Podstránky v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podstránky v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comPodstránky v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 10. 2009   #1
-
0
-

Zdravim všechny,

chtěl bych se zeptat, jestli jde pomocí PHP naporgramovat web tak, aby fungoval na základě master pages z ASP, tzn. mám jednu šablonu, která obsahuje nějakou hlavičku, navigaci, patičku (zjednodušeno). Po kliknutí na libovolnou položku menu se ke stránce připojí pomocí include() či require() požadovaný obsah na požadované místo.
Zajímalo by mě nějaké bezpečné a více méně profi řešení.

Díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 10. 2009   #2
-
0
-

- jde to
- princip je stejnej
- bezpecnost je na tobe

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 10. 2009   #3
-
0
-

Tak jsem hledal a učil jsem se, nakonec jsem zplodil tohle, tak pokud by to někdo zkouknul, byl bych rád (zapojil jsem do toho i dynamický měnění titulků).

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<?php

$mysqli = new mysqli ("localhost", "root", "sljp2dwf", "navigation");

if(mysqli_connect_errno()) {
echo "Nepovedlo se připojit k databázi.";
}

$result_title = $mysqli->query ("SELECT title FROM pages WHERE id = '$_GET[page]'");

$title = $result_title->fetch_array();

if ($title == NULL) {
$default_title = "Hlavní stránka";
}

$mysqli->close();

?>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Titulek | <?php echo $title[title] . $default_title; ?></title>
</head>
<body>

<a href="index.php">Home</a>
<a href="index.php?page=1">Page 2</a>
<a href="index.php?page=2">Page 3</a>

<?php

$mysqli = new mysqli ("localhost", "root", "*******", "navigation");

if(mysqli_connect_errno()) {
echo "Nepovedlo se připojit k databázi.";
}

if(isset($_GET[page])) {
$result_url = $mysqli->query ("SELECT url FROM pages WHERE id = '$_GET[page]'");
$url = $result_url->fetch_array();
require_once $url[url];
}
else {
require_once "home.php";
}

$mysqli->close();

?>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2009   #4
-
0
-

proc se k databazi pripojujes 2x?
krom toho si nechal to heslo u prvniho pripojeni :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 10. 2009   #5
-
0
-

To KIIV : Jo, na heslo u prvniho pripojeni sem zapomel (fail) :D. Myslel jsem ,že po mysqli->close(); se spojení přeruší, tak jsem to připojioval dvakrát, na to se ještě podívám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.97.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 10. 2009   #6
-
0
-

ano přeruší, ale proč to děláš dvakrát? stačí když se připojíš na začátku stránky a na konci to spojení ukončíš pomocí mysqli->close();

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 10. 2009   #7
-
0
-

To crAzY^ : Aha, dobře, díky :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.97.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
15. 10. 2009   #8
-
0
-

To Anonymní uživatel : Navíc tak kontrlojues, jestli ses k databazi pripojil, to je sice hezke, ze vypises, ze ses nepripojil, ale o par radku nize se presto pokousis s databazi komunikovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý