Predavani dat mezi formy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Predavani dat mezi formy – .NET – Fórum – Programujte.comPredavani dat mezi formy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
18. 11. 2009   #1
-
0
-

Dobry den,

chtel bych se jen zeptat, jak na predani dat mezi formama, v tom smyslu, ze mam jeden form a kliknutim na tlacitko, pak se mi otevre dalsi a tam s lisboxu vyberu hodnotu a jak tu hodnotu zase poslu tomu prvnimu?

Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.246.–
Turbo10
Newbie
18. 11. 2009   #2
-
0
-

Také bych potřeboval s tim to poradit!Diky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.168.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 11. 2009   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Turbo10
Newbie
18. 11. 2009   #4
-
0
-

To Chrasty : Natohle jsem prisel



ObsluhaMenu obsluha = new ObsluhaMenu(kredit);
obsluha.Show();

public ObsluhaMenu(int kredit)
{
InitializeComponent();
this.FormBorderStyle = FormBorderStyle.None;//bez niceho
}

ale jak to z form2 dostat do form1 pripadne spustit fci ve form1 to uz nevim! nejaka ukazka by nebyla?Moc diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.168.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
19. 11. 2009   #5
-
0
-

omg, ludia googlite, nebudte lenivy. Form1 Form2 problem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.37.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
19. 11. 2009   #6
-
0
-

Tak nejak si rikam ze ta diskuze je tady teda uplne na ho*no, protoze vsechno co se tady bude resit tak uz resili stovky lidi pred mnou. Tak proc tady je? aby mi nekdo rekl ze mam pouzit google? server na hovno nikde jsem se na zahranicnich servrech nesetkal kdyz nekdo napise tak mu reknou pouzij google

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.252.–
19. 11. 2009   #7
-
0
-

A setkal jsi se na zahraničních webech s leností tazatelů a s ignorancí základních pravidel odborných diskuzí? A přestaň rejt, nebo si já rejpnu do tebe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.146.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
plasmo0
Věrný člen
20. 11. 2009   #8
-
0
-

Jak napsal Kuba, použij delegáty.

To Pavel : co si čekal? že za tebe někdo napíše celý program?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Turbo10
Newbie
21. 11. 2009   #9
-
0
-

To plasmo : Nikdo nechce aby mi to nekdo napsal, v zadnem pripade, jen nejakou ukazku ta by pomohla urcite moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.168.–
amertak
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
23. 11. 2009   #10
-
0
-

form1, ve kterem jsou proměnné public, aby šly upravovat:

Form2 formicka = new Form2();

formicka.ShowDialog(this);


pote ten druhy form

Form1 f;

public Form2(Form1 f)
{
InitializeComponent();
this.f=f;

f.promena_z_druheho_formu_a_je_public_či_internal = value;
}


Jde to i tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.245.–
amertak
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
23. 11. 2009   #11
-
0
-

Mala chybička ->



Form2 formicka = new Form2(this);

formicka.ShowDialog();


takhle to má být

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.245.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
23. 11. 2009   #12
-
0
-

Tímhle ale porušuješ zapouzdření, ideální je public proměnné vůbec nepoužívat:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
amertak
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
23. 11. 2009   #13
-
0
-

Na jednoduché věci to stačí :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.245.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý