Strukturu new – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Strukturu new – C / C++ – Fórum – Programujte.comStrukturu new – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pep
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
7. 9. 2009   #1
-
0
-

ahoj prosim pomozte mi vyresit tento priklad ja vim ze je lehky ale nevim jak nastavit podminku aby když alokuju úpaměť pomoci new dynamicky tak aby sem zadal tolik udaju kolik si určím příklad zní asi takto:

navrhnete strukturu ktera bude obsahovat informace znacka a datum vyroby, strukturu vytvorte dynamickou pomoci new kde ze zacatku zadam kolik tech aut ma byt, dal aby zazadal o znacku a datumu vyroby kterou vypíše.......díky za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
7. 9. 2009   #2
-
0
-

Pokud bys koukl na zaklady c++, tak bys nasel, ze struktura se tvori takto:



struct AutoInfo
{
char * znacka;
char * datum;
} AUTOINFO;

Potom se dotazes uzivatele, kolik ma vytvorit struktur a vytvoris je takto:


AutoInfo * ai = new AutoInfo[ZADANY_POCET];

Doporucuju precist nejaky serial o C++, takto to vypada, zes ani jedne nevidel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
pep
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
7. 9. 2009   #3
-
0
-

no to vim jak se tvoří struktura a take jak se alokuje paměť a jak vytvořit cyklus ktery se zastavi u čísla [ZADANY_POCET]

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
DooFy930
Stálý člen
7. 9. 2009   #4
-
0
-

To pep : Co takhle pomocí for nebo while?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.186.–
dannyk0
Věrný člen
7. 9. 2009   #5
-
0
-

Ja tu v tom fakt problem nejak nevidim. Jedine, kde by ses mohl trochu seknout je prevod z retezce na cislo (char * na int), ale to se da hned vygooglit. V cem ses presne sekl, nebo co uz mas napsane? Kdyztak ukaz kod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
pep
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
8. 9. 2009   #6
-
0
-

// static.cpp -- použití statické lokální proměnné
#include <iostream>

struct car {
char jmenoauta[22];
int datumvyroby;
};

using namespace std;
int main()
{


cout<<"kolik chces zadat aut";
int kolik;
cin>>kolik;
car *p = new car[kolik];


cout<<"auta";
cin>>p->jmenoauta;
cout<<p->jmenoauta;

cout<<"vyroba";
cin>>p->datumvyroby;
cout<<p->datumvyroby;



}
do to cyklus while aby se zastavil při počtu rovno kolik

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
pep
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
8. 9. 2009   #7
-
0
-

něco jak tady toto akurat to doplnit pomoci new(dynamicky)

// static.cpp -- použití statické lokální proměnné
#include <iostream>

struct car {
char jmenoauta[22];
int datumvyroby;
};

using namespace std;
int main()
{

car p;
cout<<"zadejte pocet aut";
int kolik;
cin>>kolik;


for (int i = 0; i<=kolik; i++)
{
cout<<"auta";
cin>>p.jmenoauta;
cout<<p.jmenoauta;

cout<<"vyroba";
cin>>p.datumvyroby;
cout<<p.datumvyroby;

}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
dannyk0
Věrný člen
8. 9. 2009   #8
-
0
-

Nejdriv musis definovat pole struktur, jako mas v prvnim zdrojaku



car *p = new car[kolik];

A pak v cyklu musis vytvorit postupne pokazde novou strukturu a tu vlozit do toho pole


car c;
c.jmenoauta = "neco";
c.datumvyroby = "neco";
p[i] = c;

Tak nejak by to mohlo byt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 103 hostů

Podobná vlákna

Pointer na strukturu — založil Pavelv

Ako na strukturu — založil Vestax

Pointer na strukturu — založil Romča

Pointer na strukturu — založil Fugii

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý