HTML bez onmouseover, onmouseout atd. – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

HTML bez onmouseover, onmouseout atd. – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comHTML bez onmouseover, onmouseout atd. – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Navodar0
Duch
9. 9. 2009   #1
-
0
-

Zdravim. Robim si stranku tak ze ju davam potom kontrolovat kamosovi a povedal mi ze v zdrojaku HTML nemam mat funkcie onmouseover a i. Mohol by mi prosim Vas niekto vysvetlit ako nato a co to vlastne po mne chce :smile14: alebo dat nejaky link kde je to vysvetlene....
HTML

<a href="OskupineENG.html" onmouseover="zamen('obr1','Images/2.gif');" onmouseout="zamen('obr1','Images/1.gif');">

<img src="Images/1.gif" style="width: 151px; height: 28px BORDER=0" name="obr1" alt="OskupineENG" /></a>

JS
function zamen(nazev_obr,novy_obr) {

document.images[nazev_obr].src=novy_obr; }

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.199.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
9. 9. 2009   #2
-
0
-

kamarád tě mate, tyto akce lze zcela normálně používat

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.33.–
Míša
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
9. 9. 2009   #3
-
0
-

To Navodar : Jestli kamarád nemyslel že nemáš mít JavaScript v tagu <script> ale máš ho mít v samostatném souboru... (Nevím jak to máš vyřešeno ale je to první co mne napadlo... :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Navodar0
Duch
10. 9. 2009   #4
-
0
-

v tom html kode odstran tie onmouseover a onmouseout , nech to tak funguje, ale bez toho, aby to bolo vidiet v html kode, len v js subore. To mi napisal...je to mozne? Nieco som zagooglil a nasiel som attachEvent() ale je to po anglicky a tomu ja moc nerozumiem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.199.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 9. 2009   #5
-
0
-

Použij třeba jQuery(), tady na serveru je tutoriál.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Míša
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
10. 9. 2009   #6
-
0
-

Já to řeším (zjednodušeně) takhle:

HTML:

<a href="http://www.asdf.cz" id="nejaky_odkaz">asdf</a>


JavaScript:
onload = function()

{
var element = document.getElementById( 'nejaky_odkaz' );
element.onmouseover = function()
{
alert( 'HelloWorld!' );
return;
}
}


Pak je HTML pěkně čisté... :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Navodar0
Duch
11. 9. 2009   #7
-
0
-

To jQuery je mozne aby bol kod aj v externom subore? Ja som to skusal a neslo a na nete som to nenasiel(aj ked moc som to nehladal) Nasiel som ale na nete funkcie kt. splnaju to co chcem a dokazem si ich upravit tak aby fungovali ale prvej chapem asi ako hus konstrukcii raketoplanu. Tak sa pytam neslo by to jednoduchsie alebo mohol by mi pls niekto zhruba vysvetlit co to robi.
Tomuto nechapem :)



/* Emulation module that allows multiple listeners to be attached to a single
* element, even on browsers that do not support the W3C DOM 2 Events
* specification.
*
* Exposed interfaces:
* addEventListener(o, t, l)
* o - Reference to the object where the listener should be attached.
* t - Type of events to intercept ('on' prefix must be omitted).
* l - Reference to a function that will act as a listener.
*
* removeEventListener(o, t, l)
* o - Reference to the object from which the listener should be detached.
* t - Type of events intercepted ('on' prefix must be omitted).
* l - Reference to the listener to be removed.
*/
var domEvents = (function() {
function isF(o) {return 'function' == typeof o;}
function isO(o) {return o && ('object' == typeof o || isF(o));}
function isS(o) {return 'string' == typeof o;}
var DF = (function() {
var s = {};
function DN(d) {
var n = null, p = '__faked_call_property';
this.a = function(v) {if(n) {n.a(v);} else {n = new DN(v);}};
this.f = function(o, e) {
var r; o[p] = d; r = o[p]();
if(n) {return n.f(o, e) || r;}
return r;
};
this.r = function(v) {
if(d == v) {return n;} else if(n) {n = n.r(v);} return this;
};
}
function isI(o) {return o.s == s;}
return ({
aL : function(o, t, l) {
var f = o[t = 'on' + t], n = null;
function D(e) {
var r = true; if(n) {r = n.f(o, e || window.event);} return r;
}
D.a = function(v) {if(n) {n.a(v);} else {n = new DN(v);}};
D.r = function(v) {if(n) {n = n.r(v);}};
D.s = s;
if(!f || !isI(f)) {o[t] = D;}
if(isF(f) && !isI(f)) {o[t].a(f);}
o[t].a(l);
},
dL : function(o, t, l) {var f = o['on' + t]; if(isI(f)) {f.r(l);}}
});
})();
return ({
addEventListener : function(o, t, l) {
if(isO(o) && isS(t) && isF(l)) {
if(o.addEventListener) {o.addEventListener(t, l, false);}
else {DF.aL(o, t, l);}
}
},
removeEventListener : function(o, t, l) {
if(isO(o) && isS(t) && isF(l)) {
if(o.removeEventListener) {o.removeEventListener(t, l, false);}
else {DF.dL(o, t, l);}
}
}
});
})();


Tieto som si uz upravil podla potreby(ale to by uz zvladla aj cvicena opica)
function showId() {

alert(this.id);
return false;
}

/* This code doesn't follow best practice!
* DOM methods and objects should be tested before use.
*/
domEvents.addEventListener(this, 'load', function() {
var d = document.getElementById('demo'),
l = d.getElementsByTagName('A');

for(var i = 0, n = l.length; i < n; ++i) {
domEvents.addEventListener(l[i], 'click', showId);
}
});


Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.199.–
15. 9. 2009   #8
-
0
-

kod JS muze byt v externim soubru skoro vzdycky, ulozis si ho do souboru treba "javascript.js" a pak do html souboru vlozis <script src="javascript.js"></script>

a dal v tele uz se jen odkazujes na fce ktere jsi naprogramoval v tom javascript.js

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Výstup bez HTML tagov — založil mylan4

Onmouseover — založil Onmouseover

C++ OnMouseOver — založil Dominik Franěk

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý