JPEG .. problem s vytazenim procesoru.. – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JPEG .. problem s vytazenim procesoru..  – Delphi – Fórum – Programujte.comJPEG .. problem s vytazenim procesoru.. – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Patrik Skoupý
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
14. 1. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den pracujem na jedno programe v delphi v ktorom sa da ovlvadat pocitac v sieti posledne som do nej dodal funkciu sledovanie plochy + ovladanie mysi aj klavesnice.. a plocu vlastne sledujem tak ze vo vzdialenom pocitaci vytvaram screenshoty ktore nasledne preposielam do okna aplikacie v pocitaci odkial sledujem.. problem je v tom ze som to spravil tak aby sa screenshoty davali do formatu jpeg aby boli mensie (na prenos po sieti myslim bmp by trosku trvalo :)) ... no kazdopadne ak ten obrazok nacitam do MemoryStreamu tak mi dost stupne aktivita procesoru... teda pri rozliseni asi 1280x800 je obnovovanie asi 4 obrazky za sekundu. co by nebol taky velky problem keby mi to nevytazovalo procesor na 30 percent. tak isto mi vytazuje procesor v aplikacii ktora tento stream prijme a nacita do komponenty Image. a tam zasa zere prcesor len nacitanie do image.. nie samotna praca so streamom.. no posledne som program vylepsil tak ze ked zmenim rozlisenie okna ktore prijma obrazky tak automaticky odosle spravu aplikacii vo vzdialenom pocitaci o rozliseni ake ma posielat.. z cozo znaci ze cim mensie okno tym vycsie je FPS dosahujem aj 30 ked zmensim okno na 4cm. :D nuz stale je problem ten procesor.. nechcem aby mi proste len monitorovanie plochcy zralo asi tak 30 percent na oboch pocitacoch.. (obydva dvojjadraky okolo do 2 GHz).. tak prosim skuste mi v niecom poradit :) a berte ohlad .. programovaniu sa vaznejsie venunujem len asi tak 4 mesiace ... ;) dakujem za ochotu pomoct novacikovi

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.83.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
15. 1. 2010   #2
-
0
-

Skoro bych řekl, že sis i sám odpověděl. Problém bude v převodu do/z jpg. Když si vezmeš velikost bitmapy na plné rozlišení, tak je to někde kolem 3 MB, pokud dobře počítám :-). To už je docela slušná porce dat na zpracování, u kterého už se projevuje každé méně optimální místo. A v obecném memory streamu jich bude určitě požehnaně. Ještě se můžeš podívat, jestli u MS neexistuje nějaké nastavení kvalita/rychlost převodu a pokud ne, tak se poohlédni po nějakém jiném způsobu převodu, tj. převod řešený "vlastními silami" a následně dále zpracovávej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Patrik Skoupý
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
15. 1. 2010   #3
-
0
-

Ach tak .. no len mi bolo divne ze samotny prevod z Bitmapy do jpeg prikazom jpeg.assign(bitmap) mi nezral skoro vobec procesor ani vtedy ked menim trebars kvalitu konverzie.. no budem dumat .. vdaka za odpoved..

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý