Java GUI – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java GUI – Java – Fórum – Programujte.comJava GUI – Java – Fórum – Programujte.com

 

sato0
Newbie
18. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,prosim o radu.Mam vytvorene jednoduche okno JFrame a v nom vlozenu komponentu JTextPane.Ked ale pisem do nej,tak sa posuva,roztahuje.Ako je mozne zadat v JTextPane pevnu sirku a vysku napr. na 10 znakov ?
Dakujem za radu
kod:

import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;

public class okno{
static JFrame skuska = new JFrame("okno");

public static void main(String[] args){
Toolkit taSada = skuska.getToolkit();
Dimension obrVelkost = taSada.getScreenSize();

skuska.setBounds(obrVelkost.width/4, obrVelkost.height/4, obrVelkost.width/2, obrVelkost.height/2);
skuska.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
skuska.getContentPane().setBackground(Color.LIGHT_GRAY);

JTextPane vlozText = new JTextPane();

FlowLayout fLayout = new FlowLayout();
Container obsah = skuska.getContentPane();
obsah.setLayout(fLayout);
obsah.add(vlozText);
skuska.setVisible(true);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.185.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 3. 2010   #2
-
0
-

Můžeš použít setBounds, ale problém je i v použitém layoutu. FlowLayout ti to bude pořád skládat do jednoho řádku a nebude respektovat velikost. Můžeš zkusit null layout. A podle toho, co vlastně chceš dosáhnout ... možná by ti stačila komponenta TextArea.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
sato0
Newbie
19. 3. 2010   #3
-
0
-

Dakujem za odpoved.
Chcel by som vytvorit koponentu v tvare jedneho riadku,do ktorej by sa zmestilo napr. len 10 pismen(napr. na zadavanie hesla) a ten vstup chcem potom spracovat.Pomocou GridBagLayout,GridBagContrains sa mi to podarilo,mala komponeta urcitu sirku,ale dalo sa do nej vkladat znaky neobmezene.
Jednoduchsie
JTextField vlozText = new JTextField(null,10); a nejaky Layout
Zada urcitu sirku,ale stale sa daju vkladat znaky neobmedzene.
Neviete niekto poradit dobry sposob ako dosiahnut obmedzenie znakov??
Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
Akres0
Duch
19. 3. 2010   #4
-
0
-

Zkus se kdyžtak mrknout sem http://java.sun.com/javase/6/docs/api/Toolki osobně bych vyzkoušel setColumns(i). Jinak jak tak koukám jak děláš to okno.. Já osobně to dělám trochu jinak.. vytvořím si potomka třídy JFrame.. pošlu kód to bude nejjednodušší

import javax.swing.*;
import java.awt.*;

public class Okno extends JFrame{

public Okno(){
super("GUI pokus");
setSize(500, 300);
setDefaultCloseOperation(EXIT_ON_CLOSE);

Container komponenty = getContentPane();
setLayout(null);

JTextField ukazatelPoctu = new JTextField();
ukazatelPoctu.setEditable(true);
ukazatelPoctu.setText("xyz");
ukazatelPoctu.setLocation(250, 10);
ukazatelPoctu.setSize(50,20);
komponenty.add(ukazatelPoctu);

JButton OK = new JButton("OK");
OK.setSize(40,20);
OK.setLocation(310,10);
komponenty.add(OK);

setContentPane(komponenty);
setVisible(true);

}

}

Jelikož je layout null tak máš totální kontrolu nad tím co kde je a jak to je velké.. jinak se to zavolá potom jednoduše z main tím, že vytvoříš objekt Okno okno = new Okno();

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.48.–
Něco umím.. ale hodně ne.. ale stejně si myslím že neumím nic :D Jinak Java, HTML, PHP, CSS, C/C++ se učím
sato0
Newbie
19. 3. 2010   #5
-
0
-

Dakujem za radu,zase som o nieco mudrejsi .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.120.–
sato0
Newbie
27. 3. 2010   #6
-
0
-

Prosim vas,neviete mi este niekto poradit,ako zablokujem okno JFrame,aby sa nedalo zvacsovat?Napriklad to v predchadzajucom priklade.
Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.38.–
D-Fox0
Stálý člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.135.–
sato0
Newbie
27. 3. 2010   #8
-
0
-

diky,pomohol si mi,uz to mam zablokovane.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Java - Gui — založil Honza44

JAVA GUI — založil Johnnny

Java gui ActionPerformed — založil mirec123

Java kniha o GUI — založil smajdalf33

Java GUI jFrame — založil brbla

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý