Generované menu z DB a class="active" – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Generované menu z DB a class="active" – PHP – Fórum – Programujte.comGenerované menu z DB a class="active" – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 11. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, potřebuju ještě pomoci s menu. Mám submenu, které sosám z DB. A potřebuju, aby se u vybrané položky zobrazilo class="active"
Zkouším to už všelijak podle netu, ale nic mi zatím nefungovalo :-(

    function categories()

{
$categories = my_query("SELECT * FROM `categories` ORDER BY `position`");

while($category = my_fetch_assoc($categories))
{
$categories_html .= '<li><a href="./?zdroj=fotogalerie&kategorie='.$category['id'].'">'.$category['name'].'</a></li>'."\n";
}

return $categories_html;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Reklama
Reklama
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
1. 11. 2009   #2
-
0
-

    function categories()

{
$categories = my_query("SELECT * FROM `categories` ORDER BY `position`");
while($category = my_fetch_assoc($categories))
{
if($category['id']==$vybraneid) { $class = " class=\"active\" "; } else { $class = ""; }
$categories_html .= '<li'.$class.'><a href="./?zdroj=fotogalerie&kategorie='.$category['id'].'">'.$category['name'].'</a></li>'."\n";
}
return $categories_html;
}


Kde $vybraneid je id kategorie, která se mí zaktivnit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.233.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 11. 2009   #3
-
0
-

jestli to tedy chápu správně, tak $vybraneid budu tahat z DB? To znamená ukládat do DB při výběru kategorie, tu kterou jsem si vybral? Nebo to lze udělat jinak?

Pokud to mám vkládat do DB, tak bych potřeboval poradit jak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
1. 11. 2009   #4
-
0
-

To JMM : Jednodušše - každá položka v menu má své unikátní ID, které je uloženo v databázi. Když klikneš na položku menu, jako identifikátor ti slouží právě toto ID. No a to ID budeš porovnávat s ID, který je v databázi. Když se to bude shodovat, jsi právě na té položce menu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.152.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 11. 2009   #5
-
0
-

To survik1 : asi ot je tim, že sem před chvilkou vstával, ale jak do proměné $vybraneid vložím onen identifikátor, který se bude porovnávat?

ps: zkoušel jsem toto, ale tohle mi moc nezabralo: $_GET['id']

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2009   #6
-
0
-

To JMM : taky si over co v te promenne mas.. pak muzes srovnavat

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 11. 2009   #7
-
0
-

To KIIV : v $_GET['id'] nemám bohužel vůbec nic :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2009   #8
-
0
-

ono to asi bude tim, ze bys to podle ty url mel spis cekat v $_GET['kategorie']


EDIT: kdyz si nejses jistej co je v promennych tak muzes pouzit muj oblibeny prikaz: print_r($cokoliv).. kdyz tomu das treba $_POST, $_GET, nebo $GLOBALS tak to vypise komplet obsah a pekne strukturovane (tj nejlepe mezi <pre> tag)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 11. 2009   #9
-
0
-

To KIIV : ha díky, jsem myslel že to dělám blbě přes to $_GET a já tam měl jen špatně zadaný

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý