Cesta k programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cesta k programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comCesta k programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Slim0
Návštěvník
14. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám takový zapeklitý dotaz.

Jak mohu získat cestu k programu, který jsem si vytvořil?
Respektivě tím myslím C:/programy/program/blabla.exe

Předem děkuji za vaši pomoc a ochotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.211.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
14. 4. 2010   #2
-
0
-

V konzolovém programu je cesta k programu pod nultym parametrem, tudiz neco takoveho:



int main( int argc, const char* argv[] )
{
char* path = argv[0];
}

Ve WinAPI programu muzes pouzit API GetModuleFileName


http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms683197%28VS.85%29.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
ondra.holub+1
Stálý člen
16. 4. 2010   #3
-
0
-

> V konzolovém programu je cesta k programu pod nultym parametrem, tudiz neco takoveho:

Ne, to je rozšířený omyl. Je tam cesta tak, jak byl program spuštěn. Takže když byl spuštěn s plnou cestou, tak tam bude plná cesta. Když byl spuštěn z adresáře, kde se nachází bez uvedení cesty, bude tam jenom jméno binárky. Také může být spuštěn s relativní cestou.

Pokud by se měla cesta ke skutečné binárce získat z argv[0], tak jedině tak, že se na hodnotu argv[0] aplikuje stejný postup, jakým se prohledává aktuální proměnná path, když se hledá program ke spuštění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
dannyk0
Věrný člen
16. 4. 2010   #4
-
0
-

2 ondra.holub: Nakonec mate pravdu, nikdy se mi totiz nestal pripad, kdy by mi ta cesta chybela.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 73 hostů

Podobná vlákna

Cesta k souborům — založil Jiri

Cesta k Po spuštění — založil Midnight

Nejkratsi cesta — založil Jardan

Relativní cesta — založil Radmill

Cesta k suboru — založil Peter

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý