Použití funkce split() – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Použití funkce split() – Python – Fórum – Programujte.comPoužití funkce split() – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
WoSSa0
Newbie
2. 10. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,

mám kus textu například:

Slovo1 slovo2, slovo3: "Slovo4".


Potřebuji tento řetězec rozkouzkovat na jednotlivá slova. Vím, že k tomuto účelu slouží funkce split(), ale potřebuji aby jako oddělovač nebyl použit jen jeden parametr ( čárka, dvojtečka, tečka, uvozovky... ). Zkrátka aby ve výsledku bylo jen samotné slovo bez interpunkce. Existuje na to nějaký fíkl? Pokud jsem to dobře pochopil tak ve funkci split() se dá použít jen jeden oddělovač.

Děkuji předem za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
Reklama
Reklama
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
2. 10. 2009   #2
-
0
-

To WoSSa : Doporučuji použít regulérní výrazy. Na tomto portálu jsem o tom napsal článek

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
WoSSa0
Newbie
3. 10. 2009   #3
-
0
-

To Blujacker : Díky, zkusím prostudovat článek, snad mi to pomůže :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
3. 10. 2009   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
WoSSa0
Newbie
4. 10. 2009   #5
-
0
-

To Blujacker : chtěl bych se zeptat k čemu přesně tam slouží to import re ( je mi jasný, že to tam musí být, když to pak používám ) ale jestli je to poviný atribut funkce findall ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
WoSSa0
Newbie
4. 10. 2009   #6
-
0
-

re.findall("[:,\- ]?(\w+)","...") ... díky tomuto kódu se mi to podařilo, vyhazuje mi to už jen slova bez jakékoliv diakritiky ale není mi úplně jasné proč. Můžeš mi to prosím trochu osvětlit? myslel jsem, že v tom prvním atributu musí být všechna diakritika kterou to nemá brát. Ale v tomhle případě tam třeba chybí tečka, uvozovky a stejně když je u slova tečka nebo uvozovky, tak nejsou brány v potaz a výsledek jsou pohá slova.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 173 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý