Java-pomoc s příkladem,prosím!! – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java-pomoc s příkladem,prosím!! – Java – Fórum – Programujte.comJava-pomoc s příkladem,prosím!! – Java – Fórum – Programujte.com

 

fialka220
Duch
12. 4. 2010   #1
-
0
-

Potřebovala bych pomoc s příkladem. Nejsem programátor,potřebuji to v rámci předmětu a nevím si rady ...Prosím nutné, Děkuji moc.
Příklad:

Ve metodě div(..) třídy Complex a BigInt ošetřete výjimku "dělení 0" - pokud nastane dělení nulou, vyvrhněte výjimku DivisionZeroException s popisem chyby a nastavením příčiny výjimky na výjimku java.lang.ArithmeticException, která by jinak při dělení nulou byla vyvržena.

Pozn.: pokud má div() vyvrhovat výjimku v třídách Complex a BigInt, musíte "throws" deklarovat již v hlavičce metody div() interface MyNumber!

Třídu DivisionZeroException implementujte např. takto:

class DivisionZeroException extends Exception {
public DivisionZeroException(String reason) {
super(reason);
}
public DivisionZeroException(String reason, Exception e) {
super(reason, e);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.125.216.–
D-Fox0
Stálý člen
12. 4. 2010   #2
-
0
-

Vyjimka:

public class DivisionZeroException extends ArithmeticException {

private static final long serialVersionUID = -1471228161254582710L;

public DivisionZeroException() {
super();
}

public DivisionZeroException(String message) {
super(message);
}
}

Rozhrani pro cisla:
public interface MyNumber {

public MyNumber div(MyNumber number) throws ArithmeticException;
}

Komplexni cislo:
public class Complex implements MyNumber {

@Override
public MyNumber div(MyNumber number) throws ArithmeticException {
throw new DivisionZeroException("Nulou nelze delit");
}
}

BigInt:
public class BigInt implements MyNumber {

@Override
public MyNumber div(MyNumber number) throws ArithmeticException {
throw new DivisionZeroException("Nulou nelze delit");
}
}

Pouziti:
public static void main(String[] args) {

BigInt bigInt = new BigInt();
Complex complex = new Complex();
try {
bigInt.div(complex);
complex.div(bigInt);
} catch (DivisionZeroException e){
e.printStackTrace(); //deleni nulou
} catch (ArithmeticException e) {
e.printStackTrace(); //jina aritmeticka vyjimka
}
}


V tridach Complex a BigInt neni zadna logika, ktera by samotne deleni pocitala... takze metoda div vyhazuje vyjimku pokazde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.135.–
fialka220
Duch
12. 4. 2010   #3
-
0
-

To D-Fox : Děkuji moc!!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.125.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Prosím o pomoc s příkladem — založil wallker47

Java FX prosím o pomoc — založil Jarous

Pomoc s příkladem — založil Markéta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý