Předání this a kniha – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Předání this a kniha – C / C++ – Fórum – Programujte.comPředání this a kniha – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
30. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahoj potrebuji udelat neco takoveho?



class Moje {
private:
int cislo;
public:
void setCislo();
}
void Moje::setCislo() {
cislo=10;
}

void funkce() {
objekt.setCislo();
}

main() {
Moje objekt;
funkce();
}

Potřebuji prostě předat ukazatel na objekt objekt funkci funkce. Jakou knihu by jste mi doporucili o C++? Predem dekuji za odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 1. 2010   #2
-
0
-

coze??


// nevim sice co se snazis vymyslet ale odhadem:

void funkce(Moje * objekt) {

objekt->setCislo();
}

main() {
Moje objekt;
funkce( &objekt );
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
30. 1. 2010   #3
-
0
-

Potrebuji to protoze callback v GTK musi odazovat na funkci cisteho cecka nepredava si this. Diky moc zkusim to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 1. 2010   #4
-
0
-

gtk nepredava sice this, ale predava pointer objektu, kterej to vyvolal... pokud si pamatuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
30. 1. 2010   #5
-
0
-

A jak ho ziskam? Snazim se napriklad o neco takoveho.



class Post {
private:
gboolean updateTimer(gpointer label);
}
gboolean Post::updateTimer(gpointer label) {
-------
------
------
}
int main(int argc, char *argv[]) {
Post first;
g_timeout_add (1000, first.updateTimer, (gpointer)timer);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 1. 2010   #6
-
0
-

prolitni si tutorial .. http://zetcode.com/tutorials/gtktutorial/gtkevents/

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
30. 1. 2010   #7
-
0
-

Dekuji ale ja chau jak funguje callback a timer jen nevim jak to zaclenit v c++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 2. 2010   #8
-
0
-

g_timeout_add předáváš jeden parametr, který se předává té timer funkci. Jestli chceš předat this, tak předej this. Jestli chceš předat first, tak předej first.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Figa0
Super člen
2. 2. 2010   #9
-
0
-

Ale mohl bych predat structuru ktera bude mit this a first ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 2. 2010   #10
-
0
-

Samozřejmě, že můžeš předat pointer na strukturu, která bude obsahovat this, first, second .... cokoliv.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý