VB 2008- real-time programming – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

VB 2008- real-time programming – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVB 2008- real-time programming – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
6. 4. 2010   #1
-
0
-

Ahoj!
Vopred ďakujem za všetky odpovede... Robím program, do školy, ktorého úlohou je simulovať blokovacie podmienky v elektrickej stanici (chodím na elektrotechnickú priemyslovku :-) ) Sú to vlastne schémy ES s rôznymi vývodmi (odbočkami). Ja potrebujem vytvoriť signalizáciu, ktorá bude oznamovať užívateľovi, ktorý z vývodov je aktivovaný a ktorý nie je. Avšak problém je, že tu funkciu (či kód) napíšem, jednoducho pomocou podmienky (ak sú zapnuté všetky spínače v danom vývode, odbočka je zapnutá, ak nie, je vypnutá), len neviem ako zabezpečiť, aby to reagovalo vždy pri zmene stavu, okamžite. Ta signalizácia má byť riešená objavením sa obrázka v picture boxe.
Spínanie a blokovanie už mám vyriešené, pre istotu prikladám aj program a
obrázok schémy pre lepšie pochopenie: mojedata.sk/U4Qj4I

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.30.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 4. 2010   #2
-
0
-

To Ocovskybaca :

No to neni tazke. Proste sprav instanciu triedy
system.windows.forms.timer, co mozes urobit aj
tak ze ho pretiahnes z toolboxu, nastavis mu interval
na co najmensi a enabled na true, a potom naprogramujes
jeho udalost tick tak aby tento stav stale kontrolovala. Alebo
si vytvor objekty a naprogramuj ich vlastne udalosti. ale prvy sposob je
jednoduchsi

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.127.–
6. 4. 2010   #3
-
0
-

To Anonymní uživatel : No s tým timerom ma to napadlo, avšak nebol som si istý, či to nebude príliš zahlcovať procesorový čas, ak to nastavím na nejakú príliš malú hodnotu, ale vyskúšam, vďaka, ozvem sa, ak by ma ešte niečo napadlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.30.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 4. 2010   #4
-
0
-

Jenom taková drobnost. Přes Timer je to samozřejmě řešitelné (a hlavně jednoduše). Problém je v tom, že když ho stáhneš na nějakou minimální hodnotu, tak vytížíš procesor i ve chvíli, kdy se ti ve schématu nebude nic odehrávat. Při dlouhém časovém kroku se zase projeví změna až za "dlouho". Nakonec najdeš optimum (nejspíš bude někde kolem 300ms).

Ale když píšeš, že chceš aby to reagovalo ihned při změně stavu .... Jak měníš ten stav? Jak se to projevuje? A nebylo by lepší překreslení volat za změnou stavu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý