
marpit0
Stálý člen
6. 8. 2009   #5
-
0
-

To Chrasty :

Tak jsem se s tím popral a vymyslel jsem tohle.

            string ConnectionString = System.Configuration.ConfigurationSettings.AppSettings["Prohlizec"];


proces = string.Format(ConnectionString);


Je to funkční, ale protože se to teprve učím, chtěl bych vědět, zda je to i správně. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
marpit0
Stálý člen
6. 8. 2009   #6
-
0
-

            string ConnectionString = System.Configuration.ConfigurationSettings.AppSettings["Prohlizec"];

try
{
proces = string.Format(ConnectionString);
}

catch (ArgumentNullException)
{
MessageBox.Show("Nenaleyen config!", "Chyba",
MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Stop);

this.Close();
}

MessageBox.Show(proces.ToString());

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
6. 8. 2009   #7
-
0
-

Vypadá to v pořádku, jen dva, tři detaily -

Na ukládání connection stringu je v app.config zvlášť sekce "connectionStrings" (aspoň podle názvu proměnné usuzuju, že do ní ukládáš connection string).

Volat string.Format na ten řetězec z app.configu je zbytečné, nic to neudělá.

A jedna naprostá banalita - podle konvencí se private proměnné uvnitř metod píšou camel casem, tedy místo "ConnectionString" by mělo být "connectionString".

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý