Problemovy redraw v hre – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problemovy redraw v hre – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblemovy redraw v hre – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Anti
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
19. 8. 2009   #1
-
0
-

Pisem si hru pomocou knizne SDL.

Vlozil som si tam vlastny kurzor, ktory pri kazdom pohybe mysi prekreslujem na autualne x,y suradnice

 while(quit == false)		                                                // forever loop												

{
if(SDL_PollEvent(&event)) // ak je nejaky event
{
switch(event.type)
{
case SDL_MOUSEMOTION: // ak je pohyb mysou
reDraw();
moveCursor(event.motion.x, event.motion.y);
SDL_Flip(screenSurf);
break;


void moveCursor(int motionX, int motionY)

{
rectCursor.x = motionX;
rectCursor.y = motionY;

SDL_BlitSurface(cursorSurf, NULL, screenSurf, &rectCursor);
}


Pri kazdom pohybe musim prekreslit celu scenu pod kurzorom, aby za nim neostavala ciara.

Moje riesenie ja vsak uplne nevhodne, mrhajuce systemovymi prostriedkami a hlavne hra blika, trha.

Skusal som citat nieco o fps a timeroch, no nejako sa do mna nechce dostat.

Mozete mi niekto objasnit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.36.–
mephi0
Expert
24. 8. 2009   #2
-
0
-

Tak teraz si niesom istý, ale pokiaľ prekresľuješ celú scénu tak to nerob, stačí prekresliť len to čo je okolo kurzoru, teda 1px okolo :)

timery a FPS su pre hru dôležité, nie je iný spôsob ako spraviť hru aby bežala rovnako rýchlo na rôzne rýchlych počítačoch, tak nech sa to do teba dostane čím skôr ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Problémový float blok v IE — založil Petroff

Zabalená hudba ve hře — založil nughett

Pohyb ve hře a vlákna — založil rodinne.baleni.ryze

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý